查看: 12997|回復: 69
打印 上一主題 下一主題
收起左側

06-04-09 07-GHOST 00討論區

簡介
千年之前,在這大地之上存在著兩股強大勢力。

其一是由“拉斐爾之瞳”神所守護的巴魯斯布林庫帝國,另一個則是被“米卡爾之瞳”神所守護的拉古斯王國。

10年前,拉古斯王國的守護神“菲爾羅恩”由於身體依然在沉睡之中,因此由“潘朵拉魔盒”所引起的戰爭導致拉古斯王國破滅。

10年後……

在拉古斯王國陷落之前,一位戴著項鏈的男子出現在泰德的夢中款款道來“泰德,你已經知道自己背負的使命已經到來了吧”。

“怎麼,又做這個夢了嗎?”

泰德的摯友米卡傑將泰德從夢中喚醒了過來。

兩人都是巴魯斯布林庫帝國陸軍士官學校的學生,為了進入那憧憬的霍克布林庫要塞,兩人都心懷滿滿的期待著挑戰畢業考試。
但是當與率領著被稱為「漆黑霍克」戰鬥部隊的阿亞那米參謀長官相遇之時,泰德的記憶蘇醒了……

因為這個拿著沾滿鮮血的劍的阿亞那米便是夢中的那個男人!而寂靜躺在血泊之中的男子盡然是泰德的父親……而泰德的真實身份便是滅亡的拉古斯王國的王子。

得知一切的泰德為了避免被殺害而踏上了逃亡之旅……

放送日期:2009-04-06 月 / 25:40

官網 http://07-ghost.net/index.html

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
感想:
睇完第一集,我比泰德和米卡傑的友情感動左[[bao_29]] 米卡傑不理自己生死都去救泰德,而泰德當然唔想米卡傑同佢一齊有事

泰德出左學校有咩打算呢?而泰德會再搵佢既殺父仇人報仇?泰德和米卡傑既友情就咁告一段落?真係好期待佢地之後既發展

最後要講既就係op同ed都好正
回復

op同ed...ok啦
不過D劇情係幾好睇...仲有d畫面都好靚
佢好有翼之奇幻旋程既feel...又其係d人個個都畫得好靚仔...
佢有冇漫畫嫁??
回復 支持 反對

呢套正呀~~
應該跟流亡者一齊~~
回復 支持 反對

op同ed...ok啦
不過D劇情係幾好睇...仲有d畫面都好靚
佢好有翼之奇幻旋程既feel...又其係d人個個都畫得好靚仔...
佢有冇漫畫嫁??
趕羚羊的人 發表於 8-4-2009 21:01

應該套套動話都有漫畫掛~_~ 我都想睇埋漫畫
回復 支持 反對

搵唔到有漫畫啵
><
回復 支持 反對

應該都係玩原創啦冇漫畫

不過呢套野講既野係幾吸引人...希望佢可以留住我既心...哈哈哈

多數都係季節性既動畫來...

有冇人覺得佢個中文名好似好5好睇咁搞到...

但英文同數學就好似比人一個好神秘既感覺...
回復 支持 反對

應該都係玩原創啦冇漫畫

不過呢套野講既野係幾吸引人...希望佢可以留住我既心...哈哈哈

多數都係季節性既動畫來...

有冇人覺得佢個中文名好似好5好睇咁搞到...

但英文同數學就好似比人一個好神秘既感覺... ...
趕羚羊的人 發表於 9-4-2009 16:00

季節性動畫 係咩黎= =?   你指既中文名係咪 神幻拍檔 我覺得幾合主題~_~
回復 支持 反對

劇情唔錯
值得1睇
第1集既貴族又廢又串
佢係咪pass左
回復 支持 反對

劇情唔錯
值得1睇
第1集既貴族又廢又串
佢係咪pass左
GaAra 發表於 9-4-2009 17:47

冇pass 差小小就死~_~
回復 支持 反對

即係做一季既動畫...大概都係得50-60集到就完...
睇主角點變勁...同個條友揪!~!~應該都有幾多勁人幫拖
回復 支持 反對