查看: 7753|回復: 49
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器大全] [TLYT] [原創]《槍械大全》黑白+紅白+金蝎 分析及心得

以下攻略由本人tony332211與samli19所產作
以及萬分感激我的同學借出他的AC俾我
#1引言+黑白雙煞(本帖)
#2紅白雙星
#3金蠍雙擊
#4三者的數值比較
#5三者的總結+使用心得及技巧
#6三者誰勝

今日我地要介紹的槍械,係本人認為在所有手槍中最好用的槍械-雙色雙槍系列
黑白雙煞:
取得方法:上年三月及今年十一月出左個永久賣

數值方面:
A模式:

B模式:

兩個模式比較:
   槍械         威力   命中   發動  連發  重量  貯彈
黑白雙煞-A
  28%   68%  69%  87% 85%  30
黑白雙煞-B  25%   60%  81%  89% 85%  30

小總結:等我先講講A模式啦.佢嘅命中率較為比B模式的高,但其實都唔好得去邊,因為得6字頭嘅命中率都唔算太好-_-
而B模式嘅連射較高,並係常用的模式.呢把野較適合玩一D細場,如:浴血、畫廊等.

命中同彈道:
近距離:
A模式:
企住點射:

蹲住點射:

B模式:
企住連射:

蹲住連射:

傷害方面:
人類:

頭部:大約100
胸部:大約25
腹部:大約23
手部:大約23
腳部:大約14

彈屍能力:
有血性蹲:

有血性企:

冇血性蹲:

冇血性企:

-------#2續-------

評分

參與人數 1樂點 +720 收起 理由
鴻- + 720

查看全部評分

回復

跟著到就到............
紅白雙星:
取得方法:今年三月出左個永久賣前年同今年十一用出左升級活動

數值方面:
A模式:

B模式:

兩個模式比較:
   槍械         威力   命中   發動  連發  重量  貯彈量
紅白雙星-A
  30%   76%  69%  87% 85%   40
紅白雙星-B  28%   62%  81%  89% 85%   40

命中同彈道:
近距離:
A模式:
企住點射:

蹲住點射:

---------------------------
B模式:
企住連射:

蹲住連射:

傷害方面:
人類:

頭部:大約58
胸部:大約29
腹部:大約29
手部:大約29
腳部:大約21

彈屍能力(40發):
有血性蹲:

有血性企:

冇血性蹲:

冇血性企:

-------#3續-------
回復 支持 反對

最後嘅就係
金蝎雙擊:
取得方法:今年三月、十一月出過升級活動

數值方面:
A模式:

B模式:

兩個模式比較:
   槍械         威力   命中   發動  連發  重量  貯彈量
金蠍雙擊-A
  34%   85%  69%  87% 85%   40
金蠍雙擊-B  30%   68%  80%  89% 85%   40

命中同彈道:
近距離:
企住點射:

蹲住點射:

B模式:
企住連射:

蹲住連射:

傷害方面:
人類:

頭部:大約140
胸部:大約35
腹部:大約43
手部:大約34
腳部:大約25
---------------------
彈屍能力(40發):有血性蹲:

有血性企:

冇血性蹲:

冇血性企:

-------#4續-------
回復 支持 反對

再嚟個三者的數值比較:
A模式比較:
  槍械     威力  命中  發動   連發   重量   貯彈量   綜合數值
黑白雙煞  28% 68%  69%  87%  85%     30         337
紅白雙星  30% 76%  69%  87%  85%     40         347
金蠍雙擊  34% 85%  69%  87%  85%     40         360

B模式比較:
  槍械      威力  命中  發動   連發   重量   貯彈量   綜合數值
黑白雙煞  25%  60%  81%  89%  85%     30         340
紅白雙星  28%  62%  81%  89%  85%     40         345
金蠍雙擊  30%  68%  80%  89%  85%     40         352

----#5續----
回復 支持 反對

三把野嘅總結和使用心得及技巧:
團死方面:
黑白紅白嘅A模式較適合跟係大隊入面汁雞,因為佢又低連射又低命中.當見到你D隊友「漏M」嘅話,你就可以蹲住行出少少之後狂射,重可以匿係一個多人路過又唔睇嘅盲點到,一直描住D人路過果陣個頭個位,一有人路過就送佢1~2槍,如果佢果把野唔高攻(剋星:M14、AWP盲狙等等),因為如果D人真係成日無視呢個位嘅話,通常佢中左一槍之後見到你果陣,你己經送左佢第2~3槍啦(徐非條友以1秒都唔送就描到你個頭),金蠍嘅A模式更好用,因為佢嘅命中十分可觀,可以當佢係狙,係遠方K.O.人(當然黑白同紅白的用法都可以用係金蠍到啦!).而B模式的用法就較為簡單,就算係邊把野嘅B模式用法都差唔多.如果玩D好以畫廊咁嘅細場嘅其實已經可以當佢係一把主槍,直衝亂射.
如果玩大場就有兩個方法:
1.引敵走入你嘅攻擊範圍
2.蹲住就射(如對方的槍械為M4/AK,你的生存率較低)
喪屍方面:
佢地係喪屍模式中的神槍中都佔左個好高的地位,玩遊擊更係首選.又多彈,命中高.守守點又勁,如果真係要搵個缺點嘅話,得回彈唔夠快呢樣啫.
不過玩遊擊果陣慢點玩呀,唔洗怕!當隻屍就嚟行埋嚟果陣即刻轉反方向fake佢,有80%成功嫁^_^.如果對手係莎拉你就必勝啦!
災厄:
呢把野係災厄的表現一般,比起汁雞第一的榴炮同炸雞簡值係大巫見小巫,一天一地的分別.如果冇榴炮嘅話用銀雞都嘅好嫁.
但如果你玩災厄係鐘意個畫面不停連續出現KILL的快感嘅話,你把野不妨係個好好的選繹^_^
回復 支持 反對

三者誰勝:
其實佢地三把野各有各好.先講講黑白,佢開槍果陣個準心冇紅白禁飄,而且佢又有期間賣,佢的使用方法有D似AK同霹靂桿將;而缺點就係冇紅白同金蠍禁多彈,以及威力太細,不過佢係手槍之中都算係數一數二。

而紅白佢連射比金蠍高1%,但D人就係因為呢1%而用紅白玩遊擊,而且佢的手感較佳,十分適合新手使用(不過新手都唔會有呢把槍啦-_-).但佢的命中同威力都輸左俾金蠍.

金蠍就係勝在準同較其他三把高攻,鐘意有保障地殺人嘅,呢把野係你的首選.
回復 支持 反對

push~~~~~~~~~~~~~~~~
回復 支持 反對

睇哂

e篇文  唔只值40樂點
回復 支持 反對

你都幾新
依把野第3次出
果陣都未出金蠍
請更改
回復 支持 反對

push~~~~~~~~~~~~~~~~
tony332211 發表於 27-11-2010 12:41

GD~做得好好!!
你今日升到紅白未?
回復 支持 反對