查看: 7735|回復: 36
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器大全] [原創]《槍械大全》雷霆終結者 分析及心得

好 話說呢一把就係大家議論紛紛既雷霆終結者

美金:5750
裝填速度:4.5S-5.0S
一般模式子彈:200/200
殭屍模式子彈:200/200
劇情模式子彈:200/600

大家先睇睇佢既數值

其他輕型機槍數值(除鐵血/QBB)

黑暗騎士-HK23征服者-M60E4突擊兵蜂-MG36 雷霆終結者-A 雷霆終結者-B

係上面個表可以歸納到 A mode係以傷害為主 但係連發就數據上竟然比MG36高 4%!? 呢個我認為係唔可信 NEXON真係識作數據
而B mode既連射更係所有機槍入面最快既
其實睇上圖 佢算係輕,攻擊力,連射速度 都有既機槍 但係後座力方面就較遜色了

殲滅者-MG3雷霆終結者-A雷霆終結者-B

336                               355                                 355

由數據泥睇 雷霆終結者的確比MG3優良得多 但係都係果句 數據可以亂咁作既姐
以下就係彈道測試

由上面影片可以留意到 MG3同雷霆終結者都有同一樣既問題 就係連射果陣會左右FING 而且B模式仲會FING得勁d
不過無論a mode同b mode 又的確比mg3彈道集中

所以都可以算係一把+8既MG3既

咁所以 其實呢把野係咩模式都好 都係比MG3優勝 因為美金比MG3低 打災厄,團死 都係唔錯既選擇

A模式

普通企

普通MOU

血性企

血性MOU
唔記得拍 遲d拍

B模式

普通企

普通MOU

血性企

血性MOU

普通蹲:

血性企:

血性蹲:

總合泥講
無論A或者B mode 發射30粒子彈,擊退力都係比mg3好 B仲好過A

胸部:24-30
腹部:31-35
腕部:25-28
腳部:20-24

雷霆終結者-B
頭部:95-100
胸部:16-25
腹部:28-33
腕部:28-31
腳部:17-21

殲滅者-MG3
頭部:125-132
胸部:24-30
腹部:31-35
腕部:25-28
腳部:21-25
(基本上A mode同mg3既傷害都係非常類似 除左爆頭之外)

傷害(屍) 以士氣100%計算
試左咁多次 都係無加乘
A MODE: 1:42
B MODE: 1:03
心得
一般:其實都可以用得過既(如果多錢既話),因為A mode既傷害其實還可以,加上A mode既準道其實及得上STG44咁姐係好廢啦 , 點射比較岩,起中距離點射未必會輸比步槍,而近距離就正常可以嬴到步槍既,不過AK就敏D啦。
團死/死鬥:非常推薦用B-MODE泥玩,因為射速快,準道都可以接受,起近距離同中距離,敵人隨時成為你既炮灰,威力可以及得上MG36呢支團死9槍,不過遠距離既就你成為步槍手,狙手既炮灰,如果你遇到既狙手唔係連狙或者神狙手既話呢,左右左右咁火力壓制都唔係冇勝算既。
殭屍:睇下守咩點,如果係跳點既,就應該用A MODE,因為A MODE比較準,而且跳點多數非常闊,如果用把槍既命中度係低既話,好難做瓜隻屍,而且有沙拉,屍王暴走果D既話基本上係88得。至於水路方面,B MODE既功效非常好,有雷比亞BUG果陣捉腳都唔錯(當然最好就係頂住人 之後人地死哂 再開6技),但係小心會冇彈。
災厄:睇下係災厄邊類型,呢一把推薦係守點類(新場,陷阱),推薦B MODE,因為B MODE唔準,面對住一大班殭屍果陣,因為射速快,唔太準,好容易就秒哂一大班,而且價錢都OK,只係5750,一入場就買到。至於追蹤類(線索,絕望)都係用返火槍吧... 因為破牆速度唔太快
戰神:唔用得過,因為呢把野無論打BOSS,普通人,都唔會有加乘,而且守點類既,都係遠距離,既然點射,不如用連狙,至於追蹤類就更加唔推薦,一泥行得慢,隨時比火神佬射瓜,而且入彈唔夠快。打BOSS不如用返火炮,同埋SKULL會比較有效率...

評分

參與人數 5樂點 +170 Bravo! +3 收起 理由
鴻- + 100
馬倫 + 70 內容精彩
miku245729 + 1 精品文章
好人c + 1 原創內容
raymond268 + 1 精品文章

查看全部評分

回復

MG3有問題
回復 支持 反對

咩問題啊-0-?
回復 支持 反對

等你篇野好耐
讚.
回復 支持 反對

你唔係都有咩
洗咩等-0-
回復 支持 反對

你唔係都有咩
洗咩等-0-
永恆流星雨 發表於 15-3-2012 20:02

就係我有 所以要睇你個攻略
仲有,,把mg3係咪無改過
回復 支持 反對

回復 6# raymond268

偷CSO架-,-
回復 支持 反對

始終都係冇興趣....
回復 支持 反對

好老實講...我執過1次把野用
心諗:嘩!點解成把MG3咁既...
之後我入過1個關卡場,有條友係咁派新機槍
之後執黎用果D人都話唔好用...
所以講真,唔係"收藏"既話唔好哂$抽呢把"高科技"機槍...
回復 支持 反對

B mode玩災厄都ok既 遊擊既話
回復 支持 反對