查看: 9468|回復: 102
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[作戰技巧] [原創]**彊屍模式 守水路心得**(新手睇)更新完成彊屍獵人

大家好=]今日我要講既係守水路 好多人覺得守水路好狗 有d屍團既人仲會串你 講真如果個場冇講禁水路 你係可以唔使理佢地=][同埋我係識玩刀既..我守水路係做彊屍獵人=.=]我守水路最高殺係100啦 雖然唔係超高 但係都ok架喇..
講番守水路 重點:
1:你用既槍 好似有d廢話但係係重點黎 d人覺得真-火神係勁 冇錯佢射得好快 但係一冇彈你就byebye~我個人認為連狙最好 第一 換彈夠快 第二又高攻 第三可以開鏡 準度高 如果冇連狙可以用多彈既散彈 就好似幻雷同+濃炮 唔好睇少幻雷 佢係高攻過+濃炮 係冇咁準姐 但係水路開爆頭係爽yy@@最好就係我岩岩講既槍啦 有埋6技就真係爽
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2:水路既技術同位置 我唸好多人都識水路快速移動<--我唔再多講  如果你重生點接近水路 咁你真係要開心 第一 你冇咁易比人卡 第二 你可以做第一個人上水路(上層) 如果你係水路上層最後一個 咁你要十分小心 第一 你要留1~2格位 好多人話"後退" 我想講 你前邊都唔只2格啦 後邊1格都冇 點守? 第二 你有鎚就最好 因為有屍上到水路可以打走佢 就算係做水路最前都一樣 而係水路用鎚仲有好大用途<--下邊再講 但係你做最前好易比屍殺再比人爆頭 做最後係爆人頭(哈哈哈xp) 做最後係比較好 可能有人問"咁做咩唔做中間d人?" 第一 你企中間 好易比屍殺再比人殺 第二 有好多人卡水路 你企最後就唔會比人卡 同埋你見d人死晒想既6技都有位走(如果你有留1~2格) 講講開6技 好多人等你前邊個人死左先開 sorry you are late-,-你開爆頭唔可以耐過你之前2個人死(姐係你前邊再前邊死就要開)第一 你會令你前邊個人死唔去 多個人守水路易d win 第二 你又唔會比前邊既人遮住你睇野 睇到d屍 易d殺屍 同埋記住記住!!守水路想爆一般屍既頭 係射隻屍中間位置 有70%左右會爆頭
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3:水路用近戰 打屍最多人用既我唸有銀刀 鎚用埋斧 守水路我推薦你用鎚 好似我上邊咁講 會守得好d 冇彈唔會死住 同埋最最最重要!!!係可以破雷比亞水路bug!!!你射唔中佢咪用鎚囉@@開埋7技 又殺多隻 講講斧頭 你冇銀刀同鎚都可以用 佢個delay bug可以配埋6技用 開6技用斧再轉番槍 可以一刀爆幾個頭 最後係銀刀 佢都可以 因為真係幾高攻 但係你刀唔死你就byebye~你2m刀都可能唔死既 但係你冇晒彈就等死
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
係咁多啦 有野想分享我會再更新post@@ 但係 最好唔好守水路啦=.=真係幾悶 我殺多300就做完彊屍獵人喇 做完我唔會再守水路xp玩番銀刀流同重狙@@ 大家覺得講得好就比個like啦 付上一張打屍(italy)既record~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
更新一下 完成彊屍獵人;)成功了~!

評分

參與人數 11樂點 +20 Bravo! +11 收起 理由
p445ywk + 1 內容好精彩幫左我好多
lunpkpk + 1 熱心協助
kkaho2816 + 1 thx u
desmondyuen1 + 1 幫左我好多...thx
popokeith + 1 好大心機...你令我想做-.-

查看全部評分

回復

w0w......字海
回復 支持 反對

哈哈打左我15min 係咪有得推文架?_?
回復 支持 反對

字海....隔行好d...
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

無聊一數 你打左26行= =
回復 支持 反對

水路其實唔算太有技術可言...
你試下沒點槍,沒點刀,你1個守水路守到我服你
回復 支持 反對

字海 回完先睇
樓主如果你打咁大篇幅的文章
我建議你隔行或者用分隔線
回復 支持 反對

水路其實唔算太有技術可言...
你試下沒點槍,沒點刀,你1個守水路守到我服你 ...
~tcc~ 發表於 24-8-2011 20:30

m249唔得咩?

回樓主
推文時間唔知係六個鐘定八個鐘
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
守水路有咩技巧?

如果多過一個人守既話

唔好兩個人同時射哂d彈

如果兩條友一齊冇彈就一齊變蘿莉啦:lol

其中一個中射到得返五十粒彈就好停, 等另一個人冇哂彈嗰陣

你就用左嗰五十粒彈, 當佢換完彈之後

就到你換彈.............

一直重複至到殺死上水路既屍為止

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
技巧2

當全世界得返守水路既人生存緊既時候

而殭屍遲遲未攻水路

咁你就要企喺殭屍bug到上尼嗰個位去卡住d屍唔比佢上
回復 支持 反對

回復 1# carbi159

水路快速移動系咩?唔明
回復 支持 反對