查看: 17839|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] (原創精彩短篇小說)天龍傳奇人物—龍澀殺

天龍傳奇人物—/~龍澀殺~/

----------------本故事借用目前天山童伺服器內的幫會及天外的世族作背景
而人物及內容純粹虛構 如有雷同 好可能係巧合-------------------------------

序::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

本人是天山童一名小玩家
現今還留在天外的[異度]
一直接以來都是以打 /~白頭髮~/ 為目標
雖然石級差很遠  但感覺蠻有挑戰性 所以從來沒有改變想法
但佢已經好耐冇玩了 天外又冇交打 所以現時只有隨便玩玩

當然本故事主角不是本人 是一名名為 /~龍澀殺~/ 的45石少林(當初)
現時已經是67石天山了
45石少林 >>------美少女轉身變已變成戰士------>>>67石天山
繼 /~九少爺 ~/後 天SER另一傳奇人物

天龍2時代::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

當初佢玩少林在 [名門]識左位傻豬老婆叫 /~落兒~/
之後唔使點入點 元寶就源源送上
後轉玩天山 4石合5石合6石合7石
雕紋從4級升至8級
真元8級
龍紋擴展升爆
因為唔使自己出錢 呵!呵!
(直至今天 /~龍澀殺~/ 默默叫老婆入點
下一步應該就是9品神鼎)
後來佢地兩公婆就同我地結盟
天龍2一直都喺我地WIN 因為人多冇法子啦 哈哈!

天龍3時代::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

/~龍澀殺~/ 因不滿盟中某D人 叫埋 /~落兒~/ 脫離盟
都算啦 不久後竟然去左新開的 [靈堂](敵盟) 打番轉頭
反骨到呢!!! 仲打埋 [名門] 佢地
所以當初我地有什麼對你唔住的地方??
曾經手足 現時臭縮??完全不解
即使有什麼分歧也不至於敵對
你個 /~龍澀殺~/ (以下省略一千字)
正一 #$&Y@#@*”:{$&?:^*$@@$&!$*!&{:>!^......

另外天外世族  天SER~[異度]~與南SER~[戰魂]~結盟  
但好快我地盟 /~霸住道路~/ 因為傾唔喏條件 同 [戰魂]打起上來
之後同部份人天外退盟 又有少部分入左對家
天SER我地盟開始輸比 [靈堂] ><......
但當時 /~白頭髮~/ 正瘋狂入點入石
我怎能放過此機會打佢(之前佢已經潛左水一段時間)
可惜很快淡落來
/~白頭髮~/ 又走撚左
又過了大半年.....

新天龍時代:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

不久前 /~龍澀殺~/ 又帶埋傻豬老婆  /~落兒~/ 退出 [靈堂]
另開新幫 [魅影] 仲叫埋一班人離開 [靈堂]
當中包括現時他的左右護法 /~堇玄~/ & /~極其量狂笑~/
初初我以往佢地哪裡有不妥了
又好似當初調轉槍頭打我地咁打[靈堂]???
原來非也 因為天外佢地仲同世族[炫傾]
所以是中立?
......

好戲在後頭:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

/~霸住道路~/ 終於轉左手 入左[靈堂]
/~龍澀殺~/ 懷疑佢係戰魂的內鬼 直斥[炫傾][靈堂]
[靈堂] 當時收人不太計較?
不過真係好似咩人都收 80級90級都見唔少
咁又係  當初[靈堂]新開幫的時候 敵對的亦會收
包括/~龍澀殺~/  /~落兒~/ 只要一齊打交刷野都收

/~龍澀殺~/ 開始叫埋幫內的人出族 很快地燒[靈堂]牌
此時
有人出幫入返[靈堂]打[魅影]
有人出幫唔打[靈堂] ......
(本人當時正食花生中 有好戲上映了......)
[靈堂]當然是還手

打打下話 [火魂堂](我地同盟)&[靈堂]暗通
~本人OS:
唔好玩啦 打[靈堂]都來唔切做乜幫佢地
不過你地都要打
因為你幾個(/~龍澀殺~/, /~落兒~/, /~堇玄~/ & /~極其量狂笑~/)
當當初小我地同/~鬼笑~/同[戰魂]小得最勁
日9日開口埋口話我地甘心做戰魂狗

打打下指責[炫傾]幫手[靈堂]開AC打
~本人OS: 唔好玩啦 你打人同盟 人地幫拖好出奇?

打打下話[炫傾][靈堂]是非不分收隻內鬼
~本人OS: 唔好玩啦 天龍咁少人玩 你估以前?
可以收集情報?天外城戰有冇人打?福地有冇人打?
如果你地齊心 冇人搞分化 即使佢係內鬼
佢得2條路 a.放棄通天厚經及城王陵 然後天外唔知打唔打[戰魂]好
               b.冇料到 久而久之出幫入返[戰魂]

大家睇到這裡都以為/~龍澀殺~/正直不柯??
戲劇性的事情發生了
最後/~龍澀殺~/所創的[魅影]前言不對後語地天外加入[戰魂]
自打嘴巴自相矛盾
所以佢之前講的說話全部是垃圾 推倒了昨天的自我
果然反骨後再反骨
學[靈堂]一句話:
禽獸都有人性過你
昔日手足 今日臭縮
簡直豬狗不如
後面2句我加

故事仲未完~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

好戲永遠在最後頭::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

轉左手的/~霸住道路~/
日前又稱轉手...... (大家應該估倒)
冇錯其實佢一直都是我地盟的某人
是誰就不便多講了 (天SER可能有人已知)
目的其實都冇 /~龍澀殺~/ 想得咁複雜

只可以講
[靈堂]就因為/~龍澀殺~/ 搞屎掍而分散勢力
曾經反骨調轉槍頭打我地同[戰魂]
如今又再反骨調轉槍頭打[炫傾][靈堂]
入左[戰魂]又如何?
厚顏無耻的人
反骨去到哪裡都是搞屎掍!

-----------------完--------------------------
回復

回復 支持 反對

虛乜撚構?
D名好明顯影射緊人啦!
樓主你都幾得閒
打機咩人都有
認真你就輸了
回復 支持 反對

是你地0堂 好似汁到寶姐 呢條正一反骨西 未識洛兒前 3石都無 9隻分身 周圍問人借AC開  現在有洛兒比錢 就周圍打 (當初 佢一打名門 我就行定佢兩公婆一定反骨 (名門  是佢兩公婆出身G所 ) 出晒幫出晒族 一D  FACE 都唔比見名門就殺 呢D人 唔用問 (反骨人) 現在邊到唔好就去對家 (呢D叫9西) 我本人是放羊的星  唔喜歡D人有反骨又9西 但佢兩兩公婆做齊  無錯現在是打機 無咩要認真 (但我真是好想講一句  呢D人 打機都緊 如果真的是佢地朋友 真是要請小心)
回復 支持 反對

靈堂係佢地開,而家反打自已開既幫,好ON9
回復 支持 反對

是你地0堂 好似汁到寶姐 呢條正一反骨西 未識洛兒前 3石都無 9隻分身 周圍問人借AC開  現在有洛兒比錢 就周 ...
放羊的星 發表於 3-3-2015 07:29

所以先至話唔好咁上心 有人要玩冇品人地選擇 有人上尚腦都係佢地選擇局外人睇會覺得好ON9 當你思維唔在係局你天龍入面個個角色 你睇野會清楚好多
因為係人玩遊戲

BTW你天外依然係我地對面
回復 支持 反對

到底係天龍太多小學雞定天龍嘅特色?
個個打機好似打撚到上腦咁,個個SER都係咁
打機就打機,小人全家,人身攻擊到不得了
手遊天龍一樣有呢個情況,但我玩其他GAME都唔見得有呢D情況
即使GAME入面係敵對,都唔需要踩到對面一文不值,甚至兩邊可以有計傾
唔通人身攻擊係天龍入面真係獨有特色??????
回復 支持 反對

到底係天龍太多小學雞定天龍嘅特色?
個個打機好似打撚到上腦咁,個個SER都係咁
打機就打機,小人全家,人身 ...
fongkapan 發表於 9-3-2015 13:18

原諒佢地啦>_<  佢地係遊戲世界上已經抽遠唔到 玩到要生要死咁 果堆所謂數值搞到啲人癲曬...去到走火入魔嘅程度
所以原諒佢地啦XD 佢地都唔想XD
過多幾年,佢地可能會清醒XD..... 可能....
回復 支持 反對

原諒佢地啦>_<  佢地係遊戲世界上已經抽遠唔到 玩到要生要死咁 果堆所謂數值搞到啲人 ...
蠍乂 發表於 9-3-2015 17:30

以前我以為係南SER先會咁上石就上石,又話奶西又話做雞咁黎上7石
中傷下人原來會勁D架WO
南SER兩邊D人都係咁,家陣就個個SER都咁ON9
POST張圖又要去罵戰,傻架WO
回復 支持 反對

學fongkapan話食斎 冇啦啦話人做雞做鴨昆人AC等等就叫惡意中傷
我睇完可以講9成都係事實
假如你見倒有人偷野你講個事實出來叫中傷???

龍劫殺兩邊都入過 兩邊人都知
由名門出來打名門  由異度出來打異度 由靈堂出來打靈堂
曾經仲係一齊刷野有講有笑
冇錯打機唔應該打上腦
但你都唔可以否認有人的而且確玩到好**
玩遊戲都可以玩到咁認真了不起
唔怪得天龍越來越少人玩
回復 支持 反對