查看: 2737|回復: 26
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[地圖攻略] [原創]決戰碼頭 tr 用 重狙 守位教學!!

[原創] 決戰碼頭  tr用重狙 守位教學
#1-tr守位
#2-原槍守位和上法

左紅:如果有人想上去藍貨櫃的話,而你守實的話,他上去的機會近乎0,就算他真的上了去,也容易被人打回下來.
右紅:如果起戈度沖出來的話,而你打唔到他,就後退,等隊友擊殺後再守!
守位星數:★★★★(5星滿分)
ct破位:★(隨左你守得超廢,基本ct一沖,他就死了)

呢個位,狙位比較少,但佢過來你度戈陣時,係得大約1-1.5個身位,如果打唔中,就要即走,唔係就被他打死.
用跟狙或預苗狙(唔識的話,自己上youtube爬文吧.)
守位星數:★★★
ct破位:★★

呢個位,最好等tr壓制住ct先好用,因為隨前面,三方六面都有ct見到你,他一復活就會穿死你
守位星數:★★★
ct破位:★★★★

而這個位置,子彈係直去ct出來的位置,有效壓制ct的地方,但ct一樣可以直穿tr出來的地方,新手唔建議再這裡打
守位星數:★★★★
ct破位:★★★★

至於呢度要等tr完全壓到ct先好用,小心d人無敵時用awp苗準,先等他完左無敵再打,小心右邊d隊友死哂
守位星數:★★★★
ct破位:★★★★★(小心手雷轟炸)

起呢個一直線位置殺完一兩件就走,唔係就被人穿,或手雷轟炸(其實呢個場真係好易穿人!!)
守位星數:★★
ct破位:★★★★★

這兩個紅點的位置沒咩用,當敵人起人個位置,苗一苗,玩穿牆,對方就死
守位星數:★
ct破位:

和上面一樣

上呢個位置,都有d難,上呢個位置#2有教學,基本上,得左面有少少檔得子彈的地方,露出少少也會死,但可以壓制ct出去
守位星數:★★★★★
ct破位:★★★★★

#2續

評分

參與人數 2樂點 +170 收起 理由
鴻- + 155
DosDiosas + 15 原創內容

查看全部評分

回復

自創守位1).呢度係增加對方ct狙擊難道,但ct只要露少少你都可以打到,直苗ct出口!!

自創守位2).管理高空專用位置(要做好被人話你係掛9的心理準備)
先上去箱子上

然後蹲下,再苗準,對方如果想走到tr的貨櫃,就可以搞定他了<-絕對原創!!

對方會從這裡走過>.<

tr上藍貨櫃教學:要準備閃光彈,向上扔,準心立即向下(防止閃親自己),然後就立刻上去,有60%機會上去!
回復 支持 反對

心得:用awp等重狙守好自己應守的位,大多數人會守對自己有利的位置,而忽略其他位置,被人偷襲.呢個細場躲點多,要小心被人camp,拿住awp千萬不要沖,仲有呢個場非常多穿牆位置,只要留一留意就可以穿死人<-本人起某個位置經常穿人,都幾好玩~~至於係咩位置,我就唔講la.....

轉載CS花式技巧之AWP

awp教學

呢個心得只係得重狙教學!!
回復 支持 反對

...THX~太好la~下次玩團死可以守a_a
回復 支持 反對

#2隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
**** 本內容被作者隱藏 ****
caesar007 發表於 10-3-2011 20:46

等扣分@__@
回復 支持 反對

唔係唔比用HIDE功能咩...
回復 支持 反對

可以用hide....?
回復 支持 反對

最好都是一班人衝,一班人在後面用重狙,十幾兜友一齊打:lol:lol
回復 支持 反對

等扣分@__@
lemontea00 發表於 10-3-2011 21:30

咩唔比用hide功能嗎??
回復 支持 反對

咩唔比用hide功能嗎??
caesar007 發表於 10-3-2011 21:37

YUP
b8有講..
回復 支持 反對