打印 上一主題 下一主題
收起左側

災厄場<潛藏殺機>快打+打王少許心得[原創,進階者適用]

個帖唔錯      我第1場死左N次都係總結這些   
但我打左13場    都仲搵唔到佢弱點係邊  
暫時都係狂射佢條尾   唔睇指示都可以防佢回血(bye bye佢條尾)
回復 支持 反對

根本就唔會瞄到佢隻手...
用隼雷打身已好痛
回復 支持 反對

改下圖D字效果更好...我有紅夜鷹 但不是上次又不是今次的 是上上次的 羨慕嗎..
回復 支持 反對

本人知道已有攻略帖,
打尾巴時, 都要注意幾點點:
(1) 打紅色的尾巴, 要打到何時才知道可以停止?
ANS: 打到boss 倒後, 有反應, 就ok了。
(2) AT4 是打不到它的。請自備sk1 (高攻)
(3) 它是含有神秘的血量。
倉井影 發表於 18-12-2012 23:10

可謂神秘血量-口-?
回復 支持 反對

回復 13# vIrGo千

我都知我d字樣衰....
係咪"平台的未來位置" 寫得肉酸?

羨慕你的紅雞
回復 支持 反對

回復 14# NEGI_AC

文法唔好, sor

佢有一定既血量, 不過個amount 不明(神秘), 就好似殺剹禁區既炮台咁
回復 支持 反對

回復 15# 倉井影

唔明...係唔係過一陣個平台會到果度?
回復 支持 反對

回復  NEGI_AC

文法唔好, sor

佢有一定既血量, 不過個amount 不明(神秘), 就好似殺剹禁區既炮台咁 ...
倉井影 發表於 19-12-2012 03:06

嚇死我我仲以為有時會特別多血先停tim...
回復 支持 反對

打完幾場之後諗到小小攻略
基本上同你諗ge相同  但仲有幾個重點~
主要第1rd
呢個場打牆本人建議用金鑰.特別第1part牆.
只有大家經過第1個購買區買齊子彈
之後直跑到購買區直走到屋底角位(10人)
10人一直打牆(打牆同時應子彈向上射就打到身邊d c仔)
重點果2隻雷比 其實打雷比只有企係度10人打頭1秒 隻野就消失左啦.(重點同命門斜卡雷比一樣)
呢個場重點係第1.3part 牆ge速度

第2就係第1次升降台果度..只有3個企上面..7個lift.(因為出點只有3個口..3人上就足夠)
一到地就沖去打牆200血咩都夠晒爆完牆馬上搵幾個去按e
再跑回重生點補血.30秒後就可以沖去搭lift(想快就跑捷徑 只要30秒.入lift後跳落去)
到後一樣1人洗炸 9人打牆..爆完後重點又係同頭先一樣..不果今次係7-8秒先沖去完場.

打王重點同你ge一樣..不果我建議同佢保持小小距離就夠..
因為支火跑太遠有機會打到c仔
另外佢轉入地底果時只要跳+s 就會減慢速度
打王果時冇死過..但係用左幾張30%~.~
另外一點 隻王保血果時..拎at4玩家可以速買貝西打完後再買回at4就可以了..(比d冇準雷團ge人)
玩果時只係有5個4a+2-3個街場 冇行捷徑都14min入王(可能我好慢...試玩左3場請見諒")
我估10團場可以快3-5min

樓主仲有興趣試最快可以幾多min??
有位叫埋小弟 NAME: FOF0

評分

參與人數 3樂點 +10 Bravo! +2 收起 理由
血映雪 + 1 內容精彩!
raymond268 + 1 精品文章
倉井影 + 10 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

冇隼雷點打
街場又唔合作
下次打叫埋我得唔得
回復 支持 反對