打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 會玩天翼的都入

原帖由 icac886 於 2007-5-1 13:54 發表
在此發表一下個人感想 希望有機會能讓大家更珍惜遊戲
天翼的復活 老實說 是再我意料之外的事情
現下代理商 要的也只是錢 這並沒有不對 一家公司的營運畢竟 是要錢
況且 一個老遊戲回鍋 達到賺錢的效果 也是 ...

十分欣賞你的說法..
lv最高..裝備最強..又如何?
有次問一個255的人..
我問..你都玩到255..還有什麼做..你又不做任..還有什麼玩..
他竟然答..什麼沒玩..我就是要在死靈殺人呀..要人都知我強..
我狠狠地說..你根本不配玩天翼..他答我..什麼不配..我就是愛殺人..Lv就是王道..
我說..你最強如何..你裝備最好如何..名聲像屎一樣..
他說..管他的..我是最強就好..之後我沒理他..跑了..
相反..我看過不少40~150等等的人..
經常幫助新手..我那時..底等玩小波..在紅洞(好像是)練功的時間..
看見有依個小愛..經常在亂跑..又不見他打怪= =
我問..你在幹啥..他說..練功練無聊了= = 來幫助一下新手啊..
我說..你的大無畏精神真猛= =..
他答..遊戲的精神就是..你幫助我 我幫助你..這樣才好玩..不然你去玩單機啊 呆呆..
我回..如果遊戲所有人像你一樣多好..哈..那麼所有遊戲也不會變濫..
結果我跟他做了朋友..
樓主你所提到的惡性循環..我想說..人就是自私的..有誰會明白大無畏精神呢..
在天翼重開以後..我絕對會學我的朋友..大無畏.. 哈哈..
回復 支持 反對

原帖由 [十五歲]呀政 於 2007-5-2 19:17 發表

咁你唔好打機喇~做野把喇你!
升lv唔係要勁過人..咁係咩??
你答我喇!!!

咁就算比你勁哂..
一個朋友都冇..咁又點呢..
你答返我..
回復 支持 反對

原帖由 [十五歲]呀政 於 2007-5-2 20:22 發表

下係咩!?
咁我msn個d唔係人黎^^??

係架喇^^..咁你咪慢慢升lo..
我唔阻你架..唔通你要死到唔比你死咩!?
你又唔係我咩朋友..

online game唔係你玩哂嫁..
咁自私+自利你去玩單機game喇..果到你惡哂你大哂..
唔該你好好反省下..
就係你呢種人..搞到遊戲風氣上有問題..
你知唔知你呢d叫咩..係自私+自利..

唔該你做任何事既時候都諗下人地感受..
做事總不想別人的感受..
比人扣分都係咁話~
就係你呢種人 敗壞遊戲!!直頭係敗類!!

回復 支持 反對

回復 #63 ~白癡仔~ 的帖子

我覺得樓主並無錯..
就係因為有咁既自私+自利既人..
先會出現外掛..佢完全係冇諗到對全遊戲既後果..
只顧自己既利益..自私自利既人..我諗冇幾多個接受到..
回復 支持 反對

回復 #66 likes 的帖子

你說的很對..你說車=外掛..
那有了車之後..它能夠的是推動經濟..文化.任至社會進步的速度..這是好處之一..
那車是不是為了一己私欲所帶出的功具呢?
但如果你用車來比如外掛..那麼天翼不就是比如為世界嗎..
至少車子能加快社會進步..
那外掛能令天翼有什麼"好處"..但我知道..外掛所對天翼的壞處而已..
會加速天翼的滅亡..

怎..怎..怎麼好像上人文課一樣...
重申:本人並不是想挑起話戰..只是提出個人見解..

回復 支持 反對

原帖由 乂傻豬‥〞 於 2007-5-2 21:32 發表
見人見智,講多曬氣

講左禁耐e個問題 -.-無答案就算la..

你都講得好岩既= =..
呢個問題..再咁嘈法都解決唔到..
我都唔想就因為呢個問題同人嘈..只好睇官方-__-
希望官方可以做到無外掛喇..
回復 支持 反對

原帖由 [十五歲]呀政 於 2007-5-2 21:50 發表

你唔好嘈喇...
你緊係唔知我係靈界到幫波波佢地..
成日帶d低lv去升lv...
差唔多玩過靈界到識我喇~
咁波波識我到係用外掛!?
你真係勁!

用最簡單方法得到自己想要ga野...尼d叫食腦..
你唔好同我講打 ...

講得岩 "用最簡單方法得到自己想要ga野...尼d叫食腦.."

用不正式手段去得取想要ga野..呢d叫犯法

算..唔想再嘈..唔想因為呢個問題搞到咁傷和氣..
外掛事宜交官方處理..只係希望佢地做到無外掛..
回復 支持 反對

聽講台灣橘子捉得好緊= =""
以比例黎講..無外掛既game係多過有外掛既game..
希望橘子放多d時間係天翼到..
回復 支持 反對

好似話個借錢去投資一隻唔知咩game..失敗左..
結果搞到汁笠
回復 支持 反對