打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創影片] End"0f..City 末日死城 [2] ㊣震撼九月㊣ 震撼推出!!!!!!

你e個帖係講片既野 請吾好講其他野 如再約拍片/+msn等 小心偏離討論內容
回復 支持 反對

OK 你加我msn sd比我
o千千o 發表於 1-9-2011 21:05

你MSN係咩==
不過我想同你傾傾先,因為睇完呢集咁勁,搞到我有D壓力,BTW你今次真係拍得好好~
回復 支持 反對

你e個帖係講片既野 請吾好講其他野 如再約拍片/+msn等 小心偏離討論內容
a507845363 發表於 1-9-2011 21:08

SORRY,我改番~
回復 支持 反對

好啦睇完,感覺就係終於有D好質素片啦!!
首先14分鐘已經好難,
仲有配音!!(好鍾意)

不過呢...今次會唔會可能用高技術特效多左所以有少少控制得唔好?
講幾D我留意既內容/特效先
第一個HEG就好正,諗唔到竟然呢個都有用,
有呢個好似PRO D咁0.0

仲有係柯林回憶(開槍時)個到,可能我理解有差少少,
不過應該係話個下佢要狠心開槍?個碎片特效可以強化D,好似爆開咁....= =

另外士兵句OH SHXT好正= =

Backalley個到,影D槍既特效都算幾好,有D要改既我覺得係反光位(唔識個詞,我指照到玻璃反光個D),
好似一點反光會好過移動,例如槍頭,狙鏡前面咁...好似會突出D把槍,
呢種反光既話我覺得鏡頭影把槍都郁(較返慢鏡?),就會仲好睇
不過點解會有槍呢方面可以交代一D...劇情個到有D怪,
會唔會武器廠先有會好D= =

Nuke爆炸特效有少少失望 =[
預告個爆炸好震撼,呢點我好深刻,但係出來效果好似差左D...
加埋爆炸聲好能會好D,同埋用個D大既爆炸= =

至於射子彈射效,用左兩次係有少少不足...有D翻炒味咁
同埋白金之星係狙擊槍,D彈應該係尖個種= =
而M95更加係.50既大口徑槍,彈槍應該更大!!(而唔係.50 AE!!)

配音可以更有感情啦,例如士兵講SHXT應該把聲比較憤怒...
另外呢...每個人講野D聲應該都唔同,搵多幾個配都得...
士兵個混音出來個結果D字唔清楚...
不過第一次整既話都幾好架啦

有D野呢...今次好似太重特效,劇情反而冇咁好,
希望下次可以平衡D返啦=]

btw,GOOD JOB!!
回復 支持 反對

條片有冇續集0,0? 好正!
回復 支持 反對

好啦睇完,感覺就係終於有D好質素片啦!!
首先14分鐘已經好難,
仲有配音!!(好鍾意)

不過呢...今次會唔會可能 ...
企鵝K1A 發表於 1-9-2011 21:29

多謝你既意見^^
可能因為急住番學前要出片....某部份既野可能忽略左
吸收左2集大家比既問題  希望第三集!!! 可能都係最後一集
會黎一個真真正正 震撼大家!!
回復 支持 反對

回復 46# o千千o

第3集有冇預告黎過下引
回復 支持 反對

多謝你既意見^^
可能因為急住番學前要出片....某部份既野可能忽略左
吸收左2集大家比既問題  希望第三集!!! 可能都係最後一集
會黎一個真真正正 震撼大家!!

會唔會 拍過第2攝電影....得3集...好小 @@
回復 支持 反對

會拍過第另類既片=]
不過3集唔夠引 放心

本來唔想咁快話比大家聽住
拍完第三集 [可能] 但唔知幾時
會出劇場版 30~40分鐘
回復 支持 反對

wow,真係好逼真,希望快d出第三集,同埋出唔出外傳呀?
回復 支持 反對