查看: 6511|回復: 35
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[作戰技巧] 係咪覺得自己d刀好差唔識玩?黎睇下先啦

我知道樂古大部分人都係玩槍果d沒咩人玩刀 你地唔想睇既可以唔睇@@
我個人就係玩普通小刀大 所以沒講長刃果d
我玩刀既小技巧:
1.小刀是可以爆頭的,所以大概瞄準敵人頸部按下重砍就可以把敵人的頭給爆掉!!
(小刀正面爆頭來一擊必殺係一個不用砍敵人背部就可以同樣把敵人一擊必殺的例外,
但是需要一些技巧先可以熟練用小刀爆敵人既頭)

2.小刀對目標的背部按下右鍵使用"重擊"就可以安靜,迅速
而且唔會消耗任何彈藥將目標一擊就殺死左@@

3.小刀因為砍左出去之後還要收招,所以揮刀既時機要捉好,唔系殺出去但係沒砍到既話
係小刀收招時侯(連續功擊的期間),敵人就有可能可以重擊你!

4.小刀功擊既時候唔理有沒砍中一定要閃避
唔系敵人都係一樣可以攻擊到你

5.因為第四點有講到的關係,所以教大家一個砍落去之後可以即刻迴避的方法
E到講既唔系砍下去之後,即刻後退,係向前砍因為移動中即刻後退會受到離心力的緣故
所以移動中係唔可以立刻將自己往反方向移動
所以最好係以斜向移動接近目標進行功擊,然後係斜向咁往後面跳
如此,一來就可以以重擊目標之後,立刻迴避係唔讓自己的收招時間
來給讓對方還擊你的機會

6.在主要武器或者次要武器都沒子彈的情況下可以立刻抽出你的小刀解決對方!!
搞唔好會因為扲出小刀之前所造成既傷害比敵人的生命值所剩無幾
而順利既只用一次重擊就可以將敵人解決!

7.主要武器子彈用晒既時候可以立即扲出小刀繼續攻擊敵人
有人說拿出次要武器(手槍)就好?
但係拿出次要武器既話,仲要有準備時間先可以功擊
但係扲出小刀既話卻只係要花DD時間就可以攻擊呀!!
扲出小刀既時間,你可以飛快接近敵人

好似第6點,係纏鬥中雙方彈夾的子彈都打晒的情況下,遲d扲小刀既可能
一陣你就要訓係地上面比人Logo..

※纏鬥:雙方糾纏在一起進行戰鬥,呢個時候只要稍微移動就可以將對手難以瞄準
所以特別容易有彈夾子彈都用晒,敵人仲未死既情況下..

換子彈勁浪費時間,扲出次要武器既話可能唔夠快,
而且敵人都可以左右閃躲,讓本身子彈很少的手槍勁快的把彈藥打晒

所以呢個時候扲出小刀可能係你唯一的保命機會!!

如果你地對我D刀法有意見 同我講聲:D 你想搵我玩刀既pm我
回復

:D 你好似唔係成日係樂古出現...
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

字海@@''
回復 支持 反對

唔明+少少廢up e.g(1.小刀是可以爆頭的)
回復 支持 反對

好似好有心得- -
回復 支持 反對

回復 3# 新槍手

佢打嫁 佢比左個文件我打左1星期
回復 支持 反對

-0- 係一般同高手打 小刀很難出場 更何況掛狗多的是 你玩刀仔斬一下 人地斬左幾百下 打毛@@
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對