打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 詢問處 (可問配點、技能資料、物品資料、怪物資料但經驗值或王等資料除外)

關閉 [複製鏈接]
其實力棍係咪難升??
好食水??
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
水就一定食得多...
我曾經試過自己開個私服自己搞 147lv 全部 147lv 技 master + 普通虎頭

147 好似 1800 攻擊力...
所以睇樣就夠...
玩pk都還可以... (問題就係命中率中唔中姐)

所以建議睇我雙修帖黎升...
回復 支持 反對

小弟初玩

我係玩精劍既(單修)

我想問呢 精劍有咩優缺點牙

仲有牙 佢打怪打人係咪好弱雞架?"

同埋 基本上 suggest 唔 suggest人玩精劍呢?"

同埋你之前講過要加敏,,我想問呢幾多lv開始加敏牙?"

仲有牙,,,

可唔可以打埋敏拳應該學既技能同埋加點 同 優缺點牙

可以答住1半先架!^^

回復 支持 反對

我依家玩緊力拳
想問有D咩野要注意??
回復 支持 反對

頭像被屏蔽

回復 樓上 的帖子

力拳同力槍都冇乜分別架喇
不過力槍有血印同埋正迴
但係力拳就有一擊同埋好高攻擊力
但係呢兩樣 PK 敏弓建議搵多次攻擊嘗試破佢迴避率
如果唔係用 147 157 呢種一下攻擊 唔中就大獲...

P.S.: 力拳高攻同埋比力槍多血
建議你繼續升力拳,力拳起碼仲有 D 渣拿,只要你肯爆水一定有人組,放心!^^
回復 支持 反對

頭像被屏蔽

回復 64# 的帖子

好多帖都講過架喇
我最想人玩就係精劍

精劍係普通攻擊力低
單修可以爆精神
精神影響精神技能攻擊力 (氣力值)
1氣力值 = 1精神技能攻擊力
咁你單修爆左精咪勁高技能攻擊力囉

冇記錯加埋 Power Up @ Lv.100 用劍風破千攻...
你諗過 ^^

同埋呢隻人係可以屈死敏弓,敏弓多迴但係精神技命中率係 100%
佢冇氣力值擋...
加上佢屬武的話你可以加鋼體,任何屬都打唔中你
同佢鬥防你又高佢一班
血就更加唔使講梗係劍贏...

缺點就係︰出技慢 (個個精神技都慢)
     好食精神要爆水 (MP水唔係HP水)
回復 支持 反對

回復 67# 的帖子

唔該哂你的回答牙,,

我想問埋尼個 全精劍應該點配點牙,(我有睇文,,不過對於你之前加技表果個
『雙修精劍』認為單修可能會有出入-,-,,)

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
精劍單修既簡單又快捷︰

就係將最高等級技能先 Master (107~157) - 精神需求︰468
極光護體、極光防護、鋼體屏障 Master
再搵拉推勁的技能 (合氣道) 再 Master
其他就繼續數落去,由於技能唔多,技能點足夠,所以屈精神都可以勁變態下。
有齊所需技能之後
去到冇野好學的時候 (反正也夠技能點先玩 D 無聊野)
但係亦唔建議修劍氣一式
如果覺得想提高你把劍攻擊力,考慮下敏技能樹 - 心劍術,好有用 (前置係螺絲刺擊 4 級)

考慮以下︰
1. 體能強化
2. 瞬間加速
3. 狂劍 (短時間內出招快回復時間 180 秒)
回復 支持 反對

係咪之係開頭留點尼加尼個 107~157技牙?"

仲有牙 我完全唔知應該去邊到升lv牙-,-

介唔介意大概講下應該去邊到升牙,,plz
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
前置技能點到即可,一唔夠點就留。
正常情況下會夠點點滿技能的。

Lv.1 請搵人帶你升 (你精劍冇技),如有醫師可到運動場,但麻煩是可能成日死同埋要跑黎跑去
Lv.17 可以動手打運動場怪 (一定要用技能,回復時間都要等!除非你想死)
Lv.26 出校之後都係搵人帶你升
Lv.37 開始要動手打怪 (唔係人地踢你唔關我事,用 Lv.37 & Lv.17 輪流用)
Lv.40 可以開始收 Lv.47 ~ Lv.50 正屬裝
Lv.47 情況許可的話可以拖三隻一血 (防禦力需求 82)
Lv.57 你會升得超快 (但一定要去虎令旁邊打保全,不能掛,你唔係打手係大防佬)
Lv.64 搵人幫你做虎令任
Lv.67 做聖東隧道任,如果有其他人同你一齊做就留聖東升多幾 Level 先
Lv.67 可以出商洞升,但係有屬性主動怪要小心,建議升虎令
Lv.75 做任入虎令1F
Lv.75 去虎令1F升
Lv.77 去中洞做大防佬 (但多數冇人組)
Lv.86 調轉番商洞升,情況許可請到綜合碼頭 (但你一定要引怪)
Lv.107 去中洞 / 虎令升 (但一定要引怪,少少都可,你主要做大防佬)
Lv.127 去虎令B3 升 (多經少少)
Lv.140 去商洞3號隧道 (冇記錯有輕輪杖跌)
Lv.150 去私立監獄升
Lv.162 去本洞升
Lv.173 帶人升 (邊度升都得,有醫師便可)

以後就你就係神...

kit06 我要追加...
回復 支持 反對