收起左側

[綜合討論] 停戰希望

魔女團 a_a? 勁? 一個囉 其他 ? who are you ?
clan戰稱王 ? 不就是 最後靠運氣人多蝦人少? 繼續自high啦,傻仔
回復 支持 反對

完全無停戰意思...嗎?
真的很討厭啊,所謂的大人
回復 支持 反對

魔女團 a_a? 勁? 一個囉 其他 ? who are you ?
clan戰稱王 ? 不就是 最後靠運氣人多蝦人少? 繼續自high啦, ...
江東小霸王 發表於 28-9-2011 07:10

咁你好勁? 你都不停是打龜縮(戰術?)  
你也繼續自high啦  三國大將軍
被諸葛亮激撚死既 江東小霸王^^
回復 支持 反對

明明好地地講好不再吵架結果又吵起來
忍不住入來發表一下
先說明,我並不是來參戰或是什麼的,只是想和平的討論

睇到你d對白 我終於火起了
第一 由頭到尾 我一直都話左伍子團去左國服之後廢左好多
第二 你抽水係勁呀 但 ...
噬神 發表於 27-9-2011 23:33

基本上CB的打法是很自由的,無論要玩抽水、神風、無雙、單挑,也隨便你
不過抽水也是要看對象,對於那些落單/血殘/行動力低/相剋機種,自然會抽多兩錢肉緊,難道叫你用格陸去抽滿血空機水咩?
只抽血殘不是錯,那些一沒血就龜在後場甚至重生點的機通常都是肥肉,在最後關頭就是靠抽他們來決定勝負
抽水的確可以拖著敵人比隊友集火,可是在國服大部份人都是各打各的,那抽水還有什麼意義?
(<-經常拿大劍沖去敵陣當特攻隊友卻個個龜據結果被集火)
當然,如果是有自己友就絕對另當別論
另外,幫不到手的不一定要拿他當肉盾,利用他們來吸引敵人來誘餌然後背刺敵人,也不算是負累吧

連芋蟲都不如既廢渣(笑)
江東小霸王 發表於 27-9-2011 22:42

笨周你冷靜一下,不要說服不到別人就侮辱對方

咁又係一個係後場既人  點會睇到我既存在  我唔會怪你既  
若果你講到魔女咁廢  你咪用你既能力係盟戰打死 ...
kelu11 發表於 27-9-2011 22:56

以我這個老野玩家的角度看,伍子在港服時的確算勁,主要是因為在港服有隊友支援
他喜歡亂沖的打法在有隊友配合下可以拉前戰線,但在沒隊友支援的情況下就只是集火彈
至從轉了國服後,他的戰力就以幾何級數下降,一旦有同團隊友支援的話又會回升
只是他部機的配置就非常的奇怪,例如空翻亞娘(ry
黑十字之前打敗伍子團純粹只是默契的問題,純粹以機種來說對方比我們更強(伍子團入面比較多重課金人士)

咁你好勁? 你都不停是打龜縮(戰術?)  
你也繼續自high啦  三國大將軍
被諸葛亮激撚死既 江東小霸王^^ ...
kelu11 發表於 28-9-2011 09:59

吐糟一下,江東小霸王其實是指孫策而不是周瑜...
回復 支持 反對

周瑜死關孔明春事...孔明管內政,7次出山收7次皮,赤壁之戰都唔係孔明帶隊,
你係唔係打得無雙多打到傻左?

以在下分析,主死因該是孫策死早左10年
之後俾大小二喬日夜..........(消音)
睇返正史啦唔該,我隻係大戰周,唔係無雙演義周呀(泣)

賠了夫人又折兵”這個成語來源於《三國演義》,周郎妙計安天下,賠了夫人又折兵。 (自己找找看)
回復 支持 反對

哇  本人親口講自己既生平
一定係本歷史書錯啦
佢國服係叫 孫策=3=

仲有 賠了夫人又折兵 唔係成語  我亦都知佢既出處  你想講咩-3-
回復 支持 反對

按左兩下 發表-3-
回復 支持 反對

-3-想話你無聊 將d唔係真既野當真 a_a
回復 支持 反對

咁我問  你係點死?.?
原來我有能力同死人談話!?
回復 支持 反對

回復 50# 江東小霸王
你連死左既人果份都打埋? 好聽d就係咁講
難聽d只不過係你拎隊友去做肉盾送完死再汁人
我d思想同伍子緊係差得遠啦 我又唔係佢
係呀 我仲係step1呀 (你算吧啦 係度step呢step去
你話壓到線 出機重生要返戰區耐左呀
咁我問你呀
你比人壓住 連走既位都冇 咁你咪死得仲快
你壓得到上去 自然拉大既你可以退既空間
就算比人壓番 你都仲有路可以退 可以重整

講到自己咁勁
但你連凡事必有利弊呢d咁簡單既道理你都唔明
唔該你諗清楚先講
睇野唔好只係一個角度睇

成日只係睇到自己諗出呢d野既優點 其他人諗出呢既野你就只諗到缺點

幫到手就隊友 幫唔到就肉盾  ?
咁又一次說明既你既思考方式
永遠只係要人去幫你 從來唔識去幫人
回復 支持 反對