查看: 7151|回復: 64
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器大全] [原創]《槍械大全》龍紋K1A 分析及心得

龍紋K1A係我第一把金鎗.也是我唯一金鎗......有人話佢唔好用 我就話佢勁好用  
我用佢屈過唔小FD機:lol

k1a現實簡介
K1A卡賓槍採用和M16突擊步槍相同氣動系統,亦使用北約制式的5.56 x 45毫米20或30發彈匣,可選擇全自動或半自動(單發)射擊模式。K1卡賓槍被韓國軍隊定位為制式衝鋒槍是因為他們把K1卡賓槍用作替換.45 ACP的M3衝鋒槍。
K1卡賓槍原是K2突擊步槍的卡賓槍改進型,但已分離成為制式卡賓槍,因為K1比K2有大量分別:
K1比K2更早開發。
K1採用與M16相同的氣動系統,而K2採用AK-47步槍活塞原理系統。
K2膛線纏距7.3寸,而K1的膛線纏距12寸,更加適合發射FN SS109 5.56毫米步槍彈
地上

手持

傷害(有甲)完全街埸測試

數據比較:
             傷害   命中   發動   連發     重量   
  龍紋k1a:28    78    87     91     83       
       k1a:26    78    87     91     83      
    M4A1: 29    88     92      91     76
  極道狂徒:28     70    91     91     80

只係高左2點攻其他同k1a一樣.但龍紋k1a重量給人的感覺係重的.一d都感覺唔到佢有83%重量.鎗聲比k1a較響亮
(M4唔講啦~輸曬比佢)

部位 最高扣血 (有甲)
頭部 約86
胸部 約23
腕部 約21
腹部 約27
腿部 約23

在遊戲中購買價錢和彈藥價錢:
龍紋k1a:1850
一般模式:30粒彈=$60
殭屍模式:冇背心 180粒後備
                  有背心 270粒後備

(左至右:站著連射  .樽下連射.站著壓鎗.  樽下壓鎗)

街埸實力測試

個人心得:外表好精緻.呢把野到e家我都係覺得佢樽下打人係好勁.唔係!
係一流至岩!只要樽下打中敵人.佢就鎖住左行唔到.有機會連反擊機會都冇.企都可以好勁.只係我練唔成
近身好大機會可以勝出.因為佢連射速度快同有
m4既子彈and攻擊力(e家m4 29攻了.唔知龍紋k1a都可唔可以29攻呢?)
龍紋k1a打遠戰唔係好勁.所以最好就係拉近距離.打屍就ok啦打遊擊幾好 定到屍.要注意彈藥好快會用曬.有背心都係咁話

使用技巧:技巧就講小小啦~~~其實冇技巧.
只要你見到敵人.樽下狂點射.佢就死定(中.近都得.遠就唔係幾好)
屈鎗一把(個人feel)同幾個fd 1v1 AE 對中 都禁我用龍紋
仲比人立左個我接受不了的花名:大馬龜嘈<--有錯字

一般:強大.只要佢唔爆你頭.樽下就KO佢
團死:殺數一定唔低
殭屍:遊擊好物.請注意彈量
戰神之章:不建議使用.同MP5一樣冇作用.打唔死人
災厄之章:價錢評.前期用好了.後期最好換番MG3果D強勢鎗

希望做到精品啦入鎗械大全~第一次整 有錯別怪我

評分

參與人數 7樂點 +50 Bravo! +7 收起 理由
鴻- + 50 + 1 內容精彩
nn950815 + 1 內容精彩,介紹埋企鵝K1A la -3-
R032804 + 1 精品文章
chow3100 + 1 寫得好,想抽..
企鵝K1A + 1 內容精彩,下次介紹埋企鵝K1A(誤 ...

查看全部評分

回復

完成
回復 支持 反對

多謝樓主分享
回復 支持 反對

做到唔錯..支持樓主
回復 支持 反對

推下先
回復 支持 反對

其實唔知係唔係我既錯覺...樓主有無發覺呢把野好似同AWP差唔多咁重...
回復 支持 反對

2樓連貼了?
回復 支持 反對

2樓連貼了?
雙層魚柳包 發表於 21-8-2011 23:41

完成後推post通常都應該OK...
回復 支持 反對

其實唔知係唔係我既錯覺...樓主有無發覺呢把野好似同AWP差唔多咁重...
whoami123 發表於 21-8-2011 23:39

應該係USAS12既重量= =
btw如果真係83%佢真係好屈
回復 支持 反對

龍紋K1A係我第一把金鎗.也是我唯一金鎗......有人話佢唔好用 我就話佢勁好用  
我用佢屈過唔小FD機

k1 ...
Mr.Ever 發表於 20-8-2011 13:06

支持,好實用

VVVV
樓主幾好呀@_@起碼都唔小心得@_@
回復 支持 反對