打印 上一主題 下一主題
收起左側

喪屍計畫(喪屍小說)出左第6話更新

作埋我a不如
名:黑貓
weapon:awp&ak47(重機or輕機都得)
回復 支持 反對

接唔接受我呢個提議A_A
你咪話會有飛機會接走香港市民既?
因為中國政府擔心病毒會從人果到傳到去中國
所以最後決定唔接香港市民
D主角就要諗方法走
最後中國政府放導彈,防止病毒漫延
回復 支持 反對

@@ 咁耐都唔出ge -=  =
回復 支持 反對

不如講....中方想接人....但係.....

全地球都中哂野..滅望.主角.帶領  生還者戰鬥...探索...生活

講2011年 人類滅絕9.5成.死..

因為變種人令細胞走快左 快左走向死亡...係2012年前死哂

2012年地球安全返...因為...人類文明 破壞哂......

人類集中生活 名{E甸圓} (實係香港.....)

{E甸圓} 實行{E甸圓}計畫的人就係主角

主角帶領人 發展人類的地帶

聖經第二集..........

金錢點會係紙店有得買......好簡單  因為係.....冥通幣.....

紙公仔 紙妹仔姐係.....

我係通靈的.....xd

回復 支持 反對

回復 #45 沒有人可以相信 的帖子

@@都唔錯...呢個可以係後期發展
回復 支持 反對

第4話(輕鐵)

上會講到有2位朋友救左風仔同Adam...

風:係wo..我地e+點返學校好...行路我驚....好易死wo-.-
Adam:又係...點好= =
榮:諗2諗...搭輕鐵啦xd
健:正有輕鐵搭唔使行...
於是佢地人行4人開始行上...輕鐵站...1路上只有數隻喪屍...因為大量喪屍都係m記一戰陣亡...所以風仔佢地4個e+可以話好安全
3分鐘後...當佢地到左輕鐵站....
風: @@有架輕鐵係到wo~>~
Adam:正!!!!
榮:上去check下先睇下有冇喪屍...又ord未死ge人- -''
健:大家小心!!!!
風:2個睇前..2個睇後!
榮健Adam:kk
當佢地由車頭行到車ge中間時候,有隻喪屍突然係風仔左邊彈出...撞低左風仔...由於風仔拔唔到日本刀出來頂....只好大叫sos
正當隻喪屍想咬風仔GE時候..Adam拿起把牛肉刀..車落喪屍頭到...喪屍個頭爆左...而d血就嘖到風仔1身都係...
風:頂!!!!!1身都係d喪屍血啦..
Adam:你想死定係1身血呀
風:- -下次有冇d好d ge方法呀囧rz
榮:唉!!!你拿定把刀啦...
風:....知到
經過佢地一輪調查...生人就冇啦喪屍就有好幾隻....
佢地走去控制室..見到好多制.....
健:唔好再...多d- -
風:慢慢試lo...大把時間
Adam:d喪屍都睇我地唔到...
玩玩下..佢地開始明白點用d制啦..
關上車門之後...佢地向學校出發
5分鐘後...
風:就快到啦!!!!
Adam:我地點落車...(Adam隻手1指)
3人同時一望...只見站上有十幾隻喪屍係到
風:頂點好呀
榮:......我地可以係站附近..跳落車
風:得...到左就有緊急制開門
榮:kk
再過1分鐘...
榮:開門!!!!
1開門4人同時沖落車..然後就跑向學校...途中ge喪屍想,追都追唔到...入左學校之後就lock左正門..就開始尋找生環者

今集小d- -因為要留下比下集(計畫)

天日出比大家睇><
下集會出多小小....
重有..唔小心連左帖- -''
可以扣返我個1分開帖分sor

回復 支持 反對

仲味有我雲囝囝嫁>﹏<''
回復 支持 反對

回復 #48 johnso01 的帖子

得得你放心.........
學校有生環者的.....定係你想英勇出場呀>.<

有冇人help我諗下.........搭咩車去機場(未必去到機場)唔想爆劇程ORZ
ps:有10幾人...起碼= =
回復 支持 反對

回復 #49 火槍乂風 的帖子

貨ven好嗎?
因為10幾人,私家車太細= =,貨ven會好些
回復 支持 反對

回復 #50 yeah605 的帖子

好難打= =
見到boss 落車打= =??
回復 支持 反對