查看: 10324|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有關世界未日

其實好多預言話世界會未日但係有d就2054有d就2012等等 咁到底邊個係真呢
預言都係出名既預言家講但係點解會咁既呢係咪有d值得大家討論一下呢

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
守衛~朗 + 2 原創內容

查看全部評分

回復

無人能夠證實。
就算天文台也會測錯天氣
何況預言家是測數十年,數百年,數千年後的事,
你認為可信嗎?
回復 支持 反對

真的想到了2012年會有什麼事情發生
回復 支持 反對

回復 2# 的帖子

但係火星個小朋友同埋巴西既預信家都咁講 唔可以話係唔可信既...
回復 支持 反對

原帖由 魂魄 於 16-5-2008 18:58 發表
但係火星個小朋友同埋巴西既預信家都咁講 唔可以話係唔可信既...

唯恐天下不亂.....
回復 支持 反對

原帖由 輝少 於 16-5-2008 07:58 PM 發表

唯恐天下不亂.....

2000年前的龜背圖已經有預言未來數千年的事,

難到真的會令天下大亂嗎?

我想令天下大亂的不是那些預言家,而是事實本身罷了!
回復 支持 反對

相信世界末日唔會係我有生之年發生,最多都係戰爭,地震等等東西........
有一位中國軍事家寫過一偏野
佢話如果中國再追究日本唔認歷史lee件事,2015年將會爆發中日戰爭
何況當中國完完全全掘起時,難保日本不會挑起仇眼,畢竟兩大國家都是仇家.......
其實小泉之前都認左南京大逃殺事件,唔明你地點解仲追究
回復 支持 反對

原帖由 【迷╯SaM】 於 21-5-2008 17:57 發表
相信世界末日唔會係我有生之年發生,最多都係戰爭,地震等等東西........
有一位中國軍事家寫過一偏野
佢話如果中國再追究日本唔認歷史lee件事,2015年將會爆發中日戰爭
何況當中國完完全全掘起時,難保日本不會挑起仇 ...

你只知道事實的部分

你知道日本的教科書點講嗎?
根本是在逃避南京大屠殺呢件事。

之前又有個阿伯無啦啦走出黎話:根本冇南京大屠殺呢件事

日本右翼又狂周圍講:南京大屠殺是中國人的謊話

你試下去求其搵個學生黎問,佢地實話冇聽過南京大屠殺呢件事

就算聽過都唔會信

你身為一個中國人 唔覺得無天理的嗎?

30萬人死得實在太冤枉了

================================================

回應某樓:
我覺得推背圖只係人們都在馬後炮
令到佢好似真咁

佢可以預計哂d事出黎,點解仲要故弄玄虛,作d令人不明的詩句出來

評分

參與人數 1樂點 +1 收起 理由
守衛~朗 + 1 意見詳細

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 神龜女俠 於 21-5-2008 18:06 發表

你只知道事實的部分

你知道日本的教科書點講嗎?
根本是在逃避南京大屠殺呢件事。

之前又有個阿伯無啦啦走出黎話:根本冇南京大屠殺呢件事

日本右翼又狂周圍講:南京大屠殺是中國人的謊話

你試 ...

小泉發聲明表示真誠道歉
8月 15日 星期一 11:15 更新

今日是二戰日本投降60周年,日本首相小泉純一郎發表聲明,對日本發動戰爭表示「真誠道歉」。

小泉說,「日本過去透過殖民統治和侵略,給許多國家的人民,特別是亞洲國家的人民造成了巨大的損害和痛苦。」

他說,「日本謙恭地接受這些歷史事實,再一次表示我們深切的痛悔和我們真誠的道歉。」

小泉說,「對於一水之隔的亞洲國家,像中國和南韓,我希望大家攜手共同保證區內的和平。」他又說,「當我們面對過去,正確承認歷史時,我希望建立面向未來的建設性關係,這種關係將建立在相互理解和信任基礎之上。」

拜託!其實教科書咁寫已經引起左好多國家注意,何況我冇話唔知更改教科書事件,我只係叫中國唔好再追究日本既事,何況佢已經認左,你仲想點?要黎過東京大屠殺才夠嗎?不想爆發戰爭就應該不應該追究過去....何況日本已經吸取教訓,美國掉2粒核彈不是白用

回復 支持 反對

如果要追究既話
二戰完左中國就要日本賠錢啦

講番主題,我都係覺得未來在人類手中
都係做好現在實際D
所以其實全部都唔可信
回復 支持 反對