查看: 13222|回復: 62
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器大全] [原創]《槍械大全》大嘴獵蜥 分析及心得

首先都係黎個靶場測試架啦..把野唔洗壓槍..冇乜後坐力

以下係BOT入門級測試,好難用,描中打唔中..

彈屍測試:
就咁企係到:

血性暴走企係到(冇郁過- -?):

就咁坐低:

而血性暴走坐低冇影到,因為企係到都冇郁,坐係到會唔會郁大家都知- -

之後到能力值:

一把傳統既垃圾手槍就係咁出左世喇~~
而打bot既攻擊力為下圖:

頭:90血左右
"空":16血左右
肚:17血左右
手:16血左右
腳:10血左右
可見e把槍係近戰果陣爆頭先岩洗...但近戰我不如用刀仔?
打屍既攻擊力我實在無能,汁極都汁唔到雞..都影張相都唔得...
連用輕狙既人都殺到我竟然殺唔到..囧,有冇搞錯!
而如果想攻擊力高d既話只有一個方法
就係唔好描頭,要描"空",因為佢唔準,會圍住一個圓形咁樣射
所以描"空"既話會有較大既機會爆頭,而第一槍就爆頭既話應該就死硬
除非一粒中頭其他唔中...遠既話可以再描低少少,肚果到咁上下位
而爆頭只不過用黎補返佢唔準同低攻咁解..所以5粒彈入面中一粒頭再加一粒身就得
一頭一腳都岩岩好100,所以死硬,但如果中頭既話其他應該都中手/肚多..
所以一粒子彈爆頭就死硬架喇..而遠距離真係唔可以描佢個人..
要描低d/左d/右d,而點解唔描高d呢?因為描高d既話唔一定爆頭,而且左/右/上d彈冇用
咁所以描左/右少少係較好既方法..不過最終都係睇你技巧多..

總括而言
e支槍係極之廢加冇用,打完蚊就永久雪藏了<~~可見咩叫永久散彈手槍
但其實有耳機既人都知e把唔係散彈手槍,只不過連發極快,禁一下連5粒
我相信高手/用開耳機既人都聽到佢既聲係水槍聲,但開槍時係幾聲的
唔同散彈果種咁係一聲過但散幾粒,所以e支跟本唔係咩散彈手槍
只不過同tr基本送果支手槍一樣,自動連發3粒同自動連發5粒咁解
而攻擊力都係極之既低,爆頭得90血
又話17攻既?點解大部份都係16血,只有肚係17???
e個係一個迷,最大好處就係e支野冇後坐力唔洗你壓槍
但由於攻擊低成咁..我不如用返我支金雞玩好過..
遊擊要拖距離但係卡屍卡得差,拉開距離之後又難中
咁不如唔好連發?不如用tr原本果支?
一槍槍慢慢射20發,但你開一槍就一定扣5粒彈,又唔準
40粒彈?有咩用?開8槍,我不如要夜鷹開7槍但卡屍勁又好洗
遊擊?用tr原本果支一樣,開廿槍慢慢拉距離又準
冇後坐力可以咁唔準既槍我都係第1次見..
個人極之推薦唔買e支槍<~姐係個包
唔鐘意支槍既話直接買女人仲平<~~兩隻女人太核凸唔想要..囧
e支野係永久收藏家必備既槍..而且個樣夠古怪
而且冇得單支槍咁買..所以對收藏家黎講先有收藏價值<~可能吧..
e支槍實用性唔高,打蚊果陣由於夠散,所以打中機會都幾高
而e支槍最大好處就係佢水槍把聲黎..所以冇乜太大既聲
用e支槍既話比較難比用耳機既人發現,除非真係係較近既地方
而且e支槍岩你camp人果陣描身位果陣易d爆頭
連發都幾高下..所以e支槍岩camp人,而打屍就真係唔係好岩
低攻殺唔到屍,唔準遊擊唔到,子彈用得超快
所以e支可說是雞肋槍,散彈得黎冇真正散彈咁勁
攻擊力又冇其他手槍咁高,重點係佢穿唔到長<~散彈都穿唔到
但普通手槍穿到,所以買e支槍個包真係見人見智
好彩我支槍都係同學送...本來琴日自己買架..
好彩同學話送咋,如果唔係就真係哂錢..

評分

參與人數 1樂點 +200 收起 理由
ctm22000 + 200 原創內容

查看全部評分

回復

整完喇,睇得喇喂..睇下新槍幾鬼廢
回復 支持 反對

枝槍實用性唔大,都係唔買
回復 支持 反對

有米樓主-.-
金AK金雞.
回復 支持 反對

有米樓主-.-
金AK金雞.
半吊子 發表於 28-7-2010 17:56

金ak有都想喊~_~我都冇乜用過
回復 支持 反對

講真 呢把野真係好廢 但兩個永久女角+新槍只係499     1個散買女角199  呢把槍差唔多值二幾蚊?
回復 支持 反對

thx for share^^
it is nice gun
回復 支持 反對

我驚拎尼打蚊都無咩用...都係用返電蚊拍算...
回復 支持 反對

講真 呢把野真係好廢 但兩個永久女角+新槍只係499     1個散買女角199  呢把槍差唔多值二幾蚊? ...
dicky945 發表於 28-7-2010 19:13

我一直係到諗
新手槍廢都話下笑
新女角...用黎做咩?
睇佢隻手?
死左果陣望佢條屍= =?
回復 支持 反對

支槍買架咩-.-
係買套裝送架啵-__-
回復 支持 反對