查看: 21752|回復: 61
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他教學] 成日見人開電筒Lag機? 快來提升你遊戲畫面的FPS!! 速度革命

成日見到有人叫關F 姐係識燈 , 部機張顯卡勁同ram多基本上係唔洗叫人識燈
不過唔想升級部電腦住既 可以試試呢個程式
可以令到你既遊戲畫面fps提高50-70%
人地開燈就唔會lag 絕不是外掛 指係將你電腦既所有ram調番一個適當既位置
係電腦入邊本身有既野尼

什麼是fps?:
fps即係你既遊戲畫面既每秒刷新率 隻隻game都有
提高左之後 自然就會冇咁lag 每秒刷新率就會提高

用之前 可以先做個測試 入到cso 禁[~] 打cl_showfps 1
跟住你就會見到個兩位數字 果兩個數字就係fps遊戲畫面每秒刷新率 係已s單位計的
fps99就即係1ms可以做出99個畫面
用完呢個野就會提升  32人場 打災+人地開F 基本上係唔會LAG

DEV21.rar (26.43 KB, 下載次數: 4027)

教學:

禁enter

禁v > 禁enter

等佢load完

之後所有遊戲既fps就一定會提升50-70個%
用完之後 除左打機明顯一定順左 , 唔會有任何野改變/唔會d野冇曬

建議每個月執行一次

教埋大家一個cso指令
禁[~]打fps_max 101 提升上限仲快
個人認為會提升小小行路速度 同滑行速度

評分

參與人數 7樂點 +20 Bravo! +6 收起 理由
joe3159 + 1 好耐無比bravo!人.....
想點?!×.× + 1 不錯的建議
1113233 + 1 好!!good!!!
sealion2 + 1 以後冇人話關燈喇掛?!
1qewasdrt + 1 超有用!

查看全部評分

回復

人地開F我都冇咩問題..只係個畫面係閃下閃下
回復 支持 反對

版規(十七)文題不對:
主題名稱必須清晰,並且介紹主題內容。

現暫關閉帖子,煩請閣下更改主題,通知本人待為開啓,謝謝。

此帖子很有用,關閉/刪除會很浪費。
請快點進行編輯!
--------------------
本來帖子是錯分類(這帖不算是搶鮮新報),但由於情況特殊,扣分就免,本人幫閣下改正吧。

現帖子重新被開啓,歡迎大家繼續討論。
回復 支持 反對

第三張圖既刪除檔係刪除D咩?
回復 支持 反對

第三張圖既刪除檔係刪除D咩?
CSYSimon 發表於 7-1-2013 15:31

重新設定你既ram..等等 , 唔會del你任何野
回復 支持 反對

試咗真系得!! 唔知LOL得唔得架呢?
回復 支持 反對

會唔會封ac嫁?
回復 支持 反對

點樣先知佢load完...--?
已經停左係一個位好耐....
btw呢個程式應該有用..thx
回復 支持 反對

我都想知幾時LOAD完=.=
回復 支持 反對

回復 9# qwqw135790

係- -
回復 支持 反對