查看: 60746|回復: 203
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器大全] [原創]索命羅剎攻略及心得(徹底推翻結果+字體終極改良)

[學kaiziart話,覺得呢篇野廢ge話可以上一頁]

大家好,我係乂伊甸園乂嘅梓成b。我ge生存使命,就係為人民服務。唔講廢話, 首先答左大家常見問題先

P.S.
1.此槍A,B mode 皆不能穿牆
2.經本人測試,任何角色皆不能於機甲爭霸使用本槍

Q.點用B mode ?
A.
滑鼠右鍵切換
Q.B mode
係咪好似女英雄槍咁數發齊射?
A.NO~NO~NO

Q.
美金幾多錢一把?
A.$6500

睇下數值

USA
S-12

幻雷

彈道:左起:普通壓槍點射點射壓槍

殭屍篇~

擕彈量:28/80
其實呢把打屍都ok 嘅。連射唔錯,撃退力極強。而且擕彈量高過兩把原槍。但係,兩把原槍嘅擕彈量已經係低(幻雷,USA擕彈量 20/60),改進高極有限。建議大家慳D用,多用右鍵,方能令子彈長射長有!
但係佢有彌補呢個弱點嘅絕對優勢:Skull子彈。Skull子彈出名對殭屍有極強嘅殺傷力。本人測試過,打屍嘅殺傷力真係不錯。尤其是右鍵射擊,十次九次爆頭,爽歪歪

P.S
此槍專殺肥達,江姜
P.S
遇見莎拉請回避,浪費子彈
小總结:A mode擊退力較高,但傷害較低 ; B mode擊退力較低, 但傷害較高

結果已徹底推翻~

我actually+logically failed 左,經測試,A mode 同 B mode ge 傷害係一樣的,但係
擊退力方面,A mode 連發比較高,therefore 擊退力亦較高

傷害:

彈屍小測
A mode 28 combo~

B mode 28 combo~

傷害(A mode):

傷害(B mode
):

總結:彈屍力good!

############################

啟示錄篇~

唔係好建議用。
第一:skull 系列不嬲偏貴。Skull-11主槍,600後備彈惠$6500+$5250=$11750

第二:此槍偏重(重量命運金鑰71% ,
幻雷62%)。你可能會話:超,我平時揸B mode Skull 3咪又係咁行~我可以話你知:你呃人,你唔好講大話啦。Skull -11連射偏低,打牆真係唔方勁sosad

第三:Comparing with all SkullsSkull-11既冇Skull -1嘅輕度,Skull-3嘅速度,又冇Skull-5嘅殺傷力,更冇Skull 7,9嘅清場能力,however,你冇以上skull的話,快買Skull 11~~
爆門A mode(冇攻撃力強化):02:10
爆門B mode(冇攻撃力強化):03:20

P.S
打王呢家野梗係俾AT4啦

團隊死鬥/一般篇:

Skull-11打團死糸要擁有極高嘅技術(我冇@@)。事關其攻擊距離同其它散一樣,短過條野,所以最好係汁雞/從後偷襲個陣用。

至於一般,同團死一樣,只可以悲哀形容。首先此槍偏貴,你不幸戰死嘅話,下場最樂觀都係夠錢買MP5。不過佢用右鍵射擊殺人真係好屈@@成隊CT死在我槍下@@

B.O.T.傷害
:

全部之總結:呢把野絕對絕對買得過,雖然打災唔算強,但係打屍真係好勁,下下爆頭,一排彈已經可以送屍仔一程,仲有Skull 子彈嘅加成!

鳴謝:hfdsa(我分身)

XxBot
x高達xX(我分身)
go
手火槍(一手提攜我嘅團長大人)
乂伊甸園乂全體團友
惡魔cross全體團友

ZoMble乂幻月(一言驚醒夢中人)

黑橘~xd

評分

參與人數 8樂點 +155 Bravo! +6 收起 理由
鴻- + 80
z888888 + 1 支持原創內容
0306wong99 + 1 我很贊同
aa131455679 + 1 多謝分享!!!
miku245729 + 1 支持團友

查看全部評分

回復

原來是甘的
話說穿唔穿到牆
回復 支持 反對

咁我都係唔買算啦
留錢買其他sk
依家我有的只係得速度優勝的sk3
就係無殺傷力高的武
回復 支持 反對

樓主好快手下....圖+文字都有..
回復 支持 反對

樓主好快手下....圖+文字都有..
icqmsnfb 發表於 24-4-2012 17:00

xdd~~

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
馬倫 -5 無意義內容

查看全部評分

回復 支持 反對

好多字-0-
回復 支持 反對

辛苦晒-0-
回復 支持 反對

有咩槍爆唔到江姜頭?- -