打印 上一主題 下一主題
收起左側

喪屍計畫(喪屍小說)出左第6話更新

更新得   真係有d慢 ==

要加油快小小

有目標就快好多嫁啦
回復 支持 反對

上鏡了-v-
速度快d吧AA"
回復 支持 反對

第6話(激戰)

上回講到.....有2個人影入左黎學校

當白煙散去....風仔佢到只見1個人倒地......另1個人...唔係係喪屍先係.......
喪屍2型(速)(註:係ps組織放係香港ge喪屍之1只有2隻)
比人重要快.....但攻擊力就比普通喪屍重要差

榮:死火......救人先....你地幾個入返去後台,我去引開佢地先....軒你帶個50人走先.....
軒:走去邊好........重咩唔比佢地一齊打喪屍wo- -
榮:佢地打鬼打馬咩.....
軒:係wo...我帶佢地走先....之後返來幫你
榮:好!!!!
軒帶個50人開始離開....禮堂
榮:好啦....喪屍我係到過來咬呀-3-
喪屍好似真係識聽.....1秒都唔使就去到風來附近......
榮:小....好快
榮仔拿起日本刀...開始擋住喪屍..同時展開攻擊....風仔左斬右斬都打唔早佢
榮:頂點打呀- -''...快到你呀
呢個時候風仔打打下....唔覺唔覺行到去個死唔去ge人到..... @@有支槍係到wo.....
榮:喂...借來用下先....
個個人冇意識...答佢唔到...但風仔都一於小理..拿起把槍就開槍.....但係喪屍都依然閃開左...
風:槍都打你唔中....你叫我點好
風仔同佢周旋...但係體力一直下降
風:.....頂得幾耐- -我諗個個人都係........累到sleep左....
風仔1時分心...比喪屍推低左....
風:死火......
正係呢個時候...軒仔番到黎
軒:風.....你呢個死人頭..食左風仔....我唔會放過你!!!!喪屍
軒少估錯左- -佢認風仔比人咬....所以就拿佢把牛肉刀飛去喪屍到.....
軒少唔知到喪屍ge速度..一時大意.....失去武器ge軒少...只可以任喪屍如肉......
風仔回復知覺....
風:軒!!!!!小你呀...邊個比你食佢呀
風仔拿起槍向喪屍連開3槍....因為喪屍食緊野....所以反應慢左比風仔擊中腳......
風:中唔打人你!!!!!我睇你e+點走呀!!!!
風仔拿起日本刀走埋去喪屍到....喪屍中左槍所以走唔到了......
風:你頭先唔係走得好快gq咩....e+點...唔走???...唔走就你死啦
風仔拿起刀向喪屍連斬
風:死啦死啦.....
喪屍比風仔斬到嘖血...有d血重嘖到風仔口入面
足足斬左3分鍾....3分後風仔走到斬少到...
風:係我錯...我應該叫你..搵Adam佢地......
風:係我錯..係我錯....我冇能力保護你..係我錯!!!
風仔伏係軒少身上狂哭......
呢個時候...同喪屍一齊爆入黎ge人起身.....汁返起佢把槍走向風仔...

佢想做咩....留意下回...
回復 支持 反對

咁又死左一個~@O@
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

回復 #105 #C# 的帖子

你...叫咩名先..唔係好記得-33-

記得啦..你地係後台.
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

又死左個了 @@  點解咁耐先1集嫁@@