查看: 15688|回復: 158
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[作戰技巧] [自創]全港第一 戰斧 彈屍方法+戰斧 開精準 爆頭

http://www.youtube.com/watch?v=JRfn1wvETcU

-----------------------------------------------------------------------

招人幫手試其他屍,有意留言
如有任何其他新野都可留言
你的回應就是我們的動力

一開始個個都話新刀挽屍唔得呀,依樣唔得啊,一般又唔得啊
但係戰斧係可以彈屍架 只要跟以下方法做就可以有影片中既彈屍能力
不過小弟覺得依個bug可能會封,大家係依個星期盡挽啦

感謝會員 sonack,邦:
大亂鬥用斧轉M79彈唔到屍
C3用斧轉M79要扣哂屍 啲甲先會扣血(未知)
英雄槍都彈到屍

達叔蹲下時
巨斧係彈唔到
反而會反彈,去番你面前
好似好威咁樣

彈屍方法:

用 狂戰巨斧 攻擊 無論左右鍵 即刻轉做一把有
彈力既槍

(例:閃靈,雙子,蛇蚷,m79)
(m79彈力不明,唔知點解彈到)

不過唔好係轉左槍個陣開火,唔係彈唔到

如果仲唔明既話,可以參考影片

走位:
由於 狂戰巨斧長 2.5-3M 又唔似好威咁重

只要 走位 左右左右咁 就好易彈到屍

由於攻距長 都可以等到屍行到你面前 先打

不過 狂戰巨斧 有1-2秒延遲 同埋 恢復 要計好時間

如果 前方有1-3隻屍就用右鍵

可以一次過彈曬咁多隻

雙子:

金紅:

閃靈:

蛇姖:

以上係幾把槍既彈力,閃0個到我2次test都唔同位-_-
-------------------------------------------------------------------------------------
而且小弟係test個陣有個好正既野
刀係可以開精準
當你開左精準之後
只要用 狂戰巨斧 攻擊 無論左右鍵 即轉一把槍就可以爆頭
而且顯示既攻擊次數都係 狂戰巨斧 既
(但係攻擊力係狂戰巨斧既,殺既icon就唔同)

-----------------------------------------------------------------------------------
其他攻略:鴻哥既
《狂戰巨斧(Skull9)》
新武器使用心得全攻略http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4079931&highlight=

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
curtischan + 15 原創內容

查看全部評分

回復

睇完之準備聽日買!!(我有m79xDD
回復 支持 反對

M79啊啊啊
嗚嗚嗚,唔係個個月都要買啊
回復 支持 反對

wow
達叔都飛
回復 支持 反對

回復 4# anthony0222

一打飛到-_______-
M79啊啊啊
回復 支持 反對

無看(因為多數一朝死..............)
回復 支持 反對

好正!準備買
回復 支持 反對

無買新刀
但想問關m79咩事?
回復 支持 反對

M79啊啊啊
嗚嗚嗚,唔係個個月都要買啊
jackyleel234 發表於 12-1-2011 22:07

好彩上次係大口咬黑燈個活動到買左,買完之後發現冇咩用,依加終於可以大派用場xDD
回復 支持 反對

回復 8# 910reed

應該係BUG黎
好似轉M79先有用
我依加TEST下先
M79啊啊啊啊...............
嗚嗚嗚嗚............
回復 支持 反對