打印 上一主題 下一主題
收起左側

[ PS 數碼暴龍01 專屬討論區 ]

Originally posted by 奕雲 at 2006-7-16 23:35:
要咩條件打奧加第一次?

只要係角龍獸店右面向右行就自然同奧加獸打,
打走佢後去左手面個懸崖調查兩次,主角會跌落崖,
再向下行,就會見到奧加山寨。

Originally posted by 奕雲 at 2006-7-17 00:03:
點解用ps摸x器玩會咁快?d畫面好快???點好?

請看第337樓的post,跟佢指示按「重視畫質」。
回復 支持 反對

Originally posted by 七夕緣 at 2006-7-17 23:48:
有冇得雙打ga其實,一個用keyboard~~可個用mouse??

可以的,ePSxe模擬器有得set最多4個控制器,一齊拎個save去同一部機就可以對戰。

仲有得上網連線玩,不過要下載一D野,當唔得算。
回復 支持 反對

Originally posted by chi柏∼ at 2006-7-18 17:12:
Why我玩果時速度咁快呢??

仲有.........一開始點玩

唔識拎肉........食野..........柯屎........SLEEP............= =

速度方面,337樓有圖文教學。

基本教學就要自己搵下前面D post啦,太多野講,唔可以盡錄。
頭幾頁同20-25頁都幾多野睇的。

Originally posted by badmonkey at 2006-7-18 20:59:
長命魚要用咩魚餌釣>_<thank

數碼加姆魚要用龍碼拿魚釣,而龍碼拿魚可以用數碼扎多魚釣,數碼扎多魚可以用肉/草菇釣。

詳細一D:去大湖釣條最細ge魚(扎多魚),之後釣左手面最遠個條中魚(拿魚),
     之後就可以用拿魚釣右面最遠ge加姆魚ga啦,記得用高級魚杆,努力!
回復 支持 反對

Originally posted by ㊣鬥雞仔㊣ at 2006-7-19 19:54:

發現左2樣野
大家係屙屎屙出聲之前禁f1,之後禁實f3..
嘿嘿....

第2
獅子獸屙屎1除庫的

哇,咁都比你發現到=_="""

不過我見佢痾個陣紮晒馬,好用力,得閒比D菜佢食XD~~~~~~
回復 支持 反對

Originally posted by chi柏∼ at 2006-7-19 23:24:
點學技???

爬舊post吧,不過其實好簡單,對手出過ge招式有機會比你隻龍碼獸學到。
要易學D就要提高佢智力、睇敵人出多幾次(按原地不動)。

另外,釣海龍獸有得學水系招式,搵比多訓練場隻比多獸會教你學招條件。

努力~
回復 支持 反對

Originally posted by #重生 at 2006-7-20 19:10:
仲係唔明點樣開game....
依家我有一個mds同一個mdf....
用daemon開個mds....
之後應該點做><??

#335有圖文教學,自訂Drive吧。

Originally posted by 七夕緣 at 2006-7-20 18:49:
有冇人進過悟空獸(唔係食蕉進),自然養出黎

有咩方法令隻大便易進d~?

主角等級提高可以易養D,記住0失誤喎=_=。

[ Last edited by 樑仔 on 2006-7-20 at 08:22 PM ]
回復 支持 反對

Originally posted by chi柏∼ at 2006-7-21 10:26:

其實我仲有好野問!

1.滴水要點攪..............

2.我想知d流程.........唔係好識玩..........我過佐對面島.........

3.魚杆點拿

4.d藥係邊..........隻獸有陣時比個膠布符號我......... ...

大佬,我地咪答左你law。
係正你樓上咋,拉上少少睇啦。
#406,#407,#408同#409都係解答左你問題ga。

Originally posted by andya981001 at 2006-7-21 12:47:
點save.....
我次次save左下次都冇個記錄
同埋點離開遊戲
用細螢幕?

ePSxe嗎?你應該冇set save卡,去搵memory set save,就可以好似平時咁save同load。
離開遊戲......Alt+F4 law -_-",如果你要暫時離開就按Esc。
回復 支持 反對

Originally posted by andya981001 at 2006-7-21 14:36:
AIT+F4= =
唔記得左...= =

memory個file入面整save?

[ Last edited by andya981001 on 2006-7-21 at 02:44 PM ]

看圖看圖:

如果係英文版就跟位置啦,一樣位ga咋。

之後去搵set save card,file入面應該會有兩張預定ge save card比你,
每個檔案就好似一般save card咁有15個位,可以save唔同game。

Originally posted by lambb at 2006-7-21 14:54:
請問比多獸訓練室係邊到呀‥‥
因為係你地比我可個攻略網都冇講到‥‥
有冇人知道係邊到呀..... ~.~唔該!!!

你有冇睇#1釣海龍獸的方法= =?
去到就自然搵到啦-o-"

Originally posted by 呆小威* at 2006-7-21 17:50:
3角形秘技同完點先可以囉番哂佢比我D道具唔會唔見左呀?

按實△後比佢食自動駕駛機返去開始之街,佢唔食就鬧佢,記住按實△。
返到開始之街後隻龍碼獸全體力0,去訓練下佢先,記住唔好掂到老伯獸,
有咁上下實力後去打亞古獸,打佢贏後將所有野放入銀行,再同老伯獸講野,
重新開始,銀行入面D野都仲係度。

個人覺得用秘技會破壞成隻game可玩性。

Originally posted by [S]SamuelKwan at 2006-7-21 19:26:
進化石月光之鏡同電氣連結係進化d咩獸ga?點樣拎到ga?
點解我d繁榮值會由30幾跌到11ga?我用PS模擬器玩,無用金手指,請各位幫幫忙ar...><

月光之石進化加魯魯獸,電氣連結唔知= =
繁榮度由30跌到11係因為中左Bug,要重玩,冇辦法的,努力。

[ Last edited by 樑仔 on 2006-7-21 at 07:29 PM ]
回復 支持 反對

Originally posted by 呆小威* at 2006-7-21 21:51:
我跟住你個方法做
我禁實個△食左個個野人仔
之後就去到開始之街既下面
但係我一刪個meun佢就去番有個人訓係到個個畫面
咁姐係點?

你食自動駕駛器個陣要好多幼年期圍住個度,而唔係有三個老伯獸圍住你個度。
你只要睇完動畫按△,見到只有老伯獸同迪哥獸後關閉個menu,
再按實△,就會見到好見幼年期圍住你而你係開住個menu的,
到時比佢食自動駕駛器就ok啦,不過唔好搵老伯獸住,會訓低又冇幼年期"woo"你的XD。

Originally posted by lung3721 at 2006-7-21 22:10:
唔該我下載唔到個模擬器同game-.-

game問題,最好用BT,周不時有人做種,睇緣分。
模擬器就去教學個post下載英文版啦,實得。

Originally posted by 七夕緣 at 2006-7-21 22:20:
點解裝左window sp2 之後玩個個game都會話程式發生錯誤,要禁關閉?

可能ePSxe唔相容,lee個問題去電腦區問問可能好D。

[ Last edited by 樑仔 on 2006-7-21 at 11:48 PM ]
回復 支持 反對

Originally posted by 小俊子 at 2006-7-22 22:36:
咩情況下先進嫁?我齊曬條件

夠時間就進化,一般幼年期進二級幼年期要半日,
再進成長期要一日,成長期進成熟期要三日,
成熟進完全體睇歲數,一般12歲就要進,14-15歲冇進化就好大機會會死。
如果15歲都唔死,有50%進化做宇宙腦魔獸。
完全體壽命係睇你點由細個到大點對佢,冇失誤自然長命D,一般21歲死。

PS:日數係累計,所以進化成長期要1.5日。
回復 支持 反對