打印 上一主題 下一主題
收起左側

初音未來2011札幌演唱會LIVE

簡介
史上最強人氣虛擬偶像─初音未來官方首次登陸香港

3D演唱會盛況MCL獨家直播!

紅爆日本、美國!震撼觀感前所未見!

全港VOCALOID愛好者終於夢想成真!日本最受歡迎的虛擬偶像初音未來(初音ミク)即將現身MCL大銀幕!這個以Yamaha VOCALOID 2語音合成引擎為基礎開發的虛擬女歌手,憑着更勝真人聲線的合成歌聲,加上超萌可愛的動畫造型,出道短短4年間,就已經瘋魔整個互聯網世界。

初音未來將於今年8月,在日本札幌舉行“初音未來2011札幌演唱會LIVE”Miku Hatsune Live Party 2011 39's LIVE in SAPPORO。屆時,日本將有15間戲院作現場直播。香港方面,MCL院線將會全港獨家直播8月17日的一場演唱會實況,並安排於MCL 德福戲院及MCL 康怡戲院上映。門票現已開售!全港「初音迷」務必趁早撲飛!

初音未來2011札幌演唱會LIVE

Miku Hatsune Live Party 2011 39's LIVE in SAPPORO

直播日期︰2011年8月17日(星期三)

直播時間:2:30pm

地點︰MCL 德福戲院   MCL 康怡戲院

票價︰$250

唔知大家會唔會去睇.....
250$其實都有d貴...
但我相信係香港好難會有第2次=[....
回復

LZ想組團去看?
回復 支持 反對

LZ想組團去看?
小朋友論壇 發表於 12-8-2011 21:09

不= =
同大家講下...
怕有人會錯過左@@
回復 支持 反對

呵呵...因為沒有人陪 , 所以我只好看dvd版 XD
回復 支持 反對

呵呵...因為沒有人陪 , 所以我只好看dvd版 XD
小朋友論壇 發表於 12-8-2011 21:35

那你可以在這招人吧xd
我就免了....很怕生的說..
回復 支持 反對

250$
比起其他演唱會5算貴la~ ~
回復 支持 反對

250$
比起其他演唱會5算貴la~ ~
深紅血淚 發表於 13-8-2011 15:08

同日本果到直播而已=.=
回復 支持 反對

回復 7# ☆leunghotung★

咁上網睇5好- -
回復 支持 反對

回復  ☆leunghotung★

咁上網睇5好- -
深紅血淚 發表於 13-8-2011 15:32

唔知點解我上網睇會冇果種感覺..
相信我果日會被殺..................................
回復 支持 反對