查看: 9049|回復: 71
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器大全] [TLYT] [原創] 《槍械大全》雙子銀狼 分析及心得

以下攻略都係由我tony332211制作

依家我哋要介紹嘅槍械就係傳說中玩屍守龜點無敵,而玩一般同團死就廢到冇能為力的玩屍冇品中嘅冇品槍械之一的雙子銀狼

p.s.冇品槍:1號:雙子銀狼
               2號:命運金鑰
               3號:炎殺黑龍

先睇睇數值:

其他流行的GASH散彈槍:
閃靈獵手:

叢林幻雷:

綜合數值:

槍械        美金    傷害  命中 發動 連發 重量  總數值  貯彈量

閃靈獵手    2800    70%  100%  22%  62%  76%      330          8

叢林幻雷    3350    61%  100%  48%  63%  62%      334         20

雙子銀狼    2600    85%  100%  12%  87%  81%      365           2

槍械     可否回完一粒彈就開槍

閃靈獵手            

叢林幻雷            

雙子銀狼            

感想:雖然呢把野嘅數值可觀,但大家都知佢嘅後坐力係好大,而佢嘅後坐力同兩粒彈的因素令佢的連射就算再高都冇用(即係其實已經可以無視左佢個連射率-_-").而佢令佢個綜合數值咁高其實只係因為佢嘅連射率同威力先可以施分施到咁高.雖然佢用嚟玩一般係有個價格的優勢,但佢玩一般的垃圾程度已經可以令人玩團死/一般果震無視佢嘅存在- -因為佢嘅彈數同後坐力.

命中及彈道:

近距離:

點射:

連射:

遠距離:

點射:

連射:

p.s.因為散彈槍是一定命中(只有射得散不散),所以不做其他

之後就係傷害啦~:
人類:

部位        傷害

頭     大約100~800
肚     大約85~120
胸     大約70~140
腳     大約42~80
手     大約20~50
---------------------
喪屍:

部位     傷害

頭     大約90~800   

肚     大約47      
胸     大約23      
腳     大約126         
手     大約121

跟着落嚟嘅就係彈屍啦(1粒彈):

起身射:

蹲下射:

起身用血性:

蹲下用血性:

p.s.整同打到我眼同手都殘左,囧

總結以及使用心得:
團死方面:
呢把野玩團死係難用到嘔,一見到敵人只有兩個選繹,一,秒殺(兩粒K.O.人).二,秒殺(俾人地-v-"),但佢有一個好處,就係爆發力強,走近D嘅話威力係不能想像,睇下上面第三幅圖,1米爆頭可以有成7百幾但得兩粒彈,而且後坐力太強,如果要兩粒彈射中哂嘅話,成個果程都要成1~2秒.而且佢又5似其他散彈禁,回完一粒就可以射.佢個個缺點都好致命.所以呢把槍適合同人1p1,而且要係一D多障礙物的地方,用法有D似重狙,但5係幾適合遠距離,因為太散,5容易中,最好用果震加D亂射的技巧,因為佢就算距離遠都重可以保持一定的威力(睇下上面第一張,35m的傷害都可以有6字頭),射完之後即刻去返障礙物後面回彈,而且最好一以過用哂兩發(只適合少數人p少數人,最多3p3).建議大家先用練熟用重狙同散彈的所有技巧,較適合高手使用.

喪屍方面:
剛剛相反,這把槍較適合新手,老手使用,因為這把槍威力夠高,彈屍能力又強,雖然一回得兩粒彈,但佢嘅回彈速度彌補左呢點.如果要用呢把槍遊擊最好配合一D多彈得嚟回彈又快的手槍,例如黑白,紅白,金蠍或者鮮血等(普通雙槍不太建議).首先用手槍遊擊,當5夠彈果震就可以用雙子拉返遠個距離以作回彈之用(簡單D嚟講呢把槍遊擊的話將會當作輔助之用,以手槍為主)而用佢有個技巧,就係等D屍跳起或浮緊斜老果震先射.但呢把槍玩屍實在太冇品,玩玩下就會覺得好悶,其實我覺得重散重好用.總括而言,呢把槍毋須太顧既使用技巧,見屍就射就ok了.

啟示錄方面:
呢把野無論係戰神定災厄,本人都見唔到佢有d咩優勢(也許本人太過無能-v-").
災厄之章:如果真係要用呢把野,禁本人情願叫你用連散,因為佢連射高之餘,回完一粒彈就射得,而且威力又唔差,所以佢比起雙子更為適合玩災厄.(謎之聲:我鐘意用佢玩災厄呀!點呀,唔鋸!?隻秋\^/)

p.s.以上內容為本人意見,不喜勿插!!
---------------------------------完-----------------------------------

支持一下吧@v@整左成個week嫁,支持下啦T^T
手都殘哂!(死啦!咁個SVDEX點算?禁咪俾人整左@_@,我唸都係要用埋我最後呢口氣)

評分

參與人數 2樂點 +200 收起 理由
鴻- + 180
Yondaimc + 20

查看全部評分

回復

欠五次功課??真慘...
回復 支持 反對

欠五次功課??真慘...
kennethso412 發表於 16-11-2010 16:57

同情我嘅就支持下啦^_^
回復 支持 反對

加油 不過欠功課唔應該自豪~"~
回復 支持 反對

打頭嘅攻差咁遠?
回復 支持 反對

加油 不過欠功課唔應該自豪~"~
~大細佬~ 發表於 16-11-2010 17:07

我都冇自豪
                                                           Orz
回復 支持 反對

打頭嘅攻差咁遠?
jonathanyu 發表於 16-11-2010 17:11

全部散彈都係嫁la~
回復 支持 反對

我路過推文咋,請無視v_v
(你睇我唔到~你睇我唔到~)
回復 支持 反對

貪佢彈C夠遠~
回復 支持 反對

點解彈c彈得gum少?(冇血性企)
回復 支持 反對