樓主: monsterbb100
打印 上一主題 下一主題
收起左側

魔賢是廢物?

逍遙居都係全台灣人~~ 我退會後,即刻有逍遙居已退會員叫我入烏托邦~~ 都係全台灣人公會~~ 所以暫時唔入 ...
monsterbb100 發表於 30-6-2011 12:41

講真
坦唔夠守護者坦(不過你可行魔系守護者..正義撞擊超廢 = ="..只要其晕效果...魔賢用無差..不過50之後出的新技能怎樣就不知道了)
輸出輸元素箭神(這是事實)
輔助輸祭師(這是事實)
控場輸魔導(這是事實)

但是!!!
"本身"輸出win守護者祭師
坦/生存能力win元素箭神魔導
魔導祭師基本系只game入面系強勢...冇其他職業可比

所以魔賢系1種比較中庸的生物
可坦(如果有點高挑釁的話)
可輸出
可輔助(如果有點雙光環的話)
中庸並不是貶意....只系其他角色都走雙極化...你定位就系中間

而你所講的海龍團...以而家黎講.....系拓荒團......是設定為50lv的玩家玩的.....
副本入面生存率"物坦"比較佔優
但冇理由為左1個副本就放棄自己辛苦經營的角色
而且魔賢都可以過海龍
海龍配合是最重要的
再者隨著等級上限開啟...海龍好快變做而家的牛狗.... = ="

真系要轉...建議升多個角色比較好 = ="
回復 支持 反對

多謝你意見~~ 我都有諗過轉魔系守護者,但咁會廢左魔賢瞬間高輸出既優點.... 我元素冇點,但判定點爆,因 ...
monsterbb100 發表於 30-6-2011 15:37

混沌之前有人特登用藍鳥徵十字軍打海龍....
真系人夾人緣
此處不留人
ps.挑釁一系點5加紋/點高過5..........一系唔好點..........點1冇效果 - -"...親身試驗
回復 支持 反對