查看: 2422|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

魔賢是廢物?

最近退出由龍之谷開始以來便加入的公會~~ 原因是會長嫌棄我這個42LV 只得35xx魔攻的魔賢,組在一起打海龍根本沒幫助。言談間會長更指出他寧願組雷祭都不願組魔賢~~ 因魔賢的招式太少~~ 不能當打手,又沒有輔助技幫隊友,更不能當坦職~~ 補血又有祭司,覺得魔賢是廢物~~ 想太家給給意見,到低魔賢是不是以他所說是廢物?不過4000魔攻便是垃圾? 懷著傷心的心情請大家賜教~~ 謝謝~~
回復

轉左2轉十字軍就可能唔會咁講@_@
回復 支持 反對

魔賢輸出都ok高bo,
我哋公會打海龍有遊俠,元素都過到5R la,
一係技術問題,你自已問下自已技術如何
一係你公會會長5識欣賞
都係個句:沒有最強的職業,只有最強的技術
回復 支持 反對

講個公會名出尼:lol
回復 支持 反對

你會長好有問題
回復 支持 反對

講個公會名出尼
tonytonymei 發表於 30-6-2011 10:00

太古之星 Oo逍遙居oO

魔賢輸出都ok高bo,
我哋公會打海龍有遊俠,元素都過到5R la,
一係技術問題,你自已問下自已技術如何
一係你公 ...
samuelwee116 發表於 30-6-2011 09:08

自問技術唔差,打所有巢穴除海龍外都係不死過關,大天有時手殘頂多死一次,永遠唔超過2次~~ 用HKBN沖點送果堆復活卷都未用過~~ 四月儲到而家有成115條命~~ 打怪都算給力,大小天第一關幽靈,我一個人打佢都係40秒內KO一隻~~ 或者咁都唔合一個魔賢應有要求掛..... 海龍既~~ 第一到第三關都唔會死,除非第三關有人企錯位先會滅團而死~~ 第四關成日因為過於勇猛貼王打被王大招秒死~~ 咁耐以黎打過10場海龍,兩次去到第五關先死~~ 或者咁既技術係叫差掛..... 我都唔知咁叫好定差定一般.... 唔係自我吹噓,只係講出我自己技術等大家評評~~ 因為實在太唔開心... 一向覺得自己都OK既我... 咁樣比會長奚落,搞到自己對自己既信心都動搖....
回復 支持 反對

回復 6# monsterbb100

太古ser@@,泥5泥我公會?不過全tw人~ ~
回復 支持 反對

回復  monsterbb100

太古ser@@,泥5泥我公會?不過全tw人~ ~
samuelwee116 發表於 30-6-2011 12:25

逍遙居都係全台灣人~~ 我退會後,即刻有逍遙居已退會員叫我入烏托邦~~ 都係全台灣人公會~~ 所以暫時唔入啦~~ 除非我又再比人嫌棄啦~~

重點係~~ 究竟魔賢係咪真係廢物?論打手,劍聖、傭兵、遊俠既連環攻擊都勝過魔賢,論輸出,元素、箭神都好過魔賢,論輔助及補血,有祭司,論坦,有物賢,論控場,有魔導~~ 咁魔賢要黎做乜?副坦又唔夠物賢多血同高物防,補血同輔助又唔夠祭司,輸出又唔夠重炮箭神同高攻元素,又冇好似魔導咁控場技,持續輸出又唔及劍聖、傭兵、遊俠同物賢腿踢~~ 只得果四招攻擊技同一招雷鎚做瞬間輸出.... 出晒都唔洗10秒,咁就只能用小金鎚慢慢同D怪R癢.... 魔賢真係廢到咁?  以上數點就係會長奚落我時講既~~ 話遊俠都話有加速呀~~ 你魔賢,有屁用呀?........  而家先黎轉返物賢既話~~ 我已經用左好多錢、時間、精神、耐性同心血去推魔攻,全身唔係魔力就智慧,手同腳都係用天啟加魔果part~~ 正武+10副武+11,身上裝備都+8,首飾全部魔力同智慧~~ 藍時三件都有兩件係加魔攻.... 要轉既話不如開過隻黎玩仲好.... 一係等出轉職轉成祭司好過.... 反正全身魔裝~~ 只係個+10魔力鏈鎚可惜少少......
回復 支持 反對

甚麼是廢物?您的會長狗眼看人低,你早就應退出了。
回復 支持 反對

魔賢係廢物咩?
我唔覺!!你公會唔要你入我地公會啦!!
回復 支持 反對