打印 上一主題 下一主題
收起左側

喪屍計畫(喪屍小說)出左第6話更新

原帖由 Seed~.~ 於 12-12-2007 22:47 發表
作埋我...得唔得??

名:軒少...
架生:咩都得嫁....
性格: 衝動...

pls.............

係唔係會+埋我嫁??我係P.2有cm 嫁....(#11)
回復 支持 反對

咁多人好混亂...
不如作者整張大戰瓜掉1,2件 @.@
回復 支持 反對

回復 #63 傑... 的帖子

我來幹你們好嗎,在學校裹等很好喔!
回復 支持 反對

好簡單.....主角去到學校.搵到小量生還者...分開幾隊去機場....

跟住去到機場  話中方接唔走d人...話  全地球都進行自封....留下機場和無器  主角設計地下組織....

搵出  病毒嫁真兇....點知..組織  就係.....國際企業 阿理媽媽...佢地係香港做本陣....

但係  有幾個分區......男阿島....長賓...同澳門....慢慢戰鬥同發掘吧

一隊人  探索...

一隊  守護機場....因為係最後逃亡嫁地方

一隊  發掘

最緊要出我........阿月....死忘不記..(姐係筆記本...係記錄...

16啦/////iq:正常...eq:超常

攻擊:冥通金錢攻擊......姐係刀片啦...飛...

跟隨 紙公/妹 仔  替身娃娃  同我頂怪....

隊.......探索...秘密行動....

但係我要係壞人....
回復 支持 反對

回復 #65 沒有人可以相信 的帖子

第1國際企業係叫ps@@
第2壞人...比個ps組織暗殺者你做
第3....分2隊好了
第4 ...thx你 help我諗
回復 支持 反對

PS的KC817,KC895待命
回復 支持 反對

第5話(計畫)

上會講到佢地到左學校- -??

風仔1行4人入到學校,並且用學校ge中央廣播
[請所有未死得ge人去禮堂]
風仔佢地係禮堂到等....等呀等...d未死得ge人1個1個行入去啦.......
5分鐘後
風:小....諗唔到重有50幾人未死- -
榮:多人未死咪好lo^.^
Adam:咪係..你小d咩呀
風:50幾人呀...點帶佢地去機場呀- -
健:........又係wo- -''e+點好
風:Adam叫d我地識ge入後台....2地2個..都睇下有冇d識ge人啦(作者:佢地又唔係你學校ge人..點會有識ge人係到...)
點知健仔,阿榮同Adam一齊去叫d識ge人.....(作者:....佢地真係冇野做咩- -唉= =)
1共叫左10個人- -(作者:+埋風仔4人...哇14人.....坐咩車走呀- -)
經過佢地ge自我介紹.....(唔想打出來)
.
.
.
.
.
.
健:e+點- -.....
榮: only我地都有14人......留下個d唔理- -??
軒:唔好理我地衝出去啦..唔好理啦..
Adam:衝衝衝...點衝呀...衝去死- -??...
風:我地要計劃下先得....
榮:我地e+冇咩武器...,搵左武器先..
風:where有武器....
榮:我都唔知- -
欣:5.....我個fd有武器重有大把....你地要唔要- -
榮:......有就好啦...係wo你fd係where
欣:佢話佢home比d喪屍爆入左...佢沖左出門口...佢話要帶埋我去機場wo- -
榮:得....等佢黎..我地去佢home拿武器先
風:好拿左武器跟著點= =
榮:呢個就係我地要諗ge計劃
風:5....諗2諗....我地拿左武器....就去機場啦....
昇:有個問題....去到機場....搭飛機...我地會去邊...
榮:我諗....佢地會運我地去中國掛...
昇:係就好啦囧
風:我地e+要進全力保住條命
....係佢地講點走ge時候欣打比佢個fd宗...講完之後...
欣:e+點\  /我個fd....話佢有野做要5日先黎到
風:頂啦......死火...係到點頂5日呀.....
榮:5....呢到前後門都lock左d喪屍都入唔到...唔使驚ge= =
風:冇野食wo= =
sam:....風你唔記得我地學校有食物部
風:又係wo
sam:e+我地係禮堂後門落去拿野食....放心冇喪屍....因為我地50幾人早就check過...
風:得..Adam,sam,昇,榮同健去拿野食先....
風:我同欣,昇,雲,月係到頂住留下個50幾...同佢地講我地會留係到10幾日......吹住比佢地知先..
kk...佢地分開左2組做野......風就向大家宣佈
[我地14人會留係到10日and then出發去機場....]
d人聽到信到十足....佢地估唔到我地會放棄佢地- -
欣:我地係咪好9= =
月:9....我地14人行動都有問題啦...人多手腳亂
雲:風仔你點睇呀....
風:- -講真...如果唔係我無能力..我都唔想放棄佢地....
當佢地4個講野ge時侯....突然有爆炸聲....風仔佢地4人衝左出去睇....只見周圍都係白煙...白煙中佢地只可以見到2個身影....
風仔就拿起武器..準備開戰(ps:得1個有武器)(風仔武器日本刀)

2個身影是誰...是敵是友???

下回分解

回復 支持 反對

玩校內大屠殺吧....說我在你學校的 天台 放出二台....紙公.妹仔......

姐係  生物兵器.....屠殺全香港嫁人....

因為  係得香港人  知道我地嫁存在....

太多人啦...等我屠殺下..

p.s:個組織叫ps....
回復 支持 反對

呢排咁多呢d小說出街ge...
你篇野最好唔好又中文又英文,搞到人地頭都大埋...好亂呀
回復 支持 反對

請問,他們的腳到地嗎= =
回復 支持 反對