打印 上一主題 下一主題
收起左側

㊣ 預 防 受 騙 心 得 交 流 帖 ㊣

此 帖 給 予 所 有 會 員 發 表 交 易 心 得 或 建 議 等 內 容 ~

如 有 詳 細 受 騙 方 式 / 建 議 等 資 料
按 內 容 / 資 料 給 予 評 分 作 為 獎 勵

P . S : 嚴 禁 會 員 在 此 帖 出 現 違 規 等 行 為 ,請 各 會 員 注 意 ! !

回復

1150537佢昆人架!!佢昆左我200點!!佢話放皇家聖翼= =我一比左佢,佢就OFF左= =本身..........我開左個POST話收皇家聖翼,拉巴裝.......之後.........佢就回我個POST同ADD我MSN,我話係咪有架= =佢話係..........之後到左交易日.....佢話先點........我咪比左佢囉= =佢一開始比個唔岩既比我= =我再話= =唔岩架啵=3=佢再加多兩隻字比我=3=之後我都話唔岩既= =最後佢再比多個我= =仲衰= =用過既= =我一話佢= =就OFF左= =難過= =成日比人昆=3=

你地可以要求面交= =如果唔得就叫佢比野你先= =如果佢唔制= =你唔好要仲好= =除非佢都算有下名聲=3=一定唔好好似我咁KAI

評分

參與人數 1 0 收起 理由
愛好者 0 請詳細列明事件~謝謝

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 2# 的帖子

我建議你再一次聯絡賣家...

若果亦不能得出任何結論的話..可嘗試尋求警方協助
回復 支持 反對

原帖由 愛好者 於 19-8-2008 15:50 發表 我建議你再一次聯絡賣家...若果亦不能得出任何結論的話..可嘗試尋求警方協助
試過啦= =用第二個MSN佢又OFF= =昆爆=3=
回復 支持 反對

回復 4# 的帖子

那你可以嘗試尋求警方協助
相信這是最有效的途徑。
回復 支持 反對

-,-只是純粹分享,,
個人認為跟陌生人交易的話
一定要對方先給你-,-'主動權在自己手比較安全,,
而且玩三小的很多都是小朋友,,
他們不會明白家電給了人再呃人的後果-,-'
如果說尋求警方的協助,,