查看: 6059|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

打鬥x愛情->[[鋼殼之雷吉奧斯]]-->討論區

目前情況:連載中-->動畫[最新12話]
                                漫畫[最新11話]->[另加兩篇特別篇]
播放時間:每周星期一凌晨

故事簡介:

在遙遠的時間盡頭。
世界被大規模“污染物質”覆蓋後,大地被新的主宰污染獸所占領。
人類無法居住的荒野被稱為“污染獸”的異形怪物所占據,人類在擁有獨立意識及功能的“自律型移動都市中生活”。
賭上各自的存亡,都市與都市之間被操控著進行戰爭。
還有能夠覆蓋天地的巨大怪物“污染獸”群。
少年少女們為了保護自己的都市,使用超能力“剄”不斷進行戰鬥。

故事就發生在無數“移動都市”中的其中一個“學院都市切爾尼”,少年雷弗在新生入學儀式上在與其他學院的學生引發的騷亂中救了一名少女,因此被要求加入剛成立不久的都市護衛“第十七小隊”中。
不過這個“第十七小隊”卻是個不得了的“墮落部隊”。 率領整個小隊的隊長尼娜是個不顧周圍的人和狀況一昧向前猛衝的少女尼娜,還有沉默的少女菲莉、沒有干勁的男人夏尼德,被非常有個性的“第十七小隊”包圍著,雷弗開始了全新的學園生活。

然而雷弗不為人知的過去,與“移動都市”中隱藏的秘密……。

[[由於線上播放為迅雷播放器=-="觀看前請先下載迅雷]]
   順便一提,,迅雷播放器好似一定要用IE睇/﹏\

迅雷下載網址http://tech.xunlei.com/soft/rank

線上觀看網址:http://anime.xunlei.com/detail/1827

下載速度都好快=],,所以係線上觀看唔會卡住,,
    平均每集速度都去到3000kb/s =D

個人感想:
    我覺得套野都ok好睇嫁,,又有打鬥成份,,又有愛情成份a,a
    而且套野仲有好多神秘既野未出,,「天劍」個班人d能力啦,,
    仲有,,畫風對我黎講都幾令=],,而且可以一直睇住男主角(字幕為:雷馮)
    所屬既隊伍一直成長落去囧,,所以希望大家都多多支持下,,
回復

畫質次次都好差-_-
但故事幾好睇
回復 支持 反對

漫畫18話了...
小說 日本好像出到6了?
香港暫時只看見4
自己看到第5(漢化組)
動畫賣萌?
漫畫劇情走得過快
還是小說比較好
回復 支持 反對

畫質好差咩囧??但係我覺得算係清嫁啦wo/﹏\
同意小說的確比較好囧但係有d動作場面單憑想像好難諗到作者想表達個方面._.
回復 支持 反對

動作場面好正 不過唔係好明講咩~_~ 好似未講到主題   
ps我想知果幾條講英文既係邊個
回復 支持 反對

好似第12集講到英文個班人係電視黎
唔關劇情事(唔知係唔係)
回復 支持 反對

係-.-我無記錯係電視劇集-.-""
佢地一大班人睇睇下個時-->停左電=.=
不過個條友有d似雷馮個師父
回復 支持 反對

@o@好似吾錯wor 遲下dl黎睇先