打印 上一主題 下一主題
收起左側

動漫節 的 討論帖 / 戰利品發報

說回來,好像有人聽那7隊BAND時,聽到嘔  =="
題外話,你簽名那張很扭曲= =是梵高嗎?圖來自那?
marktam999 發表於 2-8-2009 20:58

翔子一來就殘酷的天使,對之前的人都很殘酷(誤
她一直指著人群,說他們會變成神話呢(巨大誤

的確有人嘔,只係唔知係咪聽到想嘔...
只是那隊DMC...我很期待他們爆粗耶(拖走)

我的那張圖就惡搞梵高咩
至於出處..就某島...
回復 支持 反對

今天到動漫朝聖,今天其實沒打算買東西(那你入來幹甚麼?

家教只看到好多掛畫,還有好多恐龍經過(恐龍?

我所指的恐龍有,恐怖C.C,我相信C.C吃了太多的PIZZA,加上沒拍戲,身材走了樣(走了太多吧.!!!

光之美少女,我沒看,認不出那一個,但穿黃色戰衣,恐怖在,那個是男,太過驚嚇了,忘記了照相

好的有家教霧守(女),扮的不錯,由卡忙著幫朋友議價忘了拍,我成功將貨品講成半價,

那個店主怕了我,那把劍原價240,議後120,半價,達到我的目的(我賊笑了一下,老闆樣子像被我打劫了!!

然後我見了有貓耳買,本來30元就打算買,但我8月4都要到場,還是到時再殺價買了,

反正店主要散貨,貓耳要用黎作弄人,本月有CAMP要用小點錢

我經過抱枕店見到澪拿住藍色間條的飯碗...(汗,上次看雜誌說出了這套餐具,還是要給小朋友用...(更大汗..

基本上沒甚麼可買(對我來說!!!

8月4看看有沒甚麼平的,買來湊合還是可以

題外話:今天我看到有個扮演豆丁,但他還比我高,我經已1米86,他好像1米91-92(他裝豆到老頭還可以啦...
回復 支持 反對

我個日都有去
不過最後冇人陪我等到中川出場= =
7點就走左...
sosad

人好多
只入了角川
不過排隊都排死人
其他地方都係走馬看花
想買既野都見唔到
最後乜都冇買,只係睇野就算
會場話就話大左
但係多出來既地方好多都係用左去比人坐/排隊
所以整體大細同上年都係差唔多
cosplay方面還算可以吧
不過d人影相成日塞住條路
搞到要兜路行(人已經多,仲要再逆流而上...
走個陣,係大堂見到超多cosplay
反而多過場入面
最後睇埋就走人
見唔到中川真係最大遺憾...
回復 支持 反對

我個日都有去
不過最後冇人陪我等到中川出場= =
7點就走左...
sosad

人好多
只入了角川
不過排隊都排死人
其他地方都係走馬看花
想買既野都見唔到
最後乜都冇買,只係睇野就算
會場話就話大左
但係多出來既地方好 ...
~星星王子~ 發表於 2/8/2009 11:01 PM

其實六點過少少已經可以係簽名區見到佢 (角川隔離
回復 支持 反對

OMG
最後個陣我已經放棄左係個場入面行
係大堂睇cosplay= =
回復 支持 反對

我行到五點去左 cosplay 區坐..
抖到六點就行返過台果邊...中途就見到佢簽名..

六點幾叫多人既話, 七點幾舞台果邊簡直叫惡夢 lol
回復 支持 反對

別反白啊!
第一日
Cosplay換衫門口排成個鐘wwww
換好衫之後入到去唔夠一陣就想嘔www
頂左三個鐘www
之後又入返去換衫返屋企wwww
wwww無人叫我影相但我一直被拉著走www

夜晚胃痛 再也不cosplay了www
第二日
之後真係頂硬上
為左聽中川翔子
但都係聽左一首就聽唔住(友人離去及腳痛
um...得到的物品只有50元的一把全黑木刀及幾本小說
無咩野睇得上眼…

動漫節都不動漫了!
今天到動漫朝聖,今天其實沒打算買東西(那你入來幹甚麼?

家教只看到好多掛畫,還有好多恐龍經過(恐龍?

我所指的恐龍有,恐怖C.C,我相信C.C吃了太多的PIZZA,加上沒拍戲,身材走了樣(走了太多吧.!!!

光之美少女,我沒看, ...
*小霖* 發表於 2-8-2009 22:21

注意你說話方式
coser很辛苦的。
回復 支持 反對

別反白啊!
第一日
Cosplay換衫門口排成個鐘wwww
換好衫之後入到去唔夠一陣就想嘔www
頂左三個鐘www
之後又入返去換衫返屋企wwww
wwww無人叫我影相但我一直被拉著走www
夜晚胃痛 再也不cosplay了www
第二日
之後真係 ...
我的主人 發表於 3-8-2009 02:50 AM

我知道,我說一兩個,不是全部,我都試過在學模化成小丑(差不多吧..我唔記得做左幾多次

熱天時妝會溶,又難洗...
回復 支持 反對

我知道,我說一兩個,不是全部,我都試過在學模化成小丑(差不多吧..我唔記得做左幾多次

熱天時妝會溶,又難洗...
*小霖* 發表於 3-8-2009 09:35

就算一兩個都咪咁樣講。
COSER會一直補妝的
笑太用力會裂開(某Coser告訴我的)
某啲coser衣服&裝甲厚 移動時困難&熱
回復 支持 反對

就算一兩個都咪咁樣講。
COSER會一直補妝的
笑太用力會裂開(某Coser告訴我的)
某啲coser衣服&裝甲厚 移動時困難&熱
我的主人 發表於 3-8-2009 14:48

需然笑人係唔應該,,不過有d真係好....
回復 支持 反對