查看: 5426|回復: 35
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[作戰技巧] 心得大徵集-最終的線索

最終的線索這地圖與其他災厄之章系例地圖玩法不同
這地圖只有兩關
第1關:須要玩家主動進攻至終點才可通關
第2關擊殺boss-巨獸雷比亞即可通關

第1關打法:
建議用機槍,用金鑰同榴彈(m79)更佳
一開始,就會有一面牆,而玩家看見牆的一迅間,僵屍就會從重生點出現

把牆打破就可以繼續向前行
小tips:
小tips2:
可以穿牆打到後面既牆,而又唔會出僵屍
注意:要購買武器和裝備須要在購買區內,下圖是購買區標誌

第2區域:
這區無技術可言,用強大的火力強行突破

把第2牆也打破後,先不要急著沖去第3區域,回去補滿子彈和護甲
好了,補好子彈後,繼續各前,注意,這裡會出現大批血量高,攻擊高的僵屍

見議刷手榴彈,炸一下就會死一埋@@

第3區域:
無技術可言,但隊形就有(圖後補)
8個人排兩行,一行4個人,近牆戈行打牆,另一行大僵屍
一定會有人問,那有10個人怎麼辦?
很簡單,戈2個人排三行咪得lo(迷:咪同冇講一樣... ==)
牆爆左之後繼續向前,又出現好多搵錢好幫手(系統所講的強大僵屍),炸吧@_@

第4區:
又有隊形(唔洗一定跟我咁架,圖後補)
無技術可言!?
破牆後千其唔好放放鬆,因為即使牆破左,僵屍都會繼續出
無視d小僵僵,繼續向前,又出現一埋搵錢好幫手(強大僵屍),一人一炸就清晒~

之後繼續向前,又會出現多次搵錢好幫手(強大僵屍)

無隱字------>(雖然話狂炸就可以,但我一個人打會好辛苦...)

第5區(即最後一區):
又係一句,無技術可言,但這次可不一樣,牆硬了許多~
但再拆牆好幫手[狂戰巨斧]下,硬牆都變豆腐~

爆左牆之後,行入去就可以過關啦~

第2關:
先介紹下隻傻仔雷比亞先,佢血多攻高同屈機
但智商近乎零@_@..,成日撞黎撞去,以為大晒
我用左種特殊既方法,one people(有冇串錯唔該幫手睇睇- -;)kill 左佢

:lol  到我屈佢機lu~

教學到此~  祝大家順利殺死雷比亞
   影片後補

評分

參與人數 1樂點 +190 收起 理由
鴻- + 190

查看全部評分

回復

片整好左我會另外開post~
回復 支持 反對

單人卡=口=
(汗
回復 支持 反對

不如開頭話淨係買苦頭同甲
然後向前衝
回復 支持 反對

不如開頭話淨係買苦頭同甲
然後向前衝
ohfuok 發表於 8-2-2011 21:13

可惜唔係會人人都有
我教既係單人同街場既打法
槍可比人,斧頭卻唔得
回復 支持 反對

打錯字- -係PEOPLE, 5係PELOPE...
回復 支持 反對

people- -
回復 支持 反對

比佢撞到上頭頂
回復 支持 反對

教下點卡王得唔得呀
回復 支持 反對

其實你講既呢D我大部份都知,但也多謝你的攻略
回復 支持 反對