樓主: monsterbb100
打印 上一主題 下一主題
收起左側

魔賢是廢物?

逍遙居都係全台灣人~~ 我退會後,即刻有逍遙居已退會員叫我入烏托邦~~ 都係全台灣人公會~~ 所以暫時唔入 ...
monsterbb100 發表於 30-6-2011 12:41

講真
坦唔夠守護者坦(不過你可行魔系守護者..正義撞擊超廢 = ="..只要其晕效果...魔賢用無差..不過50之後出的新技能怎樣就不知道了)
輸出輸元素箭神(這是事實)
輔助輸祭師(這是事實)
控場輸魔導(這是事實)

但是!!!
"本身"輸出win守護者祭師
坦/生存能力win元素箭神魔導
魔導祭師基本系只game入面系強勢...冇其他職業可比

所以魔賢系1種比較中庸的生物
可坦(如果有點高挑釁的話)
可輸出
可輔助(如果有點雙光環的話)
中庸並不是貶意....只系其他角色都走雙極化...你定位就系中間

而你所講的海龍團...以而家黎講.....系拓荒團......是設定為50lv的玩家玩的.....
副本入面生存率"物坦"比較佔優
但冇理由為左1個副本就放棄自己辛苦經營的角色
而且魔賢都可以過海龍
海龍配合是最重要的
再者隨著等級上限開啟...海龍好快變做而家的牛狗.... = ="

真系要轉...建議升多個角色比較好 = ="
回復 支持 反對

講真
坦唔夠守護者坦(不過你可行魔系守護者..正義撞擊超廢 = ="..只要其晕效果...魔賢用無差..不過50之後 ...
kito007 發表於 30-6-2011 14:55

多謝你意見~~ 我都有諗過轉魔系守護者,但咁會廢左魔賢瞬間高輸出既優點.... 我元素冇點,但判定點爆,因點數吃緊,挑釁只可以點1黎沖其他主要攻擊技既LV~~ 一係唔做瞬間高輸出,若果要走魔賢呢條路,我就係諗住瞬殺呢一點而轉十字軍~~ 將本來勁少攻擊技既魔賢多一招高輸出既飛鎚~~ 只係.... 會唔會好多人都覺得冇左坦能力既十字軍點都唔及其他職呢?

另,好多謝各立既鼓勵~~ 其實我當日已經入左另一公會,但始終心裡有條刺,咁樣比前會長奚落,覺得魔賢係咪真係好似佢講咁廢... 先發問黎問問大家意見~~
回復 支持 反對

廢物!我覺得好勁
回復 支持 反對

佢係咁講既︰
逍遙居 假如你今天是遊俠/吼傭 你攻3千多,我照樣用你!!~因為缺這些職業!!~你董
不懂職業差別!!~我當然知道魔賢難稱魔攻!!但你知道
你在團隊的作用??既不點激怒,雷衝便濫打不痛,連鎖沒
點滿,只剩下雷霆可以打!!雷霆又要魔物雙稱才會痛,稱
光也會痛,那你只剩下1~2招打王會痛,其餘能做什麼?
其他執業的話,遊俠有加速效果!!

逍遙居 魔島有時間干擾/加速技能/定怪,吼傭有提高攻擊與弱化
王,祭師有奇蹟,其餘2賢負責主坦與副坦~箭神招招都痛
!!那既沒激怒也沒攻擊力的魔賢能幹麻?~你說說看!!
!?去那邊亂叫??擾亂整隊的氣氛!!?好好的一場!!
每次你打是不是都在亂叫??說也說不聽!!每次都一定要
惹我生氣說安靜或者踢你SK你才肯必嘴?

逍遙居 請檢討一下!!拜託!!只是不想把話講的這麼難聽!!這
是你要這樣子逼我的!!明明可以很歡樂的一起~你要這樣
鬧~我也沒則~那是不是工會其他人不給他打海龍都要退團
!?那我沒話說了!!幼稚心態........怪自己前
先想想自己作用在哪!!~再者 我已經跟你說對不起了!!~你要把事情鬧成這樣!!我無
化可說!!

逍遙居 祝你幸福吧!!~~~如果你的技能點法和技術與賢者的作
用都不知道請多逛巴哈~想讓魔賢成為打手~只有把魔稱到
4千以上!!這句話我是沒錯的!!

逍遙居 跟你說把要讓魔賢成為打手!!我寧可組雷祭!!!!!!
!

佢怪我亂咁叫果part,根本佢係強詞奪理~~ 我亂叫果時只係大家未開始打海龍時,或者打完之後,響度嘈下搞氣氛咁~~ 若果咁都有錯,係咪要個個好似上戰場咁,粒聲都唔出,由開Skype一刻到打完海龍都只可以聽佢Command?我見大家未開打前我先玩下野比大家輕鬆下,咁佢都可以拎黎講~~ 佢當時冇同我講已經有2個賢者,只係一大堆道理唔比我入組~~

回復 支持 反對

魔賢係賢者之中玩輸出的一種.
雖然對團隊幫助不高
但做打手都可以的
回復 支持 反對

魔賢係賢者之中玩輸出的一種.
雖然對團隊幫助不高
但做打手都可以的
★funG×' 發表於 30-6-2011 16:48

佢果句對不起係響龍之谷既郵箱,當中夾雜了一大堆媽叉我唔岩既說話同奚落魔賢係廢物既說話~~ 抱歉我睇完後立即刪除左,唔可以post出黎比大家睇 ~~~

你地話,見到咁,你會唔會好似我咁立即激到退會?

重申!挑釁我當時係冇點~~ 但連鎖以點時個LV~~ 即41LV,係點爆~~ 雷霆點爆,破甲點到6,雷衝點爆~~ 佢一味拎住我連雷衝都點爆呢點同冇點挑釁係咁話我魔賢係廢物~~
回復 支持 反對

聽唔岩就走囉
我都係自己一個公會 享受緊清靜既生活 至少唔會無啦啦俾人話廢
回復 支持 反對

有3500工唔錯啦@_@
回復 支持 反對

係咩=.=  我全身舊既天啟裝  同我公會個魔賢一樣全身天啟裝玩場pvp

佢一下用招32lv魔賢技(唔知叫咩名~''~)  我元素得番萬6血果時就咁比佢秒左lol
回復 支持 反對

係咩=.=  我全身舊既天啟裝  同我公會個魔賢一樣全身天啟裝玩場pvp

佢一下用招32lv魔賢技(唔知叫咩名~''~) ...
Siu乂小聖 發表於 30-6-2011 17:53

32LV魔賢技係雷霆一擊~~ 但魔賢招牌技反而係連鎖閃電~~ 點爆左攻仲高過雷霆一擊~~

我只得手同腳係+8舊天啟裝,其他全部係智慧同魔力~~ 可能魔攻冇你公會個魔賢咁高~~
回復 支持 反對