查看: 4933|回復: 26
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器大全] [武器強化][研究報告]武器強化連發詳細效果 更新mg3 stg 極道

是但的,
小弟的黃金MG3 同埋 STG44 呢 就都升左1格連發
但係我怕黑橙太黑所以做左個測試
分別係 錄低黃金MG3 同埋 STG44 有強化效果同冇強化效果既影片
突然又想做埋其他槍
之後再將佢逐格逐格切出黎
計番佢番格佔既時間x格數
詳細咁分析下佢地時間上快左D乜嘢.

報告既結果尚算正面
有強化既都比無強化既射得快
以下就係我既研究報告:

MG3系列

MG3 連發+1
MG3 連發+2MG3 無強化
200彈射完時間 (s)
19.3220.14 (?)
20.66
平均一粒彈延遲時間 (s)
0.096
0.1007 0.103
射速進步程度
6.48%
2.52%
不適用
為什麼連發+2會比連發+1還要慢??
當中Fair Tests中既唔同之處 我諗左好耐
我醒起 MG3無強化同埋MG3連發+1 呢2個數據係黃金MG3既
啫係話黃金版可能比普通版快(?)
此說法暫未確定 我最快需要Test下 普MG3無強化 丶 普MG3連發+1 同埋 黃金MG3 +2連發 先有結論

StG44

StG44 連發+1
StG44 連發+2 StG44 無強化
30彈射完時間 (s) 3.163.48 (?)
3.66
平均一粒彈延遲時間 (s) 0.1050.116
0.122
射速進步程度
13.66%4.92% 不適用
至於呢個連發+2點解會倒退得咁勁 我唔清楚
我會再重新TEST多幾次

魔鬼上將

魔鬼上將 無強化
魔鬼上將 連發+1
魔鬼上將 連發+2 魔鬼上將 連發+3
5彈射完時間 (s) 5.925.82
歡迎提供 5.78
平均一粒彈延遲時間 (s) 1.1841.164 歡迎提供 1.156
射速進步程度
不適用1.69% 歡迎提供 2.36%

閃靈獵手

閃靈獵手 無強化
閃靈獵手 連發+1
閃靈獵手 連發+2
8彈射完時間 (s) 4.98 歡迎提供 4.7
平均一粒彈延遲時間 (s) 0.6225 歡迎提供0.5875
射速進步程度 不適用 歡迎提供 5.62%

征服者-M60E4
征服者-M60E4
征服者-M60E4 連發+1
征服者-M60E4 連發+2
100彈射完時間 (s) 13.58 歡迎提供 歡迎提供
平均一粒彈延遲時間 (s) 0.1358 歡迎提供 歡迎提供
射速進步程度 不適用 歡迎提供 歡迎提供

極道狂徒

極道狂徒 無強化極道狂徒 連發+1
極道狂徒 連發+2 極道狂徒 連發+3
50彈射完時間 (s) 5.825.54
歡迎提供 歡迎提供
平均一粒彈延遲時間 (s) 0.11640.1108
歡迎提供 歡迎提供
射速進步程度 不適用4.81%
歡迎提供 歡迎提供

黃金HK-23 (120彈)

黃金HK-23 無強化黃金HK-23 連發+1
黃金HK-23 連發+2 黃金HK-23 連發+3
120彈射完時間 (s) 14.04歡迎提供 歡迎提供 歡迎提供
平均一粒彈延遲時間 (s) 0.117歡迎提供 歡迎提供 歡迎提供
射速進步程度 不適用歡迎提供 歡迎提供 歡迎提供

唔同既槍強起上來既質素唔同
明顯NEXON係SET好每把唔同既槍強化效果都係因槍而異

另外 小弟想測試更多既槍 如果你地有槍強化左連發 請pm我 多謝合作!
-感謝
NiMbLe乂天真 玩家提供 魔鬼上將 連發+1
-感謝 windstorm殲滅 玩家提供 魔鬼上將 連發+3
-感謝 浮誇z小宗 玩家提供 閃靈獵手 連發+2
-感謝 殘xDeViL玩家提供 征服者-M60E4 極道狂徒 黃金HK-23
-感謝 X為愛而戰X 玩家提供 普MG3 連發+2 極道狂徒 連發+1
-感謝
ProWinDl風死l 玩家提供 StG44 連發+2
ps.數據最大誤差值為0.01S 或%  除得盡我會list哂d小數出黎

評分

參與人數 3Bravo! +3 收起 理由
skyofsoar + 1 具參考價值
Peter9104 + 1 精品文章
hin456258 + 1 精品文章

查看全部評分

回復

我把mg3+2連發,快得果少少=3="
回復 支持 反對

閃靈連射+2,岩唔岩?
回復 支持 反對

你有好多時間喔. . .
回復 支持 反對

我把mg3 +2連射,結果呢?子彈得個飄字= =,
快又無咩點快到
回復 支持 反對

我把mg3 +2連射,結果呢?子彈得個飄字= =,
快又無咩點快到
p98929892 發表於 1-1-2012 20:11

可唔可以比我做個測試? 留cso名比我^^
回復 支持 反對

我諗多彈比較有用
220粒彈MG3 型棍
回復 支持 反對

我把魔鬼上將連發+1 = =我都5知有春用= =?
回復 支持 反對

回復 6# sunny_106

ok呀,我入場借把槍比你
cso名:X為愛而戰X
入CSO密我
回復 支持 反對

THX for you share
回復 支持 反對