查看: 6703|回復: 59
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器大全] [原創]魯格分析及心得

[原創]魯格-分析及心得

槍名:魯格
陣營:通用
取得:商城(有永久)

夜鷹魯格的比較

手槍        傷害     命中       發動       連發       重量     子彈    綜合
夜鷹        47%    45%      70%      81%      85%     7發     335
魯格        36%    51%      70%      84%      85%     8發     334

竟然欠一,到底這支槍係唔係勁??先打個問號~~
傷害少左11%,究竟會少左幾多傷害,但命中多的6%,連發的3%有冇平衡到???

夜鷹                          魯格

夜鷹魯格
裝有彈藥重量1.8公斤0.87公斤
口徑.50 ACTION EXPRES9mm
射速NONENONE
價格$650$700

可見價格只差$50,重量可輕了...

夜鷹換彈速度:大約1.75-2
魯格換彈速度:大約2.5-2.75秒,多左最尾戈下吧~~

可見換彈速度比較慢,當換彈唔夠快,就會起換彈時被人打死!

夜鷹彈道

連射彈道比較散,點射彈道集中!!

魯格彈道

連射彈道比超散,點射彈道都係咁集中!!

但係始終都係夜鷹冇咁散!!,咁命中率去左邊呀??橘子~

卐注:魯格係唔穿牆!!卐

夜鷹傷害圖片去此:
夜鷹.50c(沙漠之鷹)分析及心得
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4110983&extra=page%3D2

魯格打冇甲BOT:

魯格打有甲路人:

傷害值表:
夜鷹魯格
冇甲頭部156-208120-156
冇甲胸部35-49大約39
冇甲腹部50-6033-47
冇甲腕部36-5231-39.5
冇甲腿部27-3024.5-26
有甲頭部111-14766-76
有甲胸部27-36.5大約18
有甲腹部32-4613-24
有甲腕部26-38.511-19
有甲腿部24-3525-27.5

夜鷹大大獲勝!?唔好同我講笑la,橘子!
夜鷹可以放入後宮了!!

魯格打人4-5槍先死!!夜鷹打人3槍即死,不過遠打的話,魯格勝少少~~
橘子,我恨你!!

魯格連射比較快,所以容易快冇彈!

各模式可用子彈數量

夜鷹
一般:7/35
團死:7/35
災厄:7/600
戰神:7/600
c3:7/70

魯格(咁多彈,拿來托的!!)
一般:8/120
團死:8/120
災厄:8/600

戰神:8/600
c3:8/200  

C3彈C:
冇血性,站立

冇血性,蹲下

有血性,站立

有血性,蹲下

彈c就彈唔到,停c比夜鷹又低,換彈慢,子彈射速快,所以唔建議打c!

心得:
呢支野建議大家唔好買!!收藏另計!呢把槍幾準的(遠攻方面),但攻擊力好低,畢竟36%的攻擊力,新手還是不買好了~
一般,團死:打一般或團死做支援算了(例如:赤熱陽台手槍戰,人地打到咁上下,換彈時,沖出去撩下算了),一槍爆頭唔死,打身扣血超少,4-5槍先死一個,支援打人最好(專找拿廢手槍的人打@@!?),其實最好拉開距離,慢慢點射解決他(總結:玩呢支槍,最好啦開距離點射!)

c3:絕對唔好拿呢把槍打c1,2@3,射速快已令到經常換子彈,換子彈要2.5秒已上,因為換子子而死的人(cso每年都有xxxxx個),定c又唔夠強,彈c跟本冇可能,所以c3用呢支槍=等死~

災厄,戰神:打災厄,戰神等,都唔算好用,要3槍死一隻/個,換彈慢真係好慘既事,(例:被災厄的c圍住,主槍冇子彈,主要用刀或手槍,手槍攻擊低有咩用,換彈慢已經係缺點,有沒突破性可言,是手槍中的xx),戰神的話3-4打身死一件,2槍打頭死一件,都係唔建議使用!

咁呢支槍有咩好呀??打d比較大的地圖會好d,遠距離拉開,描敵人身上射吧~

我好後悔買左呢支槍!!

總評:1星(五星最高)

評分

參與人數 2樂點 +200 收起 理由
鴻- + 190
DosDiosas + 10 哎呀.趕唔切親自高亮.將長文細分,再標籤返, ...

查看全部評分

回復

災厄和戰神最多可以有600粒彈
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
8/300    邊有咁多彈 你係有1.5彈姐!
回復 支持 反對

槍械分析最重要的是心得-,-
如果感覺有點濫= =
回復 支持 反對

災厄和戰神最多可以有600粒彈
lyle123 發表於 3-3-2011 23:58

thx~~thank~~
回復 支持 反對

thx~~thank~~
caesar007 發表於 4-3-2011 00:36

你真的好有空..
回復 支持 反對

回復 6# lyle123

做呢d野,2小時都唔駛,我成績一般的好,所以我好多時間~~
不過經常成班留堂~~
回復 支持 反對

回復  lyle123

不過經常成班留堂~~ ...
caesar007 發表於 4-3-2011 00:54

2小時?!你有冇用心做?
回復 支持 反對

回復  lyle123

不過經常成班留堂~~ ...
caesar007 發表於 4-3-2011 00:54

用2小時做,質素.........................

心得先得個幾句= =
回復 支持 反對

回復 1# caesar007

活動?where 0.0
回復 支持 反對