打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 詢問處 (可問配點、技能資料、物品資料、怪物資料但經驗值或王等資料除外)

關閉 [複製鏈接]
頭像被屏蔽

Re 41#

問題問得好!鼓掌!

Lv.100 以下其實真係醫師好升好多架
醫師係高等級先學「血印」(元氣強化 [力量])

其他都用精神...
由於醫師唔會點樣學攻擊技能...
所以就算氣力值高都變左冇乜用...

所以醫師應該咁樣學:

吸星術 點夠學技即可
生命恢復 點夠學技即可
生生不息 三級 (後期冇用,除非 10000 血或以上)
毅力激發 兩級
氣力加速 自選...
吸星大法 不學 (學醫唔係用黎醫死人架 ^^)
治癒術 七級 (八同九只係持續時間分別)
加速 三級 (學生體要用)
大健康符 滿 (大補技必需滿)
地靈防護 滿 (30迴避唔野少)
生體加速 滿 (爆速吧!)
狂戰提升 不學 / 滿
復活術 自選... (Master 只需 12 技能點)
精靈召喚 (唔太記得名喇不過唔學好過學 唔好醫死人 ^^)
扣束指令陣 (扣一血定人技你話要唔要學丫?) -> 你答我學就死囉 <-
(又唔記得名喇我... 不過有技能點先學啦 可能需要用到其他冇叫你學過的技能架 ^^)

元氣強化 (學完復活術可以試加力量學呢個... 一係唔學一係就爆左佢)

醫師唔幫人補就冇用架喇...
一係醫己一係醫人...
唔做就係廢人...

有唔明回帖!
回復 支持 反對

hi,我E家90lv 力拳,D技能要點加,97lv 果招吾係7級就可以打10隻咩?我疾風and 飛X都+曬.....97lv 以後點算??
回復 支持 反對

同埋我想ask how to 雙修.....
回復 支持 反對

我想問下生活點數過低,有咩補救方法??(急)
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
Re 43#
冇辨法,食水吧...

Re 44#
雙修即係加唔同類型能力 (力敏精體耐)
力拳建議四修 (少敏 for 破壞盔甲,多精 for 熱血,體力... 玩長命)
但係絕對需要 Lv.190 以後先做到以上效果,冇把握 190 建議唔修精神
同埋力技方面需要留點學熱血同破壞盔甲 (總數二十三技點)

Re 45#
開 2 個 Lv.26 紅名人 (去 0ser 殺人會扣屬性... 屬性會代表顏色同跌裝機率... 紅色超易跌)
一個 Lv.26 殺一個 Lv.26
同一個人狂做 10 次
開個需要生活點數的角色出黎
殺紅名人 (註:橙色以上者不扣屬性同加生活點數)

(註:Lv.26 係出校最低需求,殺人亦要在校外)
回復 支持 反對

but my charactor is 153 lv ,how can i do it?
回復 支持 反對

頭像被屏蔽

Re 47#

開兩個 Lv.26 的人
其中一個人殺就好 (因為 Lv.26 係出校最低需求同時亦係最少血最易死)

兩個 Lv.26 人出到校外其中一個開片殺...
殺到紅名同埋屬性 -100 以上
關掉白名的 Lv.26 角色
開入 Lv.153 角色去殺紅名 Lv.26

↓故事情節好懂版 (原創希望有 5 分加)↓
兩個角色,甲君同乙君。
甲同乙同係 Lv.26 同埋冇加過血。
兩個都做完「出校任」之後出校同埋過 0server [PK]。
甲君殺乙君最少 10 次。
甲君會變成紅色名同埋屬性 -100
呢個時候丙君 (Lv.153) 將甲君狂殺!一百次、一千次!
每殺一次都會拎到 5~10 (唔記得幾多) 生活點數。

建議事項:在復活點附迎撕殺,頻率會較高。
建議事項:甲乙君都唔好加血 (愈長命愈難殺)
重要事項:乙君被甲君打時不得還手,只有復活!
重要事項:雖然丙君高血好難死,但係甲君都唔好用丙君黎做對象,丙君會少好多血,同時難打好多
回復 支持 反對

校內唔得嗎?
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
校內是禁止 PK 的
仲有殺人方法係:「z」+ 角色 + 技能 (普通攻擊好似唔得,要先用技能)
回復 支持 反對

原帖由 Abu 於 12-11-2008 19:49 發表
校內是禁止 PK 的
仲有殺人方法係:「z」+ 角色 + 技能 (普通攻擊好似唔得,要先用技能)

thx ar~u help me a lot[[bao_30]]
回復 支持 反對