查看: 16377|回復: 50
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[殭屍大全] [原創] 啟示錄(800$)50回合必勝攻略

第一、分工
最重要係做好分工,,
先係遊戲室同人傾掂晒再開始遊戲

第二、上bug (10人)

1.四條街--->每條搵一個人引怪 (4個人)
2.上bug位,,一個人做底,,另一個人做第二層,,其餘兩個人上bug位 (4個人)
3.其餘兩個人打屍<-----保護上緊bug同幫手上bug o既人 (2個人)
  *上bug者建議用mg3+手榴彈+加攻(因上到bug位 d屍就打唔到你)
4.上到bug後,千其唔好行小路,因為boss可以走到小路(但過唔到bug位)
Bug位

小路

第三、加攻加血
1.血量:$3000升1lv,升1lv+20
2.攻擊力:$3000升1lv,升1lv+10%攻擊力
  *10round之主要加攻擊力
10round&之應該以加為重(沙拉真係好高攻- -)

第四、
引+打喪屍
(8人)
1.四條街,每條街都要有一個人引喪屍 (4人)
2.另外,每條街都要有一個人係中間台上打喪屍+掉手榴彈 (4人)
3.引喪屍方法主要係不斷兜圈
4.要小心睇後,留意角位,隱形沙拉&路面達叔陷阱

第五、清楚所有屍特性
1.沙拉+沙拉王:高攻 + 隱形(要睇清楚,係你後面爪你幾下,你都冇左成百血)
2.綠屍:狂掉狂暴,愈高round愈多愈高攻(SV:40 round之後 有買備彈衣中一下炸扣300hp,無買600hp)
3.法蘭克:黑煙阻礙視線,好易比屍圍   
4.達叔王:同boss一樣都會放陷阱,要睇清楚地下
  (1-4)一定要殺左先,以上喪屍都可以成為輸o既原因
5.殘暴達叔(boss):叫上bug o既殺 或 (如果上唔到bug)搵一個人
(其他人繼續殺屍)揸mg3一路引佢一路打佢,唔洗換彈就殺到佢
  *打boss一定要小心睇清楚佢d陷阱,一踩中o既話就886

偷左會員tomtusi123幾張相
原post:http://www1.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3808453

評分

參與人數 1樂點 +22 收起 理由
ctm22000 + 22 nice

查看全部評分

回復

我中過boss既陷阱 比佢打過好多次
但都唔死得
回復 支持 反對

我中過boss既陷阱 比佢打過好多次
但都唔死得
lunpkpk 發表於 12-12-2009 01:39

比boss圍都冇死?@@
回復 支持 反對

補充:做第二個果個人一定要企起身,咁上面個人先上到去
回復 支持 反對

wow幾詳細,相信我都做唔到

版主加分![[onion_57]]
回復 支持 反對

你打錯字 加200血?
回復 支持 反對

咁洗唔洗買果兩個點道具呢?
可以回血bO -.-
但晒錢 囧
回復 支持 反對

可以回血bO -.-
但晒錢 囧
tomy11 發表於 12-12-2009 01:44

極度昆錢-_-
回復 支持 反對

你打錯字 加200血?
tomtusi123 發表於 12-12-2009 08:12

已修改...
回復 支持 反對

可以回血bO -.-
但晒錢 囧
tomy11 發表於 12-12-2009 09:44

唔洗啦
有人上左bug位
就算其他人死晒
都唔會輸
回復 支持 反對