查看: 24095|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[日韓] 我想問一些關於少女時代的問題!

關閉 [複製鏈接]
50樂點

Q1.少女時代所有的歌曲(註明年份和月份)
Q2.少女時代所有的CD/DVD/專輯(註明年份和月份)
Q3.黑海事件如何觸發?
Q4.HMV可以買到少女時代所有的CD/DVD/專輯嗎?
※Q1,2順序列明由最早期的開始

最佳答案

查看完整內容

Q1同Q2,不如我比個WIKI你睇,因為打晒出黎真係太多. http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%B0%91%E5%A5%B3%E6%97%B6%E4%BB%A3 Q3.係韓國1年1度既Dream Concert係唔洗錢入場既,本身得3萬幾個位啦.但係就有5萬個人想去睇 有D少時飯想搶位入去睇就撕爛SJ同東方神起既海報,之後比SJ,東方神起,WG,SS501既FAN抵制 Q4.如果係大碟既話HMV應該齊,但係如果你想買埋MINI既話HMV未必有 ...
回復

Q1同Q2,不如我比個WIKI你睇,因為打晒出黎真係太多.
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%B0%91%E5%A5%B3%E6%97%B6%E4%BB%A3

Q3.係韓國1年1度既Dream Concert係唔洗錢入場既,本身得3萬幾個位啦.但係就有5萬個人想去睇
有D少時飯想搶位入去睇就撕爛SJ同東方神起既海報,之後比SJ,東方神起,WG,SS501既FAN抵制

Q4.如果係大碟既話HMV應該齊,但係如果你想買埋MINI既話HMV未必有
回復

回復 2# Mr魂

wiki果度果d日本,韓國專輯姐係咩?
回復

回復  Mr魂

wiki果度果d日本,韓國專輯姐係咩?
matthewkam 發表於 21-1-2012 14:24

日本姐係日語既專輯,入面d歌全部都係日文
韓國專姐係韓版既專輯咁解
因為少時之前要攻日,所以係日本果到出專輯
不過少時d歌日韓兩版都有
回復

回復 4# Mr魂

咁單曲尼??一樣?
回復

回復  Mr魂

咁單曲尼??一樣?
matthewkam 發表於 21-1-2012 14:29

日文版lor
回復

回復 6# Mr魂

咁單曲姐係點解???
回復

回復 2# Mr魂

仲有,有冇D推介地方可以買齊少時D碟?
回復

回復 2# Mr魂

單曲不解。。。?
mini vs專輯不解。。。?
專輯同dvd又有咩分別..?
http://zh.wikipedia.org/wiki/SNSD
回復

聽左少時成年真係唔知有黑海呢單野.真係好恐怖 .
回復