查看: 4100|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[地圖攻略] Fun Mode;.魔隱師心得:) 不喜勿插><請幫忙捉錯字- -

最近見魔幻場d人有d勁;有d就唔識挽;o
咁我見得閒,就寫寫魔間魔隱師心得啦
本人最高戰績117-.-(很低對吧?- -)
因為本人以前挽開CF同陸服HSO;;所以對幽靈有一定心得
因為我做人技術一般-,-所以戰績系咁上下啦._.
入正題:]
首先;分析一下魔隱師嘅能力;好處同壞處;
為左方便;魔隱師=M
M:
血量:300 護甲:100
行走速度與僵屍暴走不相伯仲;(
隱形度比莎拉更不明顯=0
左鍵2下擊殺 右鍵一下擊殺
我捻大家都知,M個隱形時間有限嘅;
如果持續唔殺人,就會顯形;;
咁即系話;做M儘量要速戰速決,一路維持隱形狀態;;
人類常見camp點有角落木箱,招牌;鐵架入面;燈柱;天臺等等...
做M其中一個秘訣同做賊一樣...-.-
取易不取難;多人地方要如非必要先去攻;;
呢個時候就要去物色d單獨行動嘅目標;
而且儘量要走一dcamp梗嘅人睇唔到嘅路;
我個人中意貼邊行;;
天臺破法:如果戈個系矮嘅天臺,M可以選擇去高處嘅天台突破;
常見做法系天台隔離個個石頭上,或者系鐵架跳過去;
綠地板天台破法:最高戈個,好多人覺得好難破,其實我覺得好易
綠地板天台隔離有個小型天台;
可以由戈到跳過去出其不意殺左去;)
燈柱破法:因為街場冇咩人會咁好心頂你去遠d嘅燈柱;;
所以我凈系講近綠色地板天台戈個燈柱;;
其實戈個位冇乜野特定方法;可以系第二層跳過去,系下面打佢
或者直接啲系天台BJ過去;;
因為M嘅速度同屍王差唔多;BJ系非常順手同埋難射
鐵架破法(頂層):可以趁佢唔注意系比較適合你嘅地方
靠個招牌用滑水滑過去;建議用右鍵,因為如果打一下比佢發現左之後,你就好麻煩-.-
或者去鐵架中間個層穿佢;;
鐵架(中下層)破法:系暗位穿佢或者系遠處一下跳過去右鍵秒殺對手;
如果打唔中或者距離唔啱你就悲劇了.3.
木箱破法;如果多人守只要你埋到去木箱就代表你贏.
因為多人守木箱會唔夠位,你就可以蹲跳右鍵殺戈d企出面嘅人;
之後你要逐一擊破食自己喇:)
技巧:
1:做人又好;做M又好,必須開V睇名;對雙方都有好處:)
2:見唔到你就右鍵,發現你就左鍵速戰速決.
3.距離與銀刀相差不遠;可自行參考;;
4:系多人地方殺完人之後一定要極速走人;
5:比人發現/射中必須極速走人;
6:如果有人發現左你而距離又唔遠;;
可以選擇bj擊殺;;推薦:))但系有人就唔好喇:p
7:非必要時唔好經過黑煙範圍;會成個影顯出黎
8:取易不取難;先殺單獨行人後殺成群結隊;
9:落手要狠,唔好學人系人後面開燈logo先殺.
10:儘量走黑暗位/邊線位;比較安全(個人覺得)
11:進攻要快;除非太多人,因為時間耐左就唔隱形嫁啦:)
12:記得運用自己嘅跳躍力:)
p.s.想做M嘅可以睇下:
當你camp好之後;又發現有人單獨行動,你粒准心必須跟住佢;
冇幾耐你就會見到佢比人跟蹤,而你就可以黃雀在後喇:p
希望大家挽Fun mode可以fun d;;
Have a good game! :lol
不喜勿插><

評分

參與人數 3Bravo! +3 收起 理由
死豬系:D + 1 幾好幾好;D
DevilHo + 1 排番好D啦- - 難睇@@
2c27 + 1 整靚個帖會好睇d!

查看全部評分

回復

玩hide and seek @@
回復 支持 反對

thanks 你D心得好有用
回復 支持 反對

如果加埋圖會更好 讚!
回復 支持 反對

w0w ^.^
回復 支持 反對

多謝分享a_a
對我好有用xd