打印 上一主題 下一主題
收起左側

災厄場<潛藏殺機>快打+打王少許心得[原創,進階者適用]

啲小學雞自己寫唔出攻略就要反對攻略作者?
回復 支持 反對

回復 19# crazy6hung

好耐冇見你嚟呢區啦...
咁耐冇嚟都寫得出咁精簡嘅攻略...
真係好好!
回復 支持 反對

如果個風由中間出多數Good Game??笑左
ZoMble乂幻月 發表於 19-12-2012 20:24

知唔知邊個係"魯蛋"?   [魯蛋] RPG製作大師-沉默的小鎮2 初戰 實況完整版

好多人誤會左佢意思
因為小學雞既濫用
令人覺得佢系game over咁解 ...
szesiulong 發表於 19-12-2012 21:11

理由同上
回復 支持 反對

回復  crazy6hung

抱歉, 今天比較忙, 晚了回覆...請見諒。

謝謝神手師兄既寶貴意見
尤其係3人企上面,7 ...
倉井影 發表於 19-12-2012 17:51

秒殺雷比, 同時又秒殺牆壁

秒殺雷比只要等隻雷比埋到10個人身.佢就會卡住企係度..10同時間打佢1秒就死~(10人金鑰/貝西場)

因為..本人離開左CSO大約1個月左右.好多槍都唔係好清楚

龍炮-本人只係知高攻可秒生死戰的雷比王
但係呢個MAP 重點係牆 其次係紫雷比( 紫比好似只會在等時間時出現)

隼雷?? 同龍炮好似一樣..只係FOR打雷比????(講緊RD1)
本人真係未用佢黎打雷比..佢係可以1槍KO隻野? 如果係建議1人用來秒雷比就夠.如果需要3槍以上..係有牆地方唔建議用.

貝西(由於第1/3 牆都係遠距離.所以唔可以100% 盲狙中晒(如果要用只能用係第2牆.

SK3 果把冇記錯好似打牆最快??係GE我建議用呢把..

BG-5 同上呢個MAP主FOR打牆用..其他時間打C 好似係度晒時間冇咩難度..所以都係速度為主..

那師兄頭先所說的 (不知小弟有否理解錯誤...) 落lift >> 破wall >> 平台 >> 捷徑 >> 破wall >> 完第1r
小弟所建議就是: (for 有隼雷的房間)
拿著炎魔Bg-5 落lift >> 落到地下, 4-5人轉隼雷, 專門負責破wall + 殺雷比 >> 沖平台 >> 捷徑 >> 破wall + 殺雷比 >> 完第1r
(沒有隼雷的話) >> 請問用貝西, 甚至sk3, 集中火力 殺雷比, 會否比起金鑰更好?

不知師兄有何看法?

想問問BG5同金鑰打牆邊樣快D..佢出呢把果時感覺上打牆好廢-.-

最好當然係SK3比較好....SK3
其實..以團場黎講..識玩就唔使理GE雷比..
因為10人圍住佢1秒佢就死左.再10人打牆.(主要慢1秒黎秒雷比)
另外呢個場重點係..牆.有牆就打完牆按E後.先再慢慢打雷比.

我2PM-10PM 你幾時開場??PM我..唔夠人我可以帶幾隻舊人返黎玩..
回復 支持 反對

回復  crazy6hung

好耐冇見你嚟呢區啦...
咁耐冇嚟都寫得出咁精簡嘅攻略...
真係好好! ...
血映雪 發表於 20-12-2012 04:24

有章GE 我就一定會返黎玩返幾場.@.@""HA"~~話晒我都係熱愛災章玩家..
    同埋見樓主POST左個進階板..難得有人POST呢D心得..我又分享下啦...

(估唔到仲有人記得小弟.@O@)
回復 支持 反對

(估唔到仲有人記得小弟.@O@)
crazy6hung 發表於 20-12-2012 16:38

我當然記得你啦...
回復 支持 反對

謝謝樓主啊,講解得好好,好詳細,thanks
回復 支持 反對

好文, 估唔到你咁快有攻略, 我先打左1場+o(
回復 支持 反對

待lift 到達地下, 沒有殭屍再出來的時候, 就可以"跌"下去
(P.S. 會扣100-300血; 需要預留血量; 到達地面, 在購買點附近會有回復機器)

今日有場我冇睇血量跳左落去
結果............
回復 支持 反對

送張新圖BUG位比你
http://www.youtube.com/watch?v=waKfivJkpKI

回復 支持 反對