查看: 9922|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

對呢單新閒有咩睇法?

【明報專訊】歷來第6名踏足月球的太空人聲稱,外星人與人類曾多次接觸,但[url=]美國
[/url]政府60年來緘口不言,隱藏真相。
現年77歲的「阿波羅14」號太空人米切爾(Edgar Mitchell)稱,他在美國太空總署(NASA)任職期間就知道到很多不明飛行物體(UFO)造訪地球,這些事件卻全被NASA隱瞞。他接受[url=]英國
[/url]電台「Kerrang!」訪問時,引述另外一些聲稱接觸過外星人的NASA人員形容,那些生物是「外貌與我們迥異的小矮人」。
頭大眼大 矮小如ET
他推想,真實的外星人與人類歷來對ET的印象差不多﹕體型細小頭臚大,還有一雙大眼睛。他還相信光臨地球的外星人都很友善。他表示我們的科技與他們相差極大,「假如他們懷有敵意,我們老早被趕盡殺絕了」。米切爾擁有太空工程學理學士及航天航空理學博士,1971年隨「阿波羅14」號登月,創下9小時17分鐘的月球漫步最長紀錄。他聲稱,1947年UFO墜落美國羅斯威爾的事件是真實的,此後外星人還多次造訪地球,「雖然過去60年來,美國歷屆政府全都隱瞞真相,但內情還是慢慢地泄露出來。我一直在軍方和情報領域工作,知道公開事情背後的底蘊」。
NASA則極力否認,「美國太空總署從來沒有隱瞞外太空生物造訪這顆[url=]行星
[/url]或存在於宇宙某處的事。米切爾是偉大的美國人,但我們不同意他對外星人的觀點。」
每日郵報/Ananova   -----來源 是Yahoo!

我對呢單野都幾無奈-.-好似拍緊電影咁,好難相信...

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
守衛~朗 + 2 感想/文章報道

查看全部評分

回復

唔知真定假,又唔見我係香港見到外星人?只能說有證據先可以令人相信!佢只講到D外星人剩係去過美國咁,太膠了

回復 支持 反對

我信有外星人,所以信佢講[[yoyo_156]]
回復 支持 反對

這我信的
就如有市民聲稱看到不明物體
但根本沒有人相信他們
因為看到的人真是少之有少
而且沒有太大效力的證據去支持
回復 支持 反對

我可就不認同,這單新聞,而且太多可疑
太空人米切爾只說出外星人多次到過地球,可是NASA多次隱瞞這個"事實"

明顯有問題啦,好似講到剩係外星人只去美國,難到外星人真係只去美國唔去其他國家?從而NASA能夠多次隱瞞?罷明有問題,我最多話米切爾就好似吹牛一樣

另外一個問題,就係好多人都話成日見到天空上面出現燈光,從而令人感覺到是UFO

但多數既燈光問題都係飛機經過罷了,而且有過半數純粹自然現象

如果外星人真係有黎過地球的話,我唔信一點線索都沒有吧?!難道他們的科技真是太先進?!

評分

守衛~朗 + 2 意見具意思

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 【迷╯SaM】 於 28-7-2008 04:58 發表
我可就不認同,這單新聞,而且太多可疑
太空人米切爾只說出外星人多次到過地球,可是NASA多次隱瞞這個"事實"

明顯有問題啦,好似講到剩係外星人只去美國,難到外星人真係只去美國唔去其他國家?從而NASA能夠多次隱瞞?罷 ...

請自行翻查ufo檔案
不少歐洲國家 乃至中國均有ufo紀錄
只是不知為何美國的事件特別多(大多有紀錄而被否認 甚至紀錄被銷毀)
從羅茲威爾事件,Area51 乃至黑郵箱等等

站在政府角度來看
有天外來客來訪
不論是對國際高層還是基層市民
隱瞞皆百利而無一害

另外
如果NASA真的有力隱瞞
就不會謠言滿天飛了罷....

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
守衛~朗 + 3 意見具意思/意見詳細

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 Crossbone-X1 於 28-7-2008 05:09 發表

請自行翻查ufo檔案
不少歐洲國家 乃至中國均有ufo紀錄
只是不知為何美國的事件特別多(大多有紀錄而被否認 甚至紀錄被銷毀)
從羅茲威爾事件,Area51 乃至黑郵箱等等

站在政府角度來看
有天外來客來訪
不論是 ...

我只係唔認同lee單新聞,但係唔代表唔認同冇UFO同外星人 請睇下單新聞係講乜先啦,唔該

但係你所講既野,我只能認同

回復 支持 反對

有當時人既車頭相

美國空軍軍官沃爾特·豪特

我相信係真既

評分

參與人數 1樂點 +1 收起 理由
守衛~朗 + 1 提供有關圖片

查看全部評分

回復 支持 反對

ke
原帖由 【迷╯SaM】 於 28-7-2008 12:54 發表

我只係唔認同lee單新聞,但係唔代表唔認同冇UFO同外星人 請睇下單新聞係講乜先啦,唔該

但係你所講既野,我只能認同

我只是在我的立場上
就在你的帖子而回覆並提出反駁
而你的帖子我只能說是........
我這麼說吧
你提出的"所謂"證據
只能跟不認同ufo跟外星人有到訪美國
乃至及後的ufo不是天外來客有關
而我也就這做出確實回應
請問我的回應到底有什麼問題了?

回復 支持 反對

睇左5樓既意見3次我先有小小明白講緊咩- -
可能係小弟既理解能力有問題...

閣下指出既""太空人米切爾只說出外星人多次到過地球,可是NASA多次隱瞞這個"事實"""

米切爾只係話外星人多次黎過地球..你又點可以話佢本人講外星人只到美國呢?
你話NASA知道外星既野多D定係閣下知既多D?
NASA要隱瞞既野一定可以隱瞞到...有D解釋唔到既野..NASA都會產除左個FILE佢...
部份流出既"機密"資料...都係因為有前NASA職員講出黎..

世界之大..咩都有..請""大家""都係唔好咁快下定論冇外星人..

評分

守衛~朗 + 2 詳細/具意思

查看全部評分

回復 支持 反對