查看: 17183|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[作戰技巧] [原創]機甲模式之星海攻略(教學)

這個為小教學吧(其實想拿樂點才對)
主要同大家講星海既少少戰場技巧。
事不延遲,正式開始

最重要的環節,是我主要玩遊騎兵,正因為遊騎兵殺人爆頭加暴擊十分給力,再加上走得快,同埋身形細小?

配點篇

我忘記升技的LV需求。所以不能完全地告訴你們。

首先,狂加弱點(有得加就加)

之後,加2點核彈(殺人非常給力,試過在5區秒殺5個人)

大家會問,那麼其餘的加那裡?

我著重加技能F2

正因為核彈CD實在太長,加上沒榴炮,沒火箭炮,玩來沒意思,假若有榴炮的話,升炸彈一定是你的不二之選。(我被榴炮火箭殺過很多次)

槍械篇

M4為主要槍械

準成度高,爆頭率固然也高,威力正常,加滅音器對camp位極有幫助,近距離突擊秒殺武器。

用M4之前,我建議用CV-47/M14(黑旋風)於開場時,殺Robot升lv,因為佢地為步槍最高。升得高LV,打人都無咁易死。

手槍方面,雙槍槍械為首,金蠍最好不過,連擊快,有一定攻擊力,於與重炮手駁火,主槍械彈切之後,用手槍繼續攻擊,否則死的一定是你自己。

刀仔吧,當然是日本刀,用來砍Robot吧,砍人都可以,不過我就用槍直接爆頭吧。

場地篇

星海好玩之處,係全場既陣地都有可能被占據,不像工廠只爭中間據點。

星海好玩的地方,更是有很多Camp位,障礙,自由度大。

由於不能觀戰既關係,只能讓大家看到多餘的手和槍。

依到就係我地最重要既重新地點,同時係加血同槍械補給既地方,很給力

記緊,無咩血既時候,即走返去重新地點補血,如果走唔到返重新地點,請按鍵盤上既 0  字返去你既家。

假若你死左,會令隊伍損失一個重要戰力(8對8的情況下,每一位隊員都十分重要)

先講上面平台?

依到係一道好好既camp位,門一大開,通常係5號地點被我軍占據當中既時候就會有人入黎依到,係兩邊既通道跳入去,而告訴大家,以我經驗得出,大多數人都會行右邊的(XD)

跟住,佢行入去,即時衝去佢後面爆佢頭(good)

之後就走啦,一次成功,第二次一定有人防範。

假若你唔夠人打(eg 艾麗莎既mg3)的話

就請去通道逃離(順道禁 0字返屋企)

而我槍指住既地方,係通出外面(無窗)

可以遠距離射人,另一邊都係。

以下為圖

順帶一提,大家可以係通道個到飛核彈落去,同樣大有成效的(之後就進行你的威風占據了)

Camp位1

camp位2

重炮手那邊都是Camp位,很好的。

Camp位3

記住千萬唔好企係左邊條碼牆既後面,因為會俾人見到同時穿場打你,我依到就ok,有白色Banner擋住。

Camp位4

依到係行入去打據點5既人,點射同放核彈。

戰略篇

1.係依個場,個人作戰必定死(除非你槍法如神)

唔想死既就盡量跟隊行,有照應。

得閒,去CAMP位守兩守,殺返幾個人先。

2.你亦可以,去一d無人既陣地,扮占據,記住,係個到兜一陣,即時禁0返去,因為這用來調兵離山的。

因為一有人去占據,就會有成班人一齊衝去守據點,於是,你走左,騙了佢地既走路時間,咁就可以幫到隊友真正的破據點。

我亦有試過因為咁,令我方於20秒後集體破點。

3.假如你團隊為公會/極團結的話,無妨一開場即時俾對方隊伍占據所有領地,而大家狂打robot

你會發現升lv會極度快,打廿幾三十隻robot就十幾lv

之後,即時反擊,壓返佢隊伍(由於俾人占據所有,抑或係3個據點,都係每5秒加5分,所以,只要占據3個據點,再守穩,就可以反過來大幅超前)

危險度極高,切勿模仿

有空再補充

評分

參與人數 1樂點 +160 收起 理由
鴻- + 160

查看全部評分

回復

謝謝=)
吾錯
回復 支持 反對

幾好.
回復 支持 反對

多謝 睇完我吾記得哂 但係都要多謝你
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

m16a2係黑天使,m14係黑色旋風,你M16(黑旋風)即係話CSO有新合體槍?
lokhin2e20 發表於 1-2-2011 20:35

洗乜用劍!!??
用m16(黑旋風)啦;P
回復 支持 反對

good !!!!!!支持!
回復 支持 反對

,去一d無人既陣地,扮占據,記住,係個到兜一陣,即時禁0返去,因為這用來調兵離山的。
!好!!!
回復 支持 反對

係我錯,我改返m14先
回復 支持 反對

唔錯,唔錯
回復 支持 反對