打印 上一主題 下一主題
收起左側

[稿件·其它] [已審] [六月素質帖]天山 PVP/PVE 詳盡分析

我自己覺得..無論校場,副本,打大交..都係體力天山優勝
而身法天山無話唔好,,但實際用途太窄..只係用作觀賞 ...
∼香B∼ 發表於 3-6-2012 16:49

Agree  我提供多個例子   本人全身5xxxx命2xxxx閃3xx會心未開技25xxxx血  平推56石丐27m血18xxx閃  55波  轉翻全體3xxxxx血3xxxx命14xxx閃  win8m血
回復 支持 反對

我想問全4天山 平推幾多度
全5 幾多度
全6幾多度
回復 支持 反對

你要講技術嘅- -
星宿高技術會咁連
你miss 控-->一日(即解)即接暗打穴(麻痺5秒)接80控3秒,8秒數間再加輕 ...
fongkapan 發表於 4-6-2012 02:01 PM

你誤解左..我意思係 星宿平推傷害比天山高..但比較埋血量,命閃其他因素..天山同星宿既平推仍然不相伯仲 唔會輸蝕太多

你所講既連控方法破綻唔少,,連控時間8秒,完左仲要輕功飛遠  咁樣反而會比天山帶來優勢
當星宿輕功落地一刻開始集氣蛤蟆功 天山陽春持續時間到  但天山身上亦無控制,,睇到蛤蟆功既集氣動作 天山好自然既反應就會反方向輕功飛走  
由於星宿已經同天山拉開距離 天山反方向輕功後既距離差距仲大..星宿要係減速狀態下搵返天山 實在好難
而且天山踏雪仍然未用 當星宿搵返天山之後 用普攻打天山 前後浪費既時間有近10秒 陽春冷卻亦差唔多到
天山見到星宿之後,,一個踏雪返返對手身邊繼續追擊  星宿已經再無控技(由於已經無其他封技去接蛤蟆功,天山要避實在易如反掌)
星宿既血量已經被天山拉開唔少..勝負已分(復活之後就難講D)
講得再多都係紙上談兵#2  有機會我地可以切磋下#2

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
5567 + 10 良好個人見解

查看全部評分

回復 支持 反對

我想問全4天山 平推幾多度
全5 幾多度
全6幾多度
abc963 發表於 4-6-2012 03:31 PM

全4大約4000-5000全5大約7000-8000
全6大約9000-11000
回復 支持 反對

你誤解左..我意思係 星宿平推傷害比天山高..但比較埋血量,命閃其他因素..天山同星宿既平推仍然不相伯仲 唔 ...
∼香B∼ 發表於 4-6-2012 16:12

8秒控制+2秒輕功+2秒運氣。陽春相信持續時間完左,而且未cd 完
再者我都講過如果星宿同天山拉開左距離就冇用控制嘅必要-.-"
至於切磋我都想,你比一個同你差唔多勁嘅ac 我一定同你玩,一係你黎南ser@@
回復 支持 反對

本身我唔多覺天羽有幾勁    睇完片更加之唔覺
回復 支持 反對

8秒控制+2秒輕功+2秒運氣。陽春相信持續時間完左,而且未cd 完
再者我都講過如果星宿同天山拉開左距離就冇 ...
fongkapan 發表於 4-6-2012 23:47

我都唔明白點解天山對星宿反而近攻要走- -"
回復 支持 反對

54石天山玩到咁 已算數一數二
唔勁只係你睇得多其他更高石姐
回復 支持 反對

有咩?? 我諗秒唔到40m血..fafa一輪技最多秒到大約35m而且逍ser有天龍40m血咩?? turnturn唔止咁少..唔通係 ...
∼香B∼ 發表於 3-6-2012 19:52

你又知我講緊fafa@@?
雖然真係佢xd      草草地起碼秒到0之成先啦:loveliness:
回復 支持 反對

你又知我講緊fafa@@?
雖然真係佢xd      草草地起碼秒到0之成先啦 ...
執迷不悔 發表於 5-6-2012 06:19 PM

靈芝30萬za..兩隻ac我都有玩過..
回復 支持 反對