打印 上一主題 下一主題
收起左側

[集中帖] 「忌妒之源」及新災厄模式感想及教學分享+ 鬧爆/抱怨區

我剛剛用十字輪迴刷槍打新場雪魔神,
近距離狂射,佢點打都打唔死我,
因為每升1LV會恢復100血,
我升LV快過佢扣我血,
結果超快100LV。

我發現原來(其實係人都知)經驗值係視乎得到金錢的多寡。
例如殺1個值10000美金的怪的經驗值是殺1個值5000美金的兩倍。
又例如如果用手榴彈炸屍,則沒有任何回報(除了殺數提升)。

如果想一開始火力比其他人猛,可以選擇用布萊兒,
其實起始素質每個兵種都是一樣,
但原來布萊兒一開始會專升火力,
如果我的推測沒錯,
0A+無裝情況下27LV布萊兒的五圍為
1-26-1-1-1

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
HC_Leung + 40 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

新場兩隻boss係中間打完之後  會慢慢行去追我地其中兩個人(黑仔既同時候同時追一個人)
被追既兩個人應該要分開兩面走  拉開兩個boss既距離   分夠距離佢地就唔會再打住
原本我已經好好咁引開左一隻    另一個被追既只要原地等隻王行過去就無事
點知佢傻既   淆底沖過黎我到   
咁全隊人被佢害死到無300幾血   
個場真係唔可以用D白X仔玩   一定要入番D識玩既速刷場

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
HC_Leung + 20 RELAX~

查看全部評分

回復 支持 反對

十大恐怖事件可以列入

地下水道(困難)
既然出現兩隻麥瑪西.........
玩單刷既朋友
要小心同時放毒又放觸手
真係理到上面~理吾到下面

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 1樂點 +30 收起 理由
HC_Leung + 30 如果不是BUG, 那真的很困難了

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 14# xdkeung0401

LOL 之前D人覺得災厄悶, 其中一個原因, 可能因為太易玩困難, 如果都咁容易單人破到,
CSO真係要完喇.....
梗係要整難D, 整D新野, 俾人挑戰下嘛
(不過, 相信, 係不久既將來, 可以有人做到...+.+)
回復 支持 反對

回復  xdkeung0401

LOL 之前D人覺得災厄悶, 其中一個原因, 可能因為太易玩困難, 如果都咁容易單人破 ...
倉井影 發表於 15-2-2014 01:19

其實我都覺戰神一出果陣個沙漠強襲幾好玩, 因為真係難到喊, 同埋我鐘意玩狙而果時得重狙先有殺傷力
回復 支持 反對

岩岩玩左場新災,入到去300血用隼雷打王,打到完場一次都未死過,無用道具(回血卷等等)
我就系全程CTRL   佢沖埋黎扣1XX血   近身打我都系扣小小.  等陣再試下系米真系得XD
回復 支持 反對

十大恐怖事件可以列入

地下水道(困難)
既然出現兩隻麥瑪西.........
玩單刷既朋友
要小心同時放毒又放觸 ...
xdkeung0401 發表於 14-2-2014 02:31

唉...好多場都要用bug先過到,完全係屈人機
回復 支持 反對

岩岩玩果個惡夢工廠困...最快9分鐘...最慢10分鐘過..
頭3分鐘打蛋..跟住去BUG.正常20幾LV(有A)
有快速果個就50!?我見我個FD係50...
不過前提要有隼.弓(我把隼終於又有用)
跟住打王唔洗講..企係果D禁E既工具上面...
因為唔洗驚觸手..2黎有斧/關刀切一下砍屍仔又一半經(40LV以前應該有1半)
以前企果到大多數會死..呢家因為升LV會加100血既關係唔洗驚..
(我係同fd玩.街場既唔知...不過一定要有人派槍...因為我地玩果幾場係隼/弓)

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
倉井影 + 20 Not bad!

查看全部評分

回復 支持 反對

玩左幾場最大感想......

-入場唔駛再等成分鐘出世..太好了Orz
-升LV唔駛再返buyzone...一路打一路升唔駛再睇幾時夠錢升..
-揀角色唔應該再9揀...呢個習慣真係好難改Orz..
-錢長期滿到唔知點用..
-隼雷已不再屈晒所有災場

新場BOSS唔算太難打但冇槍都好惡磨..冇人派槍都至少要有人識打.
至少有一人用bg11幽能呢d強打槍清C..
因為屍潮真係多過舊場好多基本上入電板室之前冇咩氣透..場大左C仔都多左..
如果成班player都係傻的嗎就肯定實驗屋都入唔到就比C圍死..
講番隻BOSS 終於係人型BOSS唔係騎呢怪-.-
刀女BOSS最煩..煩在佢招技aim住人斬..比佢aim住左冇人隔一隔佢都好難走
個人都係打番刀女先
炮女就打得痛試過佢普通打地個下企正食晒扣300幾血好彩唔難避
就算飛天打地基本行去開場角位都唔怕比佢拍到..
互打劇情應該最攞血..正常企場角位狂打應該ok..唔成功都唔會太痛
最怕係個d成功左一半boss行緊過黎但睇個勢扣唔夠佢血黎分佢心
有預感食招就寧願早d行開食沙少d..簡單d就係經常同BOSS保持距離最安全
打王魚槍痛過隼雷(魚槍16k隼雷8k)..扣多咁多呢個新場應該派魚槍打最好
有冇神人知BOSS既HS位係邊?我打頭同打身都係扣咁多..

仲有唔知點解多左個比錢補滿血..其實即係個個多左1張血卷
有時我呢d唔太識玩岩岩用左血卷就又保唔住d血..
等唔切血卷既佢就比次機會我補血拖多次真係有幫助..

評分

參與人數 1樂點 +30 收起 理由
HC_Leung + 30

查看全部評分

回復 支持 反對