打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器大全] [TLYT] [原創]《槍械大全》黑天使-M16A4 分析及心得

今日為大家介紹的槍械係三大新槍之一黑天使-M16A4

---------------------------------------------------
~~~~~先睇睇佢的數值~~~~~:

再同其他以「準」而出名嘅步槍比較一下:  
M4A1:

TAR21:

~~~綜合比較~~~

槍械名稱   美金    威力   命中  發動   連發   重量   
  M16A4    ¥2800  27%   90%   90%   85%   71%
   M4A1     ¥3100  28%   87%   92%   91%   75%
  TAR21    ¥3600  28%   89%   83%   91%   71%

槍械名稱        特別技能
M16A4        三連射(不變)
M4A1             滅聲器
TAR21         放大(近鏡)

由此可見,佢嘅價格較低,而且命中率都係唔可以睇少,而且佢係三連射,補返佢連射率,所以用佢去玩團死或一般就正啦.
---------------------------------------------------------------------------------
~~~~~命中以及彈道~~~~~:
近距離:
企住射:

蹲住射:

------------------
遠距離:
企住射:

蹲住射:

-------------------------------------------
~~~~~之後就係傷害~~~~~:
人類:

頭部:大約125左右
胸部:大約30左右
腹部:大約40左右
手部:大約30左右
腳部:大約25左右
-------------------
喪屍:

頭部:大約100左右
胸部:大約22左右
腹部:大約27左右
手部:大約21左右
腳部:大約23左右
---------------------------------------
~~~~~~擊退能力~~~~~:
冇血性企:

冇血性蹲:

有血性企:

有血性蹲:

-----------------------------------------
~~~~~總結+使用心得及技巧~~~~~:
團死及一般:
呢把野帶住「準」同埋「平」嘅優勢,玩以上呢兩個模式就最好不過啦.但要注意一樣野,就係呢把野唔太適合玩細場同1p1,因為佢嘅連射同威力不佳,個三連射就算用哂三粒彈都唔一定kill到人(頭部除外),射哂三粒之後多數對方都重有5~20hp(有防甲),玩1p1嘅話,只要你三粒都唔中頭,附近又冇障礙物幫你嘅話,你已經等於冇命.所以,如果你要用佢嚟玩大場嘅話,就一定要注意以下兩點:
1.要有隊友同你一齊行(大約1~2人好啦,如果唔係對方好有可能kill哂我哋,因為4~6人行埋一齊實在太顯眼啦)
2.要設定好後路的(1p1果陣一定要注意呢點,因為你要預好你射完三粒彈之後走人,然後再行返轉頭送佢一槍)

---------------------------------------------------

喪屍:
用呢把野玩屍其實唔實太好,不過遊擊高手嚟玩遊擊都唔錯因為佢嘅命中率甚佳,而且佢回彈速度夠快,再配合一D多彈嘅手槍嘅話話無敵啦.殺屍方面十分不可觀,因為佢個攻重衰過M4.不過佢玩守點都唔錯,不過盡量要掌握好開槍的時機,因為佢得10發.

----------------------------------------------------

災厄:
其實用佢嚟玩沉默都幾好嫁,雖然開初100%攻果陣的效果一般,不過當你MAX左攻之後就會覺得幾好手感,因為佢玩災厄嘅最大缺點係威力低,只要MAX左攻之後,呢把野好容易殺屍,一發已經kill到2~3隻,回彈又快,彈錢同槍錢都好平下,係玩沉默冇機槍嘅好選擇.

評分

參與人數 1樂點 +200 收起 理由
鴻- + 200

查看全部評分

回復

finish~~~
push push~~~~
回復 支持 反對

我總覺得這枝M16的模組怪怪的。
回復 支持 反對

支持下先
雖然我唔玩e把(專玩連散同連狙)
回復 支持 反對

3連發so bad
回復 支持 反對

d把鎗 會好易用壞手  佢同雷豹一樣 基本上係唔使壓鎗  所以唔建議新手用
回復 支持 反對