查看: 8951|回復: 52
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器大全] [原創]skull-5貝西摩斯之爪分析及心得(修正死圖問題)

大家好~相信大家都擁有依把槍

小弟玩左依把野都有一段的時間了

我想講依把野係神槍~

首先我們要睇睇
數值方面:

兩支槍既比較:
   槍械         威力   命中   發動  連發  重量  貯彈
貝西摩斯之爪 80%   64%  64%  80% 80% 24  =368
疾風  96%   92%  45%  69% 67%  12      =369

由此可以睇到疾風的數值係高過貝西的,但係所有人都知貝西打c係絕對勁過疾風的<----(廢話)

睇一睇打c的數值(實戰,水路)(圖):

士氣:130%

打頭2下:922,1下=461=100%士氣時276.6

當200%士氣時,21粒彈可以做到5500血

210%士氣時:30多粒彈可以做到10200血,連xray仁兄都要無言~

打c心得:本人覺得skull-5係skull系列之中最強既槍,你可以話skull7(命金)多彈~,但貝西既功擊力可以同命金的威力睇齊(個人睇法)

有人話水路王者係火神,我絕對唔認同,火神係多彈,但係一無彈就玩完.貝西功高,換彈快(只要1.4秒)絕對係水路王者..(英雄槍例外..)

打人方面:

有片由於本人唔知點拍片,所以提拱了 貓小mo 的影片)

部位    扣血  
  頭部    約197-205
  胸部    約65  
  腕部    約56
  腹部    約59  
  腿部    約51  

戰神方面:

依把野玩戰神雖然唔夠m95勁,但係skull5有多d彈,不過價錢太貴,所以疾風比較好D~

災厄方面:

本人覺得災厄的話,skull-7係比skull-5好D,因為命金多彈,max功之後一下一隻,掃怪一流~

心得:依把野打c方面真係唔錯,
好岩camp位,但係遊擊同玩刀方面
就唔好用依把槍,因為唔開準星射實在太漂

打人就最好用嘩-2000,因為依把野比貝西更便
更準,就算盲狙都無問題,當你渣貝西沖的時候
如果你死了,你下一場就要用手槍了..

打災厄就唔好用依把里打卒仔,打命金
就一流,不過打王最好用依把,因為10個人渣依一支
10x24x80x5(當佢max左)=96000(1/25彈)
10x120x31x5=186000(用左1/5彈)
雖然命金的彈係多D,但貝西換彈快,射得快,比命金打王更好
更爽~

這是小弟第一次做槍評,有咩錯左請多多指教~

謝謝~請回覆,比我一個改進既空間~

評分

參與人數 3樂點 +25 Bravo! +2 收起 理由
Peter9104 + 1 貝西好勁!
m88 + 25 精品文章
Nelson1234 + 1 原創內容

查看全部評分

回復

寫得都幾好

如果分析埋其他mode就最好...
回復 支持 反對

寫得都幾好

如果分析埋其他mode就最好...
whoami123 發表於 15-8-2011 20:28

有無死圖?
回復 支持 反對

有無死圖?
asd4009 發表於 15-8-2011 20:29

有呀-,-
睇唔到.....
回復 支持 反對

有無死圖?
asd4009 發表於 15-8-2011 20:29

有(我睇到)
最好搞搞佢