打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 瑪奇版 特別討論區 (今次題目: 旋風箭的出現對我們的影響) 討論完結時間 : 未定

旋風箭的出現
給一些近戰轉弓的人 對弓箭會快一點上手
但同時也會累到一些人 未學行先學走

主要影響我覺得是讓部份人腦袋退化了
或是覺得弓手不太要技術

先不談弓箭pd的怪
我見好多新玩弓的
都會躲在牆角旋風之後接旋風
唔理隻怪距離近定遠
旋風接旋風接旋風接旋風..... .....

拿弓時就只有這一招嗎?

我認為旋風出現的目的不是給你無腦旋風吧

最少我覺得有旋風的人
都應該要學會風車接炫風
射完第5箭怪太近 可以接風車等

炫風出現是給拿弓時攻擊模式多一點變化吧

Originally posted by 無名∼『風』 at 2006-8-6 22:19:
依版主所說.....能利用風車這技能....
怪物硬直時.....你有信心儲完風車嗎?

睇完你既回後我諗你應該唔係玩弓
而身邊既人都多數只係用一招旋風=.=

因為係絕對可以!!
而風車接旋風既效果
更加能突顯弓手既清怪速度

Originally posted by 無名∼『風』 at 2006-8-6 22:19:
再說說穿心箭....
穿心箭的準備時間較慢.......
連續穿心的機會是很少的.......
再者....就算你能一箭穿心打掉怪....
但沒有運氣.....沒爆.....而且那怪有弓pd....
後果也是...倒地.....沒命....

連續穿心... miss係有機會比怪打
但時間掌握得好
打王既時間 就算miss左都係可以開得切反擊既

[ Last edited by N27 on 2006-8-7 at 05:00 PM ]
回復 支持 反對

Originally posted by ABC仔仔 at 2006-8-9 03:37:
旋風箭這種技能實在令我非常之討厭

其1,因為旋風箭的強度令大量玩家都放棄近戰,魔法等技能,使整個瑪奇差不多變了一個弓箭手遊戲,總括就是令到整個遊戲沒有了平行性 !  
其2,我個人由封測時代玩弓箭的,我可以 ...

請指教一下防完接必中穿心=0=

越到後期越覺等穿心有用
我也正努力升穿心中

穿心唔係冇用 只不過係用既時間唔及旋風多
有幾多個地城王房前的怪會係有弓箭PD
去到王房打王又有幾多個玩弓既敢用穿心射
所以穿心會變成有旋風的人到後期也未必會點的技能
或是會變成大家所講的廢技

貝卡又唔係全部怪都弓箭PD既
但係我覺得打貝卡最少要識卡營火再旋風
我見就冇咩人會咁做

[ Last edited by N27 on 2006-8-9 at 10:00 AM ]
回復 支持 反對