查看: 10535|回復: 58
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[地圖攻略] [原創] 啟示錄全地圖(城市,關卡,陷阱,線索)攻略

"有關之前果2幅掛圖係來自朋友 可以參考我25#ge 回應"
以下所有都係本人自創.請勿自行複製
呢個災難模式出左咁耐.本人個個都玩過晒..有小小心得
第1個-losecity
我見意大家玩$800 因為有人講過$7500 d 屍係行快d--+上$800唔難玩
第1rd 緊係用刀吧 之後買支idf+爆晒攻先再+血..正常係唔會死
咁點樣守呢??
第1個地方-細場 2人守
企係黃線度(如圖-紅線為屍路線)(如圖)

去到3x-50 rd 就1人企/引 第2位上平台放炸雞
第2個地方-bug位(e+冇左了) 2個人係度直線守(如圖)

好多人都係度玩遊擊 係錯架..
第1 晒子彈
第2 只得1人殺到
第3 個好難打
第4 殺屍慢
去到3x-50rd就可以平台玩炸.炸得好冇屍會上到平台
第3個地方-木箱位-最難守(3人守)
1人係下邊玩遊擊之後經過車位拉一條直線(如圖紅線為遊擊路線)(如圖)

果時3人同時開槍 (2人平台打)
一樣吧去到3x-5xrd就可以平台玩炸
第4個地方-凹位-(3人守)
1人係下邊引
引果時拉細圈埋牆 拉一條直線打(如圖紅線為遊擊路線)

2人係上邊守(如圖)

一樣吧去到3x-50rd就可以平台玩炸 呢個凹位要放好d..唔係會反彈==

最後呢個場算易玩 以下係我好耐之前個人記錄..

第2個場-命卡 呢個要求合作性極高
($7500場)一開始買完MG3/火神/重機 之後就升爆牆升攻
($800場)呢個場分為 a b區 a6人b4人
第1要係9rd前升到30lv牆   買野方式係手槍子彈200粒>idf>b81(防衣)>升3次牆>換重機/mg3/火神>升攻
如果牆爆晒就係2條主路壓返d怪入去 唔好入晒石室 好易死的(如圖)

呢個場要有3主力2A1B 主力者要係第3RD換重機 第3RD開始主力要係最後5秒放1個炸雞 殺埋後邊D屍
第7RD之後 有錢者(頭幾名吧)請係最後5秒 放1個炸雞 黎殺埋後邊果d 屍吧
rd10一開始會係a出怪先 咁就去晒a先 有肥佬果時請射肥身+埋身後怪 (有炸怪要先殺)唔係好多人會死
rd11 13 18 19仲有幾rd 唔係好記得
如果有 '出現會閃避的屍或邪女或黑煙怪,要睇後 ...後面幢樓既牆就會爆,出屍   大家要小心
一見到中央有怪出既時候 即刻由a b 撒回到中間  如果唔係無彈卡住係 a b 會好無助-.-  中間趺落黎 可以死好多人
RD13 19會係中間出大量屍唔好返中間買彈..一開始就要買 同埋 係晒a 門口位守(頭30s 搵個去b 放1個炸雞就夠)
去到RD 18 19 20 我地會玩3B 4A   炸雞人..B 1個,a1 a2各一個係上邊放炸雞(有錢者做) 放炸雞者冇錢 請同打緊C中   1個人換職位 等到爆晒牆就係2條主路殺 見到D殺就黎守唔住 就放1個炸雞  炸雞$1000 小心D用唔好晒錢 (主要係20rd 玩炸)
由於20rd冇左bug位.2條主路爆左後 企位要分配好(如圖)

守b 攻略~
為左讓圍更持久耐用~善用圍牆都系好重要~
b區系分兩邊通用~一般打b區通常都會有位埋位~快d打屍既咁心態~
無錯系對~但就忽略左牆既耐久性~
如果你有留意你會發覺~
有時一邊破左~另一邊仲有500~800~甚至更高的1200~都有~
如果將呢1200平均分左佢~每邊600~仲可以為持20~30秒~
以上糸增加左失守既時間~
仲有一點~屍是跟住人走的~如果只系一個人站企近圍牆~
屍就只會向一邊走~屍越多命中就越高~咁自然後面backup既命中都高左~(當然清場是最好的)
同樣既子彈~殺得更多既屍~低成本高回報率~
這樣的節省能源~每場的避彈依就這樣讚了~

最後呢個場需合作性 以下係我好耐之前個人記錄..

第3個場-沈默的陷阱-最難GE場~.~"
如果玩$7500場就買idf之後升攻吧 之後同以下一樣
($800場)
個人見意3-4人打
第1rd用刀 打到$2000買支idf /scar 個人見意呢2支
由於mg3太重行得慢 由於4x rd d 屍行得快.mg3係會比屍追住黎打
1-3係企係度打(如圖)

方式都係同大家一樣吧 以同1個方向咁行(順時針/逆時針)
相信好多人都會輸係19 27 35 38 45 rd
19rd 只要保持距離咁圍大圈行就唔會炸到
27.38rd係進化女鬼rd 1個人係小屋前引 9人企後(如圖)

35係紫女鬼 呢rd 只需買防衣 用刀仔圍細圈轉就可以
去到最後30s會出炸..未有紫鬼追住果個就打炸吧
如果全被追就行8字路閃炸
45我個人都死好多係呢rd..只有1次過到47--冇影相~.~" 下次破50再影=
由於係3-4人玩
仲有個6-7位人士係40rd入場.ready幫手過45rd 多點人易過點吧
頭1分鍾都好似25rd咁玩..1分鍾之後會出肥佬  未有屍者殺
最後半分鍾會出埋炸屍..又係好似35rd咁就行8字路閃炸
爆攻血後就玩炸(大約出橙屍就玩)
如果3-4人玩.正常係去到45rd先會死..
買野方式 1rd出idf 19rd 200血 31rd爆攻  35RD 300血左右 41rd爆血 等等.唔係記得好清楚了..
以下係個人記錄..再會努力破50

第4個場.巨獸.係咁多個之中最易玩果個-.-
第1rd 一開始唔使多講吧..
如果你玩$800就 1開始2個人玩炸 8人去刀.過左第1牆就唔難吧.
7500唔使講吧係人都識玩  爆晒攻血換晒槍咪入A.A
去到最後點樣搵錢呢?
有4個方式
第1個方式係呢條路打直線c

第2方式 都係咁吧..企係度又殺到c又破到門(呢張影得有d問題==唔好意思~.~)

第3方式 係出邊玩遊擊 (呢個係最快搵到錢)
第4方式 左右2邊放炸雞(呢張影得有d問題==唔好意思~.~)

點樣買得快 b84放>b>r放>b>r放 時間要岩岩好..自己綀
咁打王都好易==
5支火神1人企1角位 唔好行開..5人拎mg3 行..正常未出小怪就扣到1半血
.出左小怪都係咁打==勁快ko王

岩出屍隻王就冇左60%血

大家計下吧..29分入場33分打完 只4分鍾打王
呢場只係同小量FD玩 +上我唔小心死左幾次=
如果唔係可以3分鍾完場A.A"
果D採樣我拎左8個了 証明我以上的攻略係行得通架

以上攻略都係比想破記錄人士 但係E+外掛都玩埋災難所以本人都放棄左破記錄的念頭
但歡迎勁人一齊拎神物 有意係CSO搵我.
本人叫FOF0 如以上有錯/不明 請通知本人會更改

評分

參與人數 1樂點 +160 收起 理由
ctm22000 + 160 原創內容

查看全部評分

回復

此帖僅作者可見

此帖僅作者可見

此帖僅作者可見

此帖僅作者可見

此帖僅作者可見

此帖僅作者可見