打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 波波池名字已被使用,在遊戲內請小心波波池此人

關閉 [複製鏈接]
其實呢...我想問...有幾狗呢= =? 第一...未必係樂古會員開架喎

可能係其他人...又點知板主 會用呢個名先- -?

波波池呢個名....係其他game都大把人用啦= =...咁又點計,,, 如果咁就狗 我大把名都想用

一樣都比人用哂 咁個d人又叫狗嗎...?  已所不欲 勿施於人...

老實說...拍馬屁唔洗拍到咁既 分清楚 事非黑白 ... 純粹 討論 無罵戰成份

同埋...我真係唔太明... 點解板主要呢個名 就一定要用呢個名開人物...?   如果係咁 唔洗開人物個時比你自己諗人名啦...

我細個用到以家既名 都一樣比人用...唔通見到佢 就同粗言畏語 同佢講野?  呢d事係無乜可能發生架囉...

如果咁都得 我覺得你地都幾自私下喎...    就算板主玩左幾耐都好... 呢隻game都會有新手的...加上以家天翼封測

大把新手加入......唔通板主出名到 連新手都知道嗎....?           ps:絕對唔係想引起罵戰

回復 支持 反對

嗯- - 睇完之後都有d驚訝.....  我都想知道邊位仁兄 開左波波池呢個名@@...

個個人一定死得 你地講到 想令到佢升唔到lv咁....

樓上個位講得幾岩既都...   無可能你要開個個名開唔到就咁樣做架喎- - 咁樣我都好多名想要...

咁個d人死硬了:lol :lol   到時話樂古既會員教我的
回復 支持 反對

原帖由 事情往往不如意 於 2007-5-28 17:18 發表
其實呢...我想問...有幾狗呢= =? 第一...未必係樂古會員開架喎

可能係其他人...又點知板主 會用呢個名先- -?

波波池呢個名....係其他game都大把人用啦= =...咁又點計,,, 如果咁就狗 我大把名都想用

一 ...

都同意..=.=..
不過版主開post只係話會轉名..無講其他野
..而某些回覆的會員...相信佢地係因為鄧佢唔抵先講笑...
例如話會搶佢怪果d...
回復 支持 反對

依個天下咁大,有相同名唔奇- -
人地又無做左d咩錯事,做咩要咁對人....
因為一個名而俾人欺壓
回復 支持 反對

原帖由 ivanipch03 於 2007-5-29 19:39 發表
依個天下咁大,有相同名唔奇- -
人地又無做左d咩錯事,做咩要咁對人....
因為一個名而俾人欺壓

名字對一個人十分重要,
你會想你的名字被他人使用嗎?

波波池在遊戲內基本上已經成為我的象徵性名字
無論是玩私服的時候還是公測,封測,我一定堅持使用原名
只是為了方便會員能更容易找到我
在未開始封測前,我其實都已經表明我會一直採用波波池這名字

而我開貼,只是為了程清遊戲內波波池的所作所為與本人無關
同時翼都唔想認識我既會員,係遊戲內比人欺騙,而作出無謂既損失
我唔知改波波池既人係咩心態,如果係好人當然係一件好事
旦如果遇著是一個心術不正的人,冒認是我本人
而對我認識的人下手,那我就一定要負上很大的責任

所以呢張貼只是提醒,別無他意
回復 支持 反對

板主...你可能有點兒誤會了@@"

我不是說你... 因為你沒有說過任何用你名字的人張會怎樣怎樣

我亦明白板主一片苦心

但係我唔太明白點解d 會員可以咁自私...

唔知你點有無聽過曾子殺豬呢個故事呢...講笑要衡量下
回復 支持 反對

原帖由 ┴波波池┐ 於 2007-5-29 20:01 發表

名字對一個人十分重要,
你會想你的名字被他人使用嗎?

波波池在遊戲內基本上已經成為我的象徵性名字
無論是玩私服的時候還是公測,封測,我一定堅持使用原名
只是為了方便會員能更容易找到我
在未開始封測 ...

我不是在說你- -
睇返其他post有大量會員都係話用你個果名果條友係衰人
不過唔俾人地係新手..?第一次玩天翼??
依次重開一定會多左好多人玩....
人地係新手唔知早有人用左依個名做佢的象徵性名字去玩
人地都唔一定係有心的....
回復 支持 反對

原帖由 ivanipch03 於 2007-5-30 00:25 發表

我不是在說你- -
睇返其他post有大量會員都係話用你個果名果條友係衰人
不過唔俾人地係新手..?第一次玩天翼??
依次重開一定會多左好多人玩....
人地係新手唔知早有人用左依個名做佢的象徵性名字去玩
人地 ...

認同。成個伺服器唔單止香港人會玩, 可能咁巧合改左同人個名。

畢竟波波池係現實既物品, 又唔係好少人知呢樣物品, 被人用黎改名可能性唔會接近零既。

不過講到小心呢個人, 如果佢唔係存心對佢的確有少少不公平, 重可能無故比人搶怪。

最不堪的設想係因此改變兩岸玩家的感情
回復 支持 反對

唉....今日見到個個波波池...見到有條友用粗口鬧佢....唔知個位係邊個呢...

但係個個波波池無乜回應...

同埋...板主之前說的 自己的中文名字不希望給人使用  我當然不想..

難道板主你的中文名 姓波 名波池 = =""?
回復 支持 反對

你要加油啊....

一定要係公測戈陣開到你鐘意個名啊...

如果吾係以後..玩起來都無咁開心啊....

有時真係覺得起吾到自己想要個名...

玩起來沒咁好玩啊....

所以你要努力啊...
回復 支持 反對