打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 我玩任何一種gunz 都係咁ge ><

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

my port is 7xxx ~ 77xx     <<  is gd?
回復 支持 反對

我諗我知道原因
因為頭先都試過 - -
攪左好耐先整番

不過想問下你用咩顯示卡先
係唔係ati
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

我頭先一裝最新driver就出你個情況
裝番舊driver即刻冇事
我唔知係我張顯卡太舊同driver有衝突定係driver同gunz有衝突
定係點樣
總之有問題
所以想問你用緊咩顯卡
回復 支持 反對

............/&acute;‾/)
............/....// .......^^^^^^^^^^^^^
.........../....// ....../......__...........__.......\
...../&acute;‾/..../&acute;‾\.....(-....(.0.).......(.0.).....-)
.././.../..../..../.|_...&iexcl;.........../_................
(.(....(....(..../.)..)..\..........____........../
.\................\/../ ....\..........................
..\................./........\__________/
....\..............( ...............\..........\.
......\.............\ ................\...........
回復 支持 反對

ATI -_- Card name: RADEON 9600 SERIES  
     Manufacturer: ATI Technologies Inc.
        Chip type: ATI Radeon Graphics Processor AGP (0x4150)
         DAC type: Internal DAC(400MHz)
   Display Memory: 128.0 MB
     Current Mode: 1024 x 768 (32 bit) (75Hz)
          Monitor:   Monitor Max Res: 1600,1200
      Driver Name: ati2dvag.dll
   Driver Version: 6.14.0010.6783 (English)

之前刀有人幫跟 display card driver 的問題
他叫我updata 個 driver ...
之後以為冇試... 第二日就出現 個ATI 不回報- -
連彈2 次 -0-
but 我冇理到//.

回復 支持 反對

已經知道原因
可以保留現有driver
你入處理程序
睇下見唔見'ati2evxx.exe'
有幾多全部關哂佢
根住
開始>執行>輸入services.msc>搵Ati HotKey Polle,double crick佢>啟動類型:已停用
咁樣應該冇問題

不過ati2evxx.exe係ati顯示卡增強工具
增強d乜我都唔知
關左佢可能冇咁勁- -
不過你張卡咁勁都冇乜所謂啦
自己衡量
回復 支持 反對

無線keybroad的確會咁...所以我都換番...
mouse就唔會XD
試下關左一d常駐程式
入執行打msconfig之後禁最尾果個啟動...
自己睇名啦...之後untick非必要既常駐之後reboot
去bios check下部機幾多時脈同埋有冇超頻...仲有cpu溫度...
自己開機果陣禁del就入到bios...之後你自己都應該搵到...
試下重裝display驅動程式set番d display setting做defeat...
咁樣都唔得既我都唔知lol
format部機之後
安windows.安底版區動.安display驅動...安cd-rom驅動...之後再安其他...
咁樣應該唔會點lag XD

回復 支持 反對

原帖由 wwpwowpt 於 27-4-2008 02:07 發表
已經知道原因
可以保留現有driver
你入處理程序
睇下見唔見'ati2evxx.exe'
有幾多全部關哂佢
根住
開始>執行>輸入services.msc>搵Ati HotKey Polle,double crick佢>啟動類型:已停用
咁樣應該冇問題   Let me try it 1st

不過ati2evxx.exe係ati顯示卡增強工具
增強d乜我都唔知
關左佢可能冇咁勁- -    乜關左會冇咁勁ga ?"
不過你張卡咁勁都冇乜所謂啦     咁勁?咩意思先!/? 張卡舊ga La~`
自己衡量
回復 支持 反對