收起左側

[綜合討論] 選科問題, 有冇人讀過bafs ?

等我聽日返去問下人先 好彩仲有星期五
〝細wIN_ 發表於 15-3-2012 21:35

麻煩你幫手問下d 讀bafs 既人....
關於bafs 課程既野同讀得辛唔辛苦...
回復 支持 反對

麻煩你幫手問下d 讀bafs 既人....
關於bafs 課程既野同讀得辛唔辛苦...
kenny1545 發表於 15-3-2012 21:38

Account一跟唔到就gameover 如果跟到明concept就easy job
Business Management就主要背野 英文好就可以係份卷吹 唔好就要背哂成本書
回復 支持 反對

hate bafs
回復 支持 反對

宜家334咁多野讀咁GE,咁多科都未聽過...宜家其實讀幾科= =?
回復 支持 反對

宜家334咁多野讀咁GE,咁多科都未聽過...宜家其實讀幾科= =?
allec 發表於 17-3-2012 00:02

4主科+2/3選修
回復 支持 反對

4主科+2/3選修
刺客先生 發表於 17-3-2012 00:04

多過AL-.-好彩我早出世:lol如果唔係,打機時間都無埋不過宜家你地講個D科...有好多都未聽過=.=十足報jupas個時咁...都唔知科野讀咩=.=
回復 支持 反對

我會讀econ 吾會讀BAFS... 我仲諗緊另一科讀咩
回復 支持 反對

有得揀3科最好讀全理科 + M2
對商科有興趣大可以上到大學再讀
揀3科有絕對既比較優勢
回復 支持 反對

bafs+ econ + bio / chem →CHEM背齊所有元素,唔只你個20隻&BIO要劏野,BAFS要睇學校..我記得有分背同計,ECON就..勤力應該都讀得掂
chem + bio +econ + m1 →M1唔清楚,唔係334..如果你覺BAFS惡讀既話CHEM+BIO其實都相差唔遠,睇天份啦,我自己理科完全唔掂,但你應該都要努力讀..3X一定CHUR

但你讀英文定中文X?雖然畀得3X應該都英文..

建議你英文方面都要有返咁上下,我自己英文都好差,但起碼當時讀得掂.

起碼要理解到題目同組織到句子喇
回復 支持 反對

bafs+ econ + bio / chem →CHEM背齊所有元素,唔只你個20隻&BIO要劏野,BAFS要睇學校..我記得有分背同計,E ...
Christopher.C 發表於 18-3-2012 02:07

你好踴躍發言wo
BAFS若果module係揀accounting你就預咗係計到死,重點係細心,讀英文仲考埋你英文
若果係揀business management就係得個背字
回復 支持 反對