查看: 8598|回復: 88
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器大全] [TLYT][原創]《槍械大全》繽紛瘋兔 分析及心得

今日我要為大家介紹既槍械就係CSO新年通街有既金槍-【繽紛瘋兔】
                   [背景音:好野~~+(拍手聲)]

目錄:
#1~#2繽紛瘋兔+ES C90資料及比較

#3繽紛瘋兔+ES C90的使用心得

============================================
睇睇佢哋既數值:

綜合數值比較:
槍械名稱      美金    威力    命中    後坐力    連射    重量   總數值

繽紛瘋兔     ¥2360  18%   69%     92%     92%   83%    354
ES C90      ¥2360  18%   68%     91%     92%   83%    352

小總結:繽紛瘋兔主要係比ES C90嘅命中同發動多1%.而佢地兩把野主要特徵就係比其他嘅衝鋒槍多彈,但命中同威力就較為廢.呢把野有D雞肋,用之無能,棄之可惜.
==========================================
之後睇下佢哋何等失敗嘅彈道:
企點射:

企連射:

企住壓槍射:

--------------------------------------------------------------------------
蹲點射:

蹲連射:

蹲住壓槍射:

小總結:用失敗黎形容佢嘅彈道一D都冇誇張,壓左槍同冇壓差唔多,5粒彈都唔知有冇一粒中人.
=================づづく on #2=================
回復

繽紛瘋兔+ES C90資料及比較Part 2
================================
係時候睇睇佢不足以令人在意嘅威力:

左:繽紛瘋兔人類:右:ESC 90
部位:*0m~41m**0m~41m*
頭部: 55~5055~50
胸部:25~1025~10
腹部:20~1020~10
手部:20~1020~12
腳部:15~1015~10

----------------------------------------

左:繽紛瘋兔喪屍:右:ESC 90
部位:有防甲(0m~2m):
頭部: 6760
胸部:1915
腹部:2420
手部:1513
腳部:1812

====================================
喪屍擊退力:

企冇血性:

蹲冇血性:

企有血性:

蹲有血性:

小總結:你想用佢地黎彈屍!?慳D啦-_-
=====================================
回復 支持 反對

繽紛瘋兔+ES C90的使用心得+技巧:
團死,一般:
呢把野係M4或AK等步槍面前根本就連扣佢血嘅機會都冇,以M4為例:三把野連射差唔多,但威力同命中卻有著天壤之別,
就算係你開槍先,生存機率都係0.所以你用呢兩把槍嘅時候盡量唔好單獨自己一個同步槍正面交鋒,最好跟大隊行,因為呢把野用黎汁雞都唔槍;彈道散、彈數又多,當你D隊友出血,即刻衝出去試下汁雞,不過有一定嘅風險;如果行行下要同人1p1嘅話,不妨試下新射法-一字形壓槍掃射,即係以一定嘅搖擺幅度再加以壓槍掃射,呢果方法十分適合中至低距離*,
但呢個方法只彌補到個命中,威力呢一點無法改變(超!咪即係廢,你都多餘)
當你熟習左呢個方法後,可以進一步加強,改為描胸部同頭部之間嘅位,目標係5槍以內中頭2~3以,彌補返攻擊力,但注意紅星*最好都係跟返大隊,切勿與步槍硬碰硬.
------------------------------
喪屍:
呢把野10又唔中9(10粒彈都唔中9粒),彈又彈唔走.用黎殺屍或者守水路就咪啦,用黎遊擊就有得唸,佢彈數唔少,回彈又唔算太慢,但如果唔汁箱嘅話,支唔支持到3~4分鐘都成問題,因為後備彈量唔多,而且用得快,下下50粒50粒咁用,好快冇哂.所以用佢地黎玩屍就咪啦.
但佢玩屍又唔係完全冇用,當你見到屍仔果陣,先用刀(乜刀都得,銀刃最好,其次為鎚、暴龍、長刃.......)右click隻屍一至三下(睇你自己,你覺得夠唔夠),
之後用呢把槍射胸,射到得返34彈左右就開精準K.O.佢,係一個唔錯嘅方法.
------------------------------
啟示錄:
兩個字-冇用.
先講講災厄,平又唔係平過人,得果多彈
係戰神用!?
動廢過point槍(佢唔係本來已經係point槍咩@_@)

機甲爭霸:
都冇得用@_@"

評分

參與人數 2樂點 +250 收起 理由
鴻- + 230
DosDiosas + 20 心得夠清晰

查看全部評分

回復 支持 反對

已解放
回復 支持 反對

極道比它更好

評分

參與人數 1樂點 +200 收起 理由
鴻- + 200 《送虎迎兔 加碼活動》

查看全部評分

回復 支持 反對

極道比它更好
新手勿電 發表於 5-3-2011 17:12

冇錯
回復 支持 反對

P90虧得很,只是免年版樣子較特別而已.(個人覺得)
回復 支持 反對

把P90廢開,仲要加D野落去-_-下次不如UMP45+(下年係乜年?)
P.S.1月26開POST==
回復 支持 反對

極道比它更好
新手勿電 發表於 5-3-2011 17:12

俾人加左200分@_@
回復 支持 反對

P90虧得很,只是免年版樣子較特別而已.(個人覺得)
Tackyz 發表於 5-3-2011 17:15

的確
回復 支持 反對